Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Direksiyonu Tam kırınca ses
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Direksiyonu Tam kırınca ses

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
runiy06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı runiy06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Direksiyonu Tam kırınca ses
    Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 Saat 19:54
bugun sanayide bol bol gezdim kime gösterdiysem fikir yürütemedi bilemedi sabahları veya aracı ilk çalıştırdığımda parktan çıkarmak için tam kırdığım zaman direksiyonu alttan sanki taşa vurmuş gibi taak diye bi ses geliyo ama yolda giderken öyle bir ses yok sadece 5-10km hızla tam kırdığımda oluyor bu ses acaba aks dan mı dedim yok kulakcık mı dedim yok gösterdiğim kimse bulamadı bu duruma başka bir fikir yürütebilecek biri var mı?

2. sorunum ise yine araç yavaş giderken sol tarafta bariyerler veya 15-20 arac varsa sesin yankı yapmasıyla birlikte sol tekerden cık cık ses geliyor sanki 2 ufak metali birbirine çarptırıyor gibi bu sorunumuda söylediğimde lastiği çıkardılar balatalara disklere baktılar sadece disklerde incelme olduğunu söylediler ama bu sorunumada bi çare bulamadılar.

Ankaradayım bana mı denk gelmiyor iyi bir usta veya çok kıl sorunlarım mı var bilemedim.

bana yardımcı olurmusunuz bu sorunları yaşayan birisi.
206 XT 1.4 (2005)
Yukarı Dön
OguzhanKucuk61 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı OguzhanKucuk61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 Saat 20:32
Hocam cik cik sesi bende de oluyor.
Disk diyorlarsa diski balatayı bir değişin deneyin
Yukarı Dön
runiy06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı runiy06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 Saat 20:49
Orjinalini yazan: OguzhanKucuk61 OguzhanKucuk61 Yazdı:

Hocam cik cik sesi bende de oluyor.
Disk diyorlarsa diski balatayı bir değişin deneyin

balatalarım daha yeni diskten olabilir diyosunuz yani o cik cik sesi normalde gelmiyor ama böyle dediğim gibi sesin yankı yaptıgı yerlerde gıcıgıma gidiyor bu ses :)

206 XT 1.4 (2005)
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı OguzhanKucuk61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 Saat 21:38
Kesin Disk diyemiyorum çünkü sorunu bende çözmüş değilim. Benim bilgim şu yönde,
Diskler sıcakken yağmur suyuna ve tazyikli suya maruz kalınca eğilebiliyor ve ses yapabiliyor.
Diskler soğukken lastik içini iyice yıkayıp, Balata tozları ve diğer yabancı maddelerden arındırın. Bu şekilde belki ses sorununa çözüm getirebilirsiniz. Olmazsa Disk değişimi işe yarayacaksa onu düşünebilirsiniz.
Yukarı Dön
runiy06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı runiy06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 Saat 21:45
Orjinalini yazan: OguzhanKucuk61 OguzhanKucuk61 Yazdı:

Kesin Disk diyemiyorum çünkü sorunu bende çözmüş değilim. Benim bilgim şu yönde,
Diskler sıcakken yağmur suyuna ve tazyikli suya maruz kalınca eğilebiliyor ve ses yapabiliyor.
Diskler soğukken lastik içini iyice yıkayıp, Balata tozları ve diğer yabancı maddelerden arındırın. Bu şekilde belki ses sorununa çözüm getirebilirsiniz. Olmazsa Disk değişimi işe yarayacaksa onu düşünebilirsiniz.

haftasonu müsait bir zaman dediğiniz gibi detaylı bi temizlik yapıp da deneyeyim ilk sorun hakkında fikriniz var mı?
206 XT 1.4 (2005)
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı OguzhanKucuk61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 Saat 23:34
Bildiğim kadarıyla hidrolik direksiyonlarda tam kırılması durumunda gıcırtı gibi bir ses duyulur. Hidrolik pompasından gelen ses diye biliyorum. Tam köküne kadar dayamamak lazım.
Ama taş vurmuş gibi bir ses ise bir fikrim yok malesef
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı OguzhanKucuk61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 Saat 23:40
Alıntıdır.

Ses Hareket halinde tam tur durumunda geliyorsa z rotlar , rot rotiler, Aks kafaları kontrol edilmeli.

Duruken tam turlarda geliyorsa direksiyon hidrolik yağı, direksiyon kutusu kontrol edilmeli.
Yukarı Dön
Candarcan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Candarcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2017 Saat 14:22
O arabadan kaynaklanan bir sorun değil hocam. Geri vitese tam almadığına yapıyor. Sen aldığını sanıyorsun fakat oturmuyor. Debriyaj tam bas vitesi geri yuvasına tam oturt o ses gider. Ben de arabama yabancıymış bu sorunu yaşıyordum. Artık yapmıyor. Sorun de çözüm de bu hocam 100 tane tamirci de gelsen derdini anlatamazsın
Yukarı Dön
runiy06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı runiy06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2017 Saat 15:06
Orjinalini yazan: Candarcan Candarcan Yazdı:

O arabadan kaynaklanan bir sorun değil hocam. Geri vitese tam almadığına yapıyor. Sen aldığını sanıyorsun fakat oturmuyor. Debriyaj tam bas vitesi geri yuvasına tam oturt o ses gider. Ben de arabama yabancıymış bu sorunu yaşıyordum. Artık yapmıyor. Sorun de çözüm de bu hocam 100 tane tamirci de gelsen derdini anlatamazsın

ama 1. vitestede bunu yapıyor tam kırıp aracı cıkartırken alttan taşa vurmuş gibi ses birde direksiyonun hidrologini vs göstereyim diye düşünüyorum
206 XT 1.4 (2005)
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2017 Saat 15:27
bence sorunu alt takımlarda arayın iyi bir usta lazım lifte kaldırıp direksiyonu sağ sol yapıp öyle kontrol etmek gerekiyor büyük ihtimal ustaların hiç biri öyle bir kontrol yapmadı. 
cik cik sesi bendede mevcut disklerin eğri olmasından kaynaklı arkadaşımızın dediği gibi.
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 301 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 315 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107407 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1497 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3079 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9394 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8675 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 884 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 902 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1577 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55446 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1212 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2160 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 267 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2511 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 569 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2050 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15979 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English