|
|
208 1.4 eHdi Auto5r vites aksiyoneri ısınma sorunu |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
2ekond
1. Vites
Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 208 1.4 eHdi Auto5r vites aksiyoneri ısınma sorunuGönderim Zamanı: 04 Temmuz 2017 Saat 14:15 |
|
merhaba, 2013 model 1.4 HDI Auto5R 208 sahibiyim, araç 80 bin km'de ve yaklaşık 2 ay önce satın aldım. Geçen hafta Marmaris'ten İstanbul'a dönüşte tam o kavurucu sıcaklara yolda yakalandım, yoldayken sıcaklık 42-46 derece arası geziniyordu. Önce İzmir civarında vites kutusu arızası verdi, akü kutup başını söküp hatayı temizledim, sonrasında da araç hiçbir şekilde vitese geçmiyordu. Biraz zaman geçtikten sonra sanırım vites robotu biraz soğuyunca vitese geçti ve yola devam ettim. Manisa'ya geldiğimde de aynı hata tekrarladı. Bir sorun olduğunu düşünerek servise çekmek istedim, yaklaşık 3 km uzaklıkta gözüküyordu fakat hata tekrar tekrar gerçekleşince çekici çağırmak zorunda kaldım. Servise gidene kadar tabi ki sıcaklık düşmüştü ve serviste herhangi bir sorun çıkarmadı. Usta yola devam edebileceğimi söyledi fakat 5-6 km sonra vites yine arıza verdi. Çözüm olarak havanın kararmasını bekledim ve yola devam ettim. İstanbul'a kadar hiç bir sorun çıkmadı. Anlaşılan bu sorun tamamen hava sıcaklığı ile ilgili. Benim sorum, bu aracı Antalya, Adana, Mersin vb gibi yerlerde kullanan yok mu? Bu sıcaklıkta araç yürümeyecek mi? Ya da benim aracım ile ilgili bir arıza mı mevcut? |
|
![]() |
|
| Sponsor Bağlantı | |
![]() |
|
uzunca961
2. Vites
Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2017 Saat 16:19 |
|
Auto6r yıllar önce çıkmışken Auto5r neden konmuş o araçlara çok şaşırdım.
Auto6r de başına gelenler var aynı şekilde. bazen aküden yapar bazen robottan bazen de robot beyninden. sizdeki hangisidir verdiği hata koduna bakılarak anlaşılır sadece. servisten size hiçbirşey demediler mi şu sebepten olmuş şeklinde
|
|
![]() |
|
2ekond
1. Vites
Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2017 Saat 16:37 |
|
Gittiğim yetkili servis değil özel servisti, yani Manisa'daki tek Peugeot & Citroen servisi oydu bulabildiğim. Çekiciye binmeden önce klimayı çalıştırabilmek için tekrar aküyü söküp hatayı temizlediğim için bir şey göremediler, sadece 2 adet pasif hata gözüküyor dediler, bilgisayardan kontrol ederken ben de yanlarındaydım ve detay gözükmüyordu. Hatta her şeyi kontrol ettiler ve tüm değerler normal dediler. Usta ile teste çıktık, 10km kadar gezindik fakat yapmadı hatayı. Servisten çıktım, ilk kaldığım yere geldiğimde (trafik ışıkları) yine yaptı hatayı. Saatte geç olduğu ve serviste kapandığı için yine akü kutup başını sökerek arabayı ilerlettim, bir benzinliğe çektim ve güneşin batıp hava sıcaklığının düşmesini bekledim. Akşam 9'da tekrar yola çıktım Manisa'dan ve İstanbul'a kadar sorunsuz geldim.
Şimdi yetkili servise gitsem, aksiyoner değişecek 1500tl o değişecek 2000tl gibi belki de gerekli olmayan şeyleri aracıma yapmak isteyecekler. Benim öğrenmek istediğim, "aşırı sıcaklarda bu vites bunu yapar yapacak bir şey yok" mu, yoksa bu anormal bir durum kesinlikle şuralarda arıza var ve onarılması / x-y-z parçalarının değişmesi gerekiyor gibi bir durum mu? Aracı yeni aldığımı belirttim, gayet severek aldım, bu hataya kadar herkesin burun kıvırdığı bu vites tipini severek kullanıyordum. Ama bu sürekli bu hatayı verip beni yolda bırakacaksa mecburen aracı satmak durumunda kalacağım. Yazları özellikle uzun yol çok sıklıkla yaparım, yıllık yaptığım km miktarı da fazladır, belki benim kadar aracı kullanmayanlar böyle bir şey ile karşılaşmaz veya çok çok nadiren karşılaşır ama benim için gerçekten çok önemli bir durum.
|
|
![]() |
|
zerzevat
1. Vites
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2013 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2017 Saat 16:17 |
|
geçmiş olsun.
2008 model 207 1.4 90 bg vti aracımız da otomatikleştirilmiş 5 vitesli şanzıman. yarı otomatik yani. ben de uzun süredir severek kullanıyorum. şu çözülemeyen yağ basıncı sıkıntısı dışında sıkıntı da yaşamadım. geçen gün o sıcak günlerde annem benzer şekilde yolda kalmış. sabah erken saatler. hava fazla sıcak değil. yaptığı zaten 3 km. trafik olmayan 3 - 5 tane trafik ışığı olan yol. ışıklarda araç vitese geçmemiş yardımla ittirerek yol kenarına almışlar. annem benzin bitti herhalde demiş. pek anlamıyor. gidip baktım 3 saat sonra. araç vites kutusu hatası vermiş. ekranda iki tane çizgi var. biraz uğraştım kontak açıkken. sonra düzeldi kendiliğinden ve 1 haftadır hiç sorun yok....
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||