|
|
206 1.6 16v Benzin LPG gaz tepkisi vermeme sorunu |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |||
Mustafa 06
1. Vites
Kayıt Tarihi: 05 Haziran 2017 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mustafa 06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 206 1.6 16v Benzin LPG gaz tepkisi vermeme sorunuGönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 13:45 |
||
|
Selamın aleyküm herkese. Yeni aldığım peugeot 206 1.6 16v 110 hpli 307 lerde kullanılan motor var aracımda roland garros modeli. Arkadaşlar aracı 9 sene kullanan 2. Sahibinden aldım 220.000 kmde. Bugune kadar bakımları hep düzenli yapılmış bi araç fakat ben aldığımdan beri 2.000 tlden fazla masraf ettim inanın problem bitmiyor. En son torsiyonlarını ve devirdaim trigrr değiştirdim. Tam dedim herşeyi yapıldı artık rahat binerim 1 gün sonra arabayı dıştan yıkadım temizledim marşa bastım araba deviri yüksek çalışıyor 10 15 arası gaz veriyorum devir 10 15 hiç geçmiyor. Bazende düzeliyor herşey normale geliyor rolantisi düzeliyor aradan 1 dk geçmeden geri eski haline geliyor sankigaza bsmıyormuş gibi. İnanın maddi manevi açıdan çöktüm artık bilgisayara bağladığımızda gaz kelebeği arızası veriyormuş. Anlamadığım nokta bugüne kadar gaz kelebeğiyle alakalı ne rolantide dalgalanma ne başka bişi hiç problemim olmadı da aniden bu sorun çıktı ve arada düzeliyor 1 dk sonra eski haline geliyor anlamış değilim yollarda kaldım nedir bu problem lütfen yardımcı olun.
|
|||
![]() |
|||
| Sponsor Bağlantı | |||
![]() |
|||
sonerkyl
MODERATOR
Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 14:20 |
||
|
öncelikle aramız hoşgeldiniz. aracınız hayırlı olsun diyelim kazasız belasız kullanmanız dileyiğle. sorun belli hocam gaz kelebeği bilgisayara bağlayınca gaz kelbeği hatası vermiş. açıkcası ikinci el araç şans işi gerçekten. birde motor bölümüne su tutmadınız deilmi hiç.
|
|||
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
![]() |
|||
Mustafa 06
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mustafa 06
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 14:31 |
||
|
Hoşbulduk çok sağolun. Kesinlikle oraya tutmadım fakat arada düzeliyor 1 dk içinde tekrar eski haline geliyor anlamış değilim nedir problem. Bildiğim kadarıyla gaz kelebeği olsa hç yapmaz diye düşünüyorum ama arada düzeliyor anlamadm ki neden bu sorun
|
|||
![]() |
|||
sonerkyl
MODERATOR
Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 15:02 |
||
|
hocam öncelikle bobin ve bujileri kontrol edin. gaz kelebeği halen arıza kodu veriyormu hiç kölüp bakıldımı gaz kelbeğine
|
|||
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
![]() |
|||
boruc
1. Vites
Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 17:55 |
||
|
Merhaba dostum, oncelıkle gecmıs olsun canını cok sıkma cozulur bır sekılde saglık olsun.
Bendede aynı arac var 2002 model benzer problemlerı bende yasadım, araba aptal aptal calısıyodu bazen normal, bazen devır sabıt kalmıyodu azalıp artıyodu devır 3000 ustune cıkmıyordu, bazen hıc calısmıyodu vs. -Bogaz kelebegını degıstım cıkmasıyla olmadı - Bogaz kelebegını sıfırıyla degıstırdım, duzelır gıbı oldu baska sorunlar cıktı sureklı fan acma vs. - Sonra motor beynini söktuk icinı actık, su aldıgı ıcın bır cok yerı oksıtlenmıstı. ( ben motor yıkatmadım ama oncekı sahıplerını bılmıyorum) Sonrasında beyin degisımı yaptık ve problem kalmadı. Bılıyorum malıyetlı ve yorucu yıpratıcı bır surec. Gecmıs olsun dılıyorum. Umarım daha basıt bır problemın vardır. Bu arada bobini mutlaka kontrol ettır, bu araclarda sık arıza yapan bir parcaymıs. |
|||
|
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
|||
![]() |
|||
Mustafa 06
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mustafa 06
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 18:30 |
||
|
Arkadaşlr cok sagolun gaz kelebeği sıfırıyla değişti bu seferde araç 3000 deviri geçmiyor. Bilgisayara bagladığımızdaki hata kodlarını fotoda veriyorum Manifoltun ordaki sensörden dün bi miktar duman cıkıp yanık kablo kokusu gelmişti acaba sorun orada mı
|
|||
![]() |
|||
Mustafa 06
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mustafa 06
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 18:32 |
||
|
Aynı şeyleri sizde yaşamışsınız hocam Allah sabırlar versin hepimize inşallah. Beyin maliyeti ne kadar olmuştu bilgi verirmisiniz değişimde ve hata kodları benimki gibimiydi? Benim tüm hata boğaz kelebeğini gösteriyor
|
|||
![]() |
|||
boruc
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2017 Saat 18:56 |
||
Beyin yurtdısından sıfırlanmıs geldı malıyetı 800 lıra falan olmustu bı kac musur,termostat falan da degıstırmıstım 1000tlye cıkmıstı Hata kodları aynıydı hocam, bı kac tane farklılık da olabılır tam hatırlamıyorum Arac 3000 devırı gecmedıgı zaman. Aracı kullandınız mı, yol yaptınız mı? Manıfold cok fazla ısınmış olabılır hatta karanlıkta baksanız kıpkırmızı gorunur. (başıma geldı) |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Mustafa 06
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mustafa 06
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 08:47 |
||
Hocam manifold ısınmasıyla alakası var mı acaba? Ben cok zorlamadım ama neden manifolt dediniz? ARIZAYI HALEN BULAMADIK KODLAR YUKARIDA FOTODA MEVCUT YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVİNİRİM |
|||
![]() |
|||
boruc
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 12:45 |
||
Arac arızadayken yanı 3000 devırı gecmıyorken 5-6 km yol yapmıstım ben ozaman asırı ısınmıstı manıfold. Basıma geldı dıkkat et dıye yazdım sadece. Bence beyin kontrolu yaptır hocam acıp baksınlar en azından oksit vs var mı kontrol edılsın |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Mustafa 06
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mustafa 06
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 12:46 |
||
|
İçi açılıp bakıldı hocam tertemiz oksiti bırakın toz bile yok devreler tertemiz
|
|||
![]() |
|||
boruc
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 12:51 |
||
Beyınde problem yoksa daha ucuza halledersınız ozaman, ama iyi bır ustanın arızayı nokta atısı yapması lazım :/ Benım problem varken alttakı konuya yazmıstım hatta vıdeo da yuklemıstım 2. Sayfada bır bak ıstersen; https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27803&PN=2&title=gaz-yememe-rolantide-duzensizlik-egzozda-patlama |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Mustafa 06
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mustafa 06
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 14:22 |
||
|
Aynı şekilde hocam benimkide öyle sadece patlama falan yok devir aynı
|
|||
![]() |
|||
boruc
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 15:31 |
||
Patlama bende de yoktu hocam konuyu acan kişi oyle yazmıs. Problem benımkıyle aynı gıbı gozukuyor ozaman. Benım problemın nasıl cozuldugunu yazdım aklıma baska da bırsey gelmıyor |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
x571
3. Vites
Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 19:39 |
||
İyi ki düzenli bakım yapılmış birde yapılmasaymış mazallah . Arıza kontrolü için servise gitmeyi düşündünüz mü. En azından hatayı, bozuk parçayı öğrenirsiniz dilerseniz sanayide falan değiştirirsiniz. Yoksa bence işiniz zor o bu şu derken canınıza okur lar olur olmadık her parçayı değiştirtirler. |
|||
![]() |
|||
boruc
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 Saat 15:55 |
||
Son durum ne hocam? Sorunu cozebıldın mı ? |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||