Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 xt  2004 yagmur ve far sensörü problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 xt 2004 yagmur ve far sensörü problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 xt 2004 yagmur ve far sensörü problemi
    Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2017 Saat 17:58
bir de bu konu var  Wink

https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15546
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
Antiseptiq Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Antiseptiq Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2017 Saat 17:37
Benim de cam çatladı, serviste 1400 TL ye orjinal takıldı, takıldıktan sonra yağmur sensöründe problem oldu halen de problem var, cam değişirken sensörü söküyorlar, yeni cama takıyorlar ama sensör içindeki jel silikon gibi olduğu için bir kere söküldüğünde yapışkanlığı gidiyor ve tutmuyor, jeli camcılarda bulamadım satan yer yok, serviste de sadece jel yok komple değişiyor, bilgine.

Bu arada iki yıl önce ben de aynı konuyu açmışım;

Düzenleyen Antiseptiq - 18 Ağustos 2017 Saat 17:39
Yukarı Dön
Tarcin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Tarcin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2017 Saat 02:43
Selamun aleyküm kardeşim sizin sorun sensörün üzerindeki silikon jelin cama tam olarak temas etmemesinden kaynaklanıyor eğer jel ile cam arasında hava kabarcığı kalırsa hiç çalışmaz veya garip çalışır ben yeni taktırdım olimpia cam sensor gayet güzel çalışıyor adres ikitelli dolapdere sanayii olimpiya cam ugur abi ve erkan abi tel maşa camcilara gitmeyin tecrübeyle sabittir başka yerde taktırdım sokturdum en son orda çözüm buldum...
Yukarı Dön
akk0212 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı akk0212 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2017 Saat 12:48
Far sensörü aynanın arkasında yer alıyor, bakınca görünüyor, el yordamı ile görünüyor. benim araçta orjinal cam yok, otomatik far ve yağmur sensörü düzgün çalışmıyor, farlar her zaman açılıyor, silecek ise sabit hızda çalışıyor.

Düzenleyen akk0212 - 16 Temmuz 2017 Saat 12:50
307 1.6 hdi
Yukarı Dön
Oktkor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Oktkor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2017 Saat 14:22
Ayrıca bazı araçlarda sanırım ped - belki bizimkinde de oluyordur. O ped de satılırken "light and rain sensör pad" diye satılıyor ebay'de falan.

Düzenleyen Oktkor - 15 Temmuz 2017 Saat 14:27
Yukarı Dön
Oktkor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Oktkor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2017 Saat 19:48
O parça için kılavuz güneşlilik sensörü diyor. Ama Dijital klima kısmında bulunuyor. Far ve aydınlatma için konuda orası ile ilgili bir bilgi yok.

Yaptığım araştırmalarda da fan hızını ayarlayan bir aygıt olarak anladım. Isı yükünü ölçtüğü söyleniyor. Bir de güneşlilik olarak ekran ve gösterge aydınlatma şiddetini ayarladığı söyleniyor. Bu bana daha mantıklı geldi. Öyleyse de aynı parça neden far sensörü olmasın diyorum. O zaman da diyorum ki araç içi aydınlatmalardan etkilenir ve farı otomatik kapatabilir diye düşünüyorum.

Arkadaşlardan ricam (oto far sensörü olan) arabayı çalıştırıp o sensörün üstünü karanlık olacak şekilde kapatıp far yanma durumunu ve ekran aydınlatmasını kontrol edebilirler mi? 307 falan da olur herhalde.

Düzenleyen Oktkor - 14 Temmuz 2017 Saat 19:54
Yukarı Dön
mehmethannn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmethannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2017 Saat 15:47
Orjinalini yazan: Cyrus35 Cyrus35 Yazdı:

Orjinalini yazan: Oktkor Oktkor Yazdı:

Benim jelde de sorun var. Ekran bilgisayarından kapattım. Sürekli gece gibi far yanıyor, yağmurda da sürekli aynı hızda. kafama takmıyorum artık.

Hocam senin far sorunun yagmur sensörüyle alakası yok. Hemen öndeki bilgi ekranının önünde ufak küçük bi top var ışık sensörü. Otomatik farı açıp kapatan sensör odur. Genelde soketi çıkınca yada arızalandıgında yapar. Bilgi ekranını elinle çekip çıkart sensörün soketini görüceksin bi çıkart kontrol et tam takılımı diye takılıysada sök temizle tekrar tak sensörün üstünüde temizle üstünde yağ katran yada kalın toz tabakası varsa gün ışığını algılamıyordur. 

far sensörü ve yağmur sensörü camda değilmi. ben ikisinide aynı yerde sanıyordum. cam değiştikten sonra arızalanınca ben ikisininde aynı yerde olduğunu düşündüm. akşam bakayım söylediğin yere...
sevdiklerinize zaman ayırın yoksa zaman sevdiklerinizi sizden ayırır . . .
Yukarı Dön
Oktkor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Oktkor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2017 Saat 14:44
Orjinalini yazan: Cyrus35 Cyrus35 Yazdı:

Benim jelde de sorun var. Ekran bilgisayarından kapattım. Sürekli gece gibi far yanıyor, yağmurda da sürekli aynı hızda. kafama takmıyorum artık.

Hocam senin far sorunun yagmur sensörüyle alakası yok. Hemen öndeki bilgi ekranının önünde ufak küçük bi top var ışık sensörü. Otomatik farı açıp kapatan sensör odur. Genelde soketi çıkınca yada arızalandıgında yapar. Bilgi ekranını elinle çekip çıkart sensörün soketini görüceksin bi çıkart kontrol et tam takılımı diye takılıysada sök temizle tekrar tak sensörün üstünüde temizle üstünde yağ katran yada kalın toz tabakası varsa gün ışığını algılamıyordur. 

Ben orayı ışık sensörü olarak biliyordum değil dediler. Ama ikisinin aynı gün hata vermesi beni iki sensörün de aynı yerde olduğuna ikna etmişti. Bir denerim.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmethannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2017 Saat 11:32
Orjinalini yazan: whisky whisky Yazdı:

Sensörler çalışıyormuş zaten cam değişiminden sonra çalışmamaya başlamış. cam değişirken kol bozulmamıştır heralde.

kolda arıza olduğunu düşünmüyorum. cam değişince sensörler çalışmamaya başladı.
yağmur sensörünü devreye alınca 4-5 saniyede bir silecek çalışıyor. hızlanma yada yavaşlama yok sabit çalışıyor. far sensörü de aynı. devreye alınca gündüz de olsa çalışıyor. manuel e döndük :) camcı da çok uğraştı hatta iki tane elktronikçi bile baktı. yapamadı. muhtemelen jel den kaynaklı diye düşünüyorum. buralarda da yababilecek kimse yok. sensörlere elektrik geliyor. hayırlısı bakalım artık.
Yukarı Dön
whisky Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı whisky Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2017 Saat 23:38
Sensörler çalışıyormuş zaten cam değişiminden sonra çalışmamaya başlamış. cam değişirken kol bozulmamıştır heralde.
Yukarı Dön
Cyrus35 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Cyrus35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2017 Saat 15:30
Orjinalini yazan: mehmethannn mehmethannn Yazdı:

Bende de 2002 xt var önden sıçrayan taştan dolayı çatlak var. herhangi bir engel teşkil etmiyor ama sağlamı tabi ki görüntü olarak yetiyor. değiştirmek istemiştim araştırma yaptığımda yan sanayi olan camlar fiyat olarak uygun fakat sensörsüz olarak geçiyor sensörlü yani aktif olarak kullanabileceğimiz camlar da dolayısıyla birazcık tuzlu. o yüzden değiştirmekten vazgeçmiştim. ayrıca orjinal cam atermik gibi bir özelliği oluyor güneş yakmalarına zararlı ışınlara karşı. yan sanayi de bu da mevcut değil dolayısıyla. aldığınız yere bir sorun yine de.

ilginize teşekkür ederim.
yan sanayidir muhtemelen. bende de çatlak vardı taştan dolayı, satacağım için değiştireyim dedim. hem alacak kişi uğraşmasın hem güzel görünsün. böle bi sorun oldu. keşke değiştirmeseydim diyorum. gerçi yağmur sensörü falan kullandığım bi özellik değil ama yinede insanın canı sıkılıyor.

sağ kolu bir kademe yukarı aldığınızda auto wiping yazısı yazıyormu ? yazmıyorsa kolda arıza olabilir. aktifleştirilmesi gerekebilir.

yazıyorda hep hızlı durumda çalışıyorsa ya sensörün içindeki pek cama tam baskı yapmıyor. yada yine kol arızalıdır. kolu teşhis etmek için auto moduna alıp sensör kısmına sürekli biçimde su gelirken kol ile minik minik oynayın bir an hızlanıp bir an normal düzeyde çalışıyorsa kesin olarak cam kolunuz bozuktur.
bir diğer yöntem ise camın üst ortasındaki yuvarlak sensöre elinizle baskı uygulayın ve o şekilde auto moda alıp cama su atın silip durursa sıkıntı yok fakat su bile atmadan hızlı bir şekilde çalışırsa ya ped tam temas etmiyor yada yine kol arızalı :)
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design
206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof
206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel
307 Technoplus 1.6 110bg
307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel)
Yukarı Dön
Cyrus35 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Cyrus35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2017 Saat 15:25

206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design
206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof
206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel
307 Technoplus 1.6 110bg
307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmethannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2017 Saat 13:36

Bende de 2002 xt var önden sıçrayan taştan dolayı çatlak var. herhangi bir engel teşkil etmiyor ama sağlamı tabi ki görüntü olarak yetiyor. değiştirmek istemiştim araştırma yaptığımda yan sanayi olan camlar fiyat olarak uygun fakat sensörsüz olarak geçiyor sensörlü yani aktif olarak kullanabileceğimiz camlar da dolayısıyla birazcık tuzlu. o yüzden değiştirmekten vazgeçmiştim. ayrıca orjinal cam atermik gibi bir özelliği oluyor güneş yakmalarına zararlı ışınlara karşı. yan sanayi de bu da mevcut değil dolayısıyla. aldığınız yere bir sorun yine de.

ilginize teşekkür ederim.
yan sanayidir muhtemelen. bende de çatlak vardı taştan dolayı, satacağım için değiştireyim dedim. hem alacak kişi uğraşmasın hem güzel görünsün. böle bi sorun oldu. keşke değiştirmeseydim diyorum. gerçi yağmur sensörü falan kullandığım bi özellik değil ama yinede insanın canı sıkılıyor.

Yukarı Dön
whisky Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı whisky Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2017 Saat 13:05
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmethannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2017 Saat 12:07

Cam orjinal mi yan sanayi mi ? Yan sanayi olan camlarda sensörlerin çalışmadığını biliyorum ona göre cam takmak gerekiyordu. ( kendim böyle biliyorum farklı durum olabilir)

teşekkürler
Yukarı Dön
whisky Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı whisky Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2017 Saat 17:47
Cam orjinal mi yan sanayi mi ? Yan sanayi olan camlarda sensörlerin çalışmadığını biliyorum ona göre cam takmak gerekiyordu. ( kendim böyle biliyorum farklı durum olabilir)
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2017 Saat 17:17
hocam sensör sağlamdır oto camcılarda jel olması lazım sonuçta piyasda birçak araçta yağmur ve far sörü oluyor bence camı takan yere götürün düzeltsinler sonuçta siz takmadınız camı belkide soketini takmadılar yada tam oturtamadılar.
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmethannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2017 Saat 16:45
Orjinalini yazan: mehmethannn mehmethannn Yazdı:

Orjinalini yazan: KILIÇ KILIÇ Yazdı:

gecmiş olsun hocam biraz zor sizin yapabiliceğinizi sanmıyorum. Sivas merkezde de bulabiliceğinizi sanmıyorum belki en yakın samsunda bulabilirsiniz jeli.

teşekkürler
artık alacak olan arkadaşımıza söylicez durumu...

sivas merkezde jeli bırakın sensör sordum o bile yok  :)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmethannn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2017 Saat 16:44
Orjinalini yazan: KILIÇ KILIÇ Yazdı:

gecmiş olsun hocam biraz zor sizin yapabiliceğinizi sanmıyorum. Sivas merkezde de bulabiliceğinizi sanmıyorum belki en yakın samsunda bulabilirsiniz jeli.

teşekkürler
artık alacak olan arkadaşımıza söylicez durumu...

Yukarı Dön
KILIÇ Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KILIÇ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2017 Saat 15:51
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 14336 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 17040 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 377 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 719 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5072 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2732 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4819 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 514 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8102 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 906 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 1061 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 655 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5726 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 731 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 518 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 1084 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 601 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 624 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 799 1 Altann
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English