![]() |
|
Yağ ikaz uyarısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
emrahi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2017 Saat 18:52 |
||
İyi akşamlar arkadaşlar. Aracımda şöyle bir sorun var : 1 günden fazla süre aracı çalıştırmayınca ilk çalışmada yağ ikaz uyarısı çıkıyor, ötüyor ve 2 sn sonra ışık sönüp tekrar araç normale dönüyor. Günlük çalıştırdığım sürece böyle sorunla karşılaşmadım fakat ne zamanki 1 gün ara vereyim ilk çalıştırmayla birlikte bu sorun çıkıyor. Yağ seviyesine bakıyorum normal, yağ 44 bin km de değişmiş şu an ise 48 binde. Servise gitsem elimi verip kolumu kaptırırım :)) Böyle bir problem yaşayan oldu mu, yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer.
![]() Aracım pevgeot 208, dizel, 48 binde
|
|||
![]() |
|||
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
sanayiye git 50 tane parça değiştirirsin.o olmadı bu bu olmadı şu |
|||
![]() |
|||
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
||
bence orjinal yağ filtresi ve uygun yağı alıp değiştirin. Motor bu ihmale gelmez.
|
|||
![]() |
|||
emrahi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
||
Ben de ilk olarak yağını ve filtrelerini değiştirmeyi düşünüyorum , servisi aradım total den başka kullanmıyorlarmış ama ben mobil formula esp götürüp değiştirteceğim, konuştum anlaştık yağ konusunda. Yağını kontrol ediyorum bana aşırı fazla geliyor o da işin can sıkan diğer kısmı ki araba servis bakımlı...Arabayı 1 ay önce aldım.
Düzenleyen emrahi - 23 Mayıs 2017 Saat 11:59 |
|||
![]() |
|||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
||
hocam bu tip sorunlar genelde yağ ve yağ filtresinden kaynaklanabiliyor arkadaşımızın dediği gibi ben sizin gibi mobil yağ kullanıyorum total yağla hiç aram olmadı şimdiye kadar
![]() |
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
![]() |
|||
||
Az önce mobil 1 esp 5-30 yağ siparişimi verdim, yağımı kendim alıp periyodik bakıma gideceğim servise. Sadece yağ değişimi değilde periyodik bakım yaptıracağım. Önceki arabamdan çok çekmiştim umarım bu araba yüzümü güldürür...
|
|||
![]() |
|||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
||
Aküyü ölçturmekte de fayda var bir gün sonra çalıştığında yapması bunu da düşündürebilir. Diğer ihtimaller söylenmiş zaten.
|
|||
![]() |
|||
||
Akü zayıfsa yağ ikaz lambası mı yanıyor? Pek bağlantı kuramadım, çok bilgim yok konuyu biraz açarsanız sevinirim.
|
|||
![]() |
|||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
||
Bizim araçlarda akü zayiflayinca sapıtma meşhurdur. genelde gösterge ve benzeri yerlerde ilginç durumlar ortaya çıkabiliyor. Ama tabiki arkadaşların söylediği gibi ilk bakılması gereken yer yag filitresi |
|||
![]() |
|||
||
Yağ yarın elime geçer, ertesi gün direk servise zaten. Aman hocam sapıtmasın benim araba, opel in masrafından bıktığım için bunu aldım :))
Düzenleyen emrahi - 04 Haziran 2017 Saat 12:52 |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |