![]() |
|
Yağ Seviyesini Gösteren Yuvarlaklar Gitti ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Brcbyrktr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 227 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Brcbyrktr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2017 Saat 19:22 |
Selam arkadaşlar..Gün geçmiyorki yeni bir sorunla karşılaşmayayım..
Dün yağ arabanın kontağını açarken yağ seviyesini gösteren yuvarlakların 2 sinin olmadığını gördüm. Yağ seviyesi düşmüş. Hemen 1 litre castrol 10w 40 yağ (ki üzerindeki oydu)alıp yarısını ekledim.kontağı çevirdiğimde hala bir yuvarlak eksikti. Bu sabah geri kalan yağıda ekledim kontağı çevirdiğimde yuvarlaklar tamamlanmıştı.Neyse bunuda halledim derken akşam üstü iş çıkışı kontağı çevirdiğimde resimdeki yanıp sönen çizgileri gördüm..eyvah yağ boşaldımı acaba diyip hemen yağ çubuğundaki seviyeyi kontrol ettim. yağ çizgisi tamam yağ var yani.Haftaya uzun yola çıkacakken anlamadığım bu durumlar başıma gelince tırsıyorum hani.Sizce neden olabilir bu uyarı..Sakatamı geliyorum yoksa? (Sönmeyen airbag ışığımında maaşallahı var) ![]() Düzenleyen Brcbyrktr - 04 Temmuz 2017 Saat 21:28 |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O ışığa çok güvenmeyin arada sapitabiliyor. Özellikle yokuşa park edince. En sağlıklı sonucu çubuktan alırsınız. Çok dert edilecek bir durum yok. Muhtemelen düzelir kendi kendine.
Ama yagi fazla eklemissiniz sanki. Çünkü minimum ve maksimum cizgileri arasi 1 litre yağa tekabül eder. Cubuktan kontrol edin max seviyesini geçmesin yağ. |
|
![]() |
|
Brcbyrktr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 227 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Brcbyrktr
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevap için Saolasın Talip. Dediğin gibi düz satıhta kontrol ediyorum yağ çubuğunu..Sabah bu sefer 6 yuvarlak (yada kare neyse) yanıp söndü. Yağ seviyesi çubukta tam. umarım yağ gitmesi gereken yerlere gidiyordur da başka sakatlıklar çıkmaz. iyi niyetli olarak yağ gösterge arızası olmasını düşünüyorum. eğer bu arıza başka arızaları tetiklemezse en azından elim düzelene kadar gün aşırı yağı çubuktan kontrol edip idare ederim.
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
şimdilik yağ çubuğundan kontrol edin seviyeyi ölçen müşür bozulmuş olabilir çok pahalı birşey değildir
|
|
![]() |
|
hzr206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
airbag ışığı içinde forumda anlatan bir konu vardı aynı ışıkta benimde sorunum vardı o şeklide çözdüm max 15 dakikada halledebileceğiniz bir sorun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Brcbyrktr
![]() ![]() ![]() ![]() |
Malesef forumdaki yöntemler benim araba iş yapmadı. resimlerde gösterilen direksiyonun altındaki kapakta bulunan soket benimkinde yok direk bağlanmış gibi. airbag hikaye galiba dicem ama son bir buçuk aydır bu uyarı peydah oldu sönmüyor..alıştım bende napiim.
|
|
![]() |
|
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
Yağ seviye gösterge çubuğu , 3 senedir 206 bende 3 senedir o çubuk bi sağlam göstermedi 😀kafasına göre tam yada boş gösteriyor değiştirsek bile gene aynısını yapma ihtimali olduğundan değiştirmedim sıkıntı olmaz o göstergeden ben çubukdan kontrol ediyorum
|
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |