|
208 ilk kalkışta titreme |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Murater
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2017 Konum: Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2017 Saat 23:12 |
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba bende 2014 model robotik şanzuman 208 var ve aracım 22000 km de. Arkadaşlar araç ilk kalkışta 2 3sn hafif bir titreme yapıyor. Bunu hafif yokuş yukarı kalkarken daha fazla hissediyorsun. Böyle bir problem yaşan var mı baskı balata diyorlar ama ben aracın nasıl kullanacağını biliyorum ve bu baskı balatadan değil bence. Böyle bir problem yaşayıp sorunu çözen varsa benimle de paylaşırsa çok sevinirim. Bu arada ben bu konuyla ilgili servise gittim şanzuman alıştırması yapıldı motor kapakçıkları sıkıldı vs ama hiçbir işe yaramadı. Yardımınız benim için çok önemli...
Düzenleyen Murater - 18 Mayıs 2017 Saat 23:28 |
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Maalesef Yarı otomatik Araclarda marka gözetmeksizin bu problem var. Baskıdan olma ihtimali yüksek.
Eğer baskı problemi yoksa genelde şanzımana yazılım güncelleme ile problem çözülebiliyor. Bence servise tekrar gidip aynı sorunun devam ettiğini belirtin. Tekrar bir yazılım atsınlar. |
|
Murater
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2017 Konum: Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teşekkür ederim
|
|
pinpause
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Mart 2017 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
araç tek kavramalı otomatikleştirilmiş robotize şanzıman kullandığı için bu bir titreme oluyor.
genellikle vites geçişlerinde de zaman zaman hissettiriyor. Malum araçlar vitesi değişim esnasında gazı kesip vites değiştiriyor ve gaz veriyor. Vites değişimi esnasında araç tekliyormuş hissi yaratıyo çünkü günümüz araçlarında gaz elektronik olduğu için manual araçtaki gibi gazı yavaş yavaş bırakmıyor birden bırakıyor ve bu da öne doğru yığılma yaşatıyor ve vites değiştikten sonra birden gaz veriyor. sitede de bahsedilen problemin bana kalırsa asıl kaynağı bu (sadece 208 için değil tek kavramalı tüm otomatikleştirilmiş robotize şanzımanlar için aynı problem var).
|
|
Murater
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çok teşekkür ederim e ve teslim Toyota vs gibi tek kavramalı araçlarda bu problem varmış... Aslında artık alıştım bana problem gibi de gelmiyor
|
|
LUDACRIS
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2017 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 197 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet bu tip tum otomatikler ayni dert edilecek bi durum degil kesinlikle yakit olarak daha ekonomik oldugu soyleniyor. Basta farkli geldigi kesin bende garipsemistim ama arastirdigimda normal ve tum firmalarda ayni sekilde oldugunu ogrendim
|
|
pinpause
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Mart 2017 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet tek kavramali toyota'da da karsilasmistim bununla. artik bana keyifli bile geliyor aracin bu hali
|
|
kimiraikkonen
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Kasım 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kimiraikkonen
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Birebir aynı sorun henüz 40.000 km yapmamış 1.2 Etg5 şanzımanlı kendi aracımda da mevcut. Bundan kalıcı olarak kurtulmak mümkün değil mi?
|
|
Murater
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Maalesef
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |