|
Yakıt sorunu? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
deuve
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2017 Saat 08:33 |
Merhabalar, aracımı ikinci el 97 bin kilometrede aldım. Aldığımda filitrelerin ve balataların değişmesi gerekiyordu gerekli işlemleri yaptırdım ancak şöyle bir soruna yol açtı; aracı aldığımda ortalama yakıt olarak 6,3 gösterirken şu an 8,3 ten inmiyor ki herhangi bir şekilde gaza basıp agresif kullanan biri değilim. 1.300 kilometredir 3 bin deviri görmemişimdir bile :) Bu yakıt değerlerinin normal olduğunu düşünmüyorum, forumda ve internette hafif çaplı yapmış olduğum araştırmalar neticesinde bu rakam çok fazla. Konu hakkındaki görüşlerinizi ve fikirlerinizi çok merak ediyorum, benimle paylaşırsanız memnun kalırım. Bir de Beyoğlu çevresinde güvenilir sağlam bir usta tanıdığınız var ise aracı ona da göstermek isterim.
Şimdiden çok teşekkür eder, iyi günler dilerim.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. araç dizel mi benzinlimi
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
deuve
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hoş buldum, kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum. Araç dizel ve yarı otomatik şanzımana sahip.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
valla hocam yakıt tüketimi şehir içinde o değerleri görebiliyorsunuz. buna etken çok fazla dur kalk - kısa mesafe kullanımı - aldığınız yakıt - ikamet ettiğiniz mahallenin çok yokuşlu olması - kullanılan filtrelerin yan sanayi olması gibi. Bir ek olarak sürekli düşük devirde kullanmayın arada bir agrasif olmanız aracın sağlığı içinde iyi olacaktır.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
uzunca961
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
O rakamları görmenin tek sebebi aşırı trafik ve yokuşta kullanılması. Eşim doğum yaptığı zaman hastaneye git gellerde yakıt 7.9 u görmüştü. Bu arada aynı araca sahibiz. benimki 2010 comfort. o yüzden 8.3 olması olası yani.
Sonerin dediği gibi arada sırada manuele alın arabayı yüksek devirlerde kullanın. sebebide en başta partikül filtresi. Bu araçlarda partikül filtresi var ve egzozdaki pislik kısmını filtreliyor dışarı atılmasını engelliyor. Araç sürekli düşük devirlerde çalışınca bu filtre sürekli doluyor ve temizlenmiyor. Yüksek devirde motordan çıkan duman daha sıcak daha basınçlı oluyor ve bu filtrenin temizlenmesini sağlıyor. Hatta not olarak şunu belirteyim temizlemek için 15dk kadar 3500 devirde gaza basıyorlar. Bunu biz ancak uzun yolda yapabiliriz lift olmadığı için elimizde.
Düzenleyen uzunca961 - 12 Temmuz 2017 Saat 07:59 |
|
deuve
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bilgiler için çok teşekkür ediyorum, bir an önce yüksek devirlerde kullanmayı deneyeyim bir kaç gün bakalım. Dediğiniz gibi genelde kısa mesafelerde kullanıyorum aracı ondan kaynaklı olabilir o zaman. Tekrardan teşekkür eder, iyi günler dilerim.
|
|
uzunca961
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Hocam şu da var sürekli yüksek devirde kullanman gerekmiyor. arada sırada 3 4 ayda bir belki
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |