![]() |
|
Sana kırmızı çok yakışıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2017 Saat 14:09 |
Merhaba arkadaşlar aracımı alalı yaklaşık 7 ay olacak ve başıma gelen sıkıntıları ve aracımın güncel halini paylaşmak istedim.
Aldığımda aracımın bana göre iki büyük sıkıntısı vardı. 1 aracın şanzumanında özellikle 1 ve 2. viteslerde uğuldama ve 1 den 2 ye geçerken cuvlama vardı. Yeni araç heyecanı ile bunları farketmemişim ve 1-2 ufak lokal boyasından başka bir kusur yoktu.mekanik olarak bilmiyorum daha fazlasını. ama sağında ve solunda kaputunda derin ve kasıtlı yapılmış çizikler vardı ve artık bakımsızlıktan solmuş bir boyası vardı. orjinal olsun diye diye bakıma muhtaç bir araç denk geldi sağlık olsun. geçen hafta tavan hariç sadece dış yüzeylerini hiçbir yerini sökmeden sadece gerekli yerler maskelenerek boyattım.başta sadece lokal olarak çizikler gidirelecekti ama detaya inince bunun daha doğru olacğına karar verdik. İlk olarak üstündeki jant ve lastikleri yeniledim.üzerinde takılı olan yan maşbiyer eklerini çıkardım ve buralara da boya gerekiyordu. hepsi bir bahane ile temizlenmiş oldu.Geçen hafta baskı balata motor yağı ve filtreler değiştirildi bu esnada şanzumanda açıldı ki iki işçilik masrafı olmasın diye tüm senkromeçler sizlere ömür yağsızlıktan ve umursamazlıktan yanmış bütün iç takım yenilendi. boya ve mekanik olarak şu an gayet temiz oldu diyebilirim. kendi yaptığım ilavelerde şunlar oldu. Dört kapı hoparlörünü yeniledim ve hazır iç trimler sökülmüşken ses yalıtım uyguladım. Ayak altı aydınlatma ilave ettim (Her aracıma uygulamışımdır.) gündüz farı ilave ettim tamponu delmemek için laguna lip takmıştım ona uyguladım. silecekleri yeniledim tavandan su alma problemi yaşamıştım anten ve dip kısmını yenileyerek çözdüm. Hatta kapılardan olduğunu sonradan anladığım su alma probleminide yalıtım yaptığım zaman çözdüm. Aklıma gelmeyen o kadar çok şey var ki yazmakla bitmiyor Neyse bu kadar gevezelik yeter bir kaç resim ile güncel halimizi paylaşalım. son resim rütüş sonrası yapılan astar ve boyadan bir adım önceki hali. yamalı boya yaptırıp renk tutmama sorunu oluşmasın diye boyattık. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
maşallah nazar değmesin bu kadar uğraşıp sonra insanın satası gelmiyor baya bir masraf yapmışsın kazasız belasız kullanman dileğiyle. keşke tamponun sis yerlerinide kestirseydin sisleride aradan çıkartmış olurdun.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim abi eksik olma adam tamponu bir bahane ile sökse idi mutlaka yaptırırdım ama takılıp sökülen parça olmayınca aklıma da gelmedi açıkçası. zaten çok gevşek bir ustaya denk geldim 2 haftada zor aldım arabayı adam 10 gün yatırdı arabayı başka araçlarla uğraşmış meğer.Biraz tanıdık olunca böyle oluyor. :)
Masraf bakımından çok bonkör çıktı aracım tabi benim gibi titiz birine denk gelince patladı gitti.
|
|
![]() |
|
ALLEX ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Masallah ,nazar degmesin.
Bakildiktan sonra sonuç ortada. Kazasiz belasiz surusler.. |
|
MORALİ AĞRIYOR....
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
teşekkür ederim cümlemize kazasız belasız dikkatli sürüşler dilerim
|
|
![]() |
|
Kurosaki Ichigo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2017 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kurosaki Ichigo
Güzel olmuş hocam kazasız sürüşler.
Jantlar güzelmiş. Modeli nedir?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
teşekkür ederim 206 cc jant yanlış bilmiyorsam ebat 185/55 r15
|
|
![]() |
|
Kurosaki Ichigo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2017 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kurosaki Ichigo
Teşekkür ettim
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |