![]() |
|
Direksiyonu Tam kırınca ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
runiy06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nisan 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 Saat 19:54 |
bugun sanayide bol bol gezdim kime gösterdiysem fikir yürütemedi bilemedi sabahları veya aracı ilk çalıştırdığımda parktan çıkarmak için tam kırdığım zaman direksiyonu alttan sanki taşa vurmuş gibi taak diye bi ses geliyo ama yolda giderken öyle bir ses yok sadece 5-10km hızla tam kırdığımda oluyor bu ses acaba aks dan mı dedim yok kulakcık mı dedim yok gösterdiğim kimse bulamadı bu duruma başka bir fikir yürütebilecek biri var mı?
2. sorunum ise yine araç yavaş giderken sol tarafta bariyerler veya 15-20 arac varsa sesin yankı yapmasıyla birlikte sol tekerden cık cık ses geliyor sanki 2 ufak metali birbirine çarptırıyor gibi bu sorunumuda söylediğimde lastiği çıkardılar balatalara disklere baktılar sadece disklerde incelme olduğunu söylediler ama bu sorunumada bi çare bulamadılar. Ankaradayım bana mı denk gelmiyor iyi bir usta veya çok kıl sorunlarım mı var bilemedim. bana yardımcı olurmusunuz bu sorunları yaşayan birisi.
|
|
206 XT 1.4 (2005)
|
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cik cik sesi bende de oluyor.
Disk diyorlarsa diski balatayı bir değişin deneyin |
|
![]() |
|
runiy06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nisan 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 60 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
balatalarım daha yeni diskten olabilir diyosunuz yani o cik cik sesi normalde gelmiyor ama böyle dediğim gibi sesin yankı yaptıgı yerlerde gıcıgıma gidiyor bu ses :) |
|
206 XT 1.4 (2005)
|
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Kesin Disk diyemiyorum çünkü sorunu bende çözmüş değilim. Benim bilgim şu yönde,
Diskler sıcakken yağmur suyuna ve tazyikli suya maruz kalınca eğilebiliyor ve ses yapabiliyor. Diskler soğukken lastik içini iyice yıkayıp, Balata tozları ve diğer yabancı maddelerden arındırın. Bu şekilde belki ses sorununa çözüm getirebilirsiniz. Olmazsa Disk değişimi işe yarayacaksa onu düşünebilirsiniz. |
|
![]() |
|
haftasonu müsait bir zaman dediğiniz gibi detaylı bi temizlik yapıp da deneyeyim ilk sorun hakkında fikriniz var mı?
|
|
206 XT 1.4 (2005)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bildiğim kadarıyla hidrolik direksiyonlarda tam kırılması durumunda gıcırtı gibi bir ses duyulur. Hidrolik pompasından gelen ses diye biliyorum. Tam köküne kadar dayamamak lazım.
Ama taş vurmuş gibi bir ses ise bir fikrim yok malesef |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Alıntıdır.
Ses Hareket halinde tam tur durumunda geliyorsa z rotlar , rot rotiler, Aks kafaları kontrol edilmeli. Duruken tam turlarda geliyorsa direksiyon hidrolik yağı, direksiyon kutusu kontrol edilmeli. |
|
![]() |
|
Candarcan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2017 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Candarcan
O arabadan kaynaklanan bir sorun değil hocam. Geri vitese tam almadığına yapıyor. Sen aldığını sanıyorsun fakat oturmuyor. Debriyaj tam bas vitesi geri yuvasına tam oturt o ses gider. Ben de arabama yabancıymış bu sorunu yaşıyordum. Artık yapmıyor. Sorun de çözüm de bu hocam 100 tane tamirci de gelsen derdini anlatamazsın
|
|
![]() |
|
ama 1. vitestede bunu yapıyor tam kırıp aracı cıkartırken alttan taşa vurmuş gibi ses birde direksiyonun hidrologini vs göstereyim diye düşünüyorum
|
|
206 XT 1.4 (2005)
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
bence sorunu alt takımlarda arayın iyi bir usta lazım lifte kaldırıp direksiyonu sağ sol yapıp öyle kontrol etmek gerekiyor büyük ihtimal ustaların hiç biri öyle bir kontrol yapmadı.
cik cik sesi bendede mevcut disklerin eğri olmasından kaynaklı arkadaşımızın dediği gibi.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |