![]() |
|
Klima Bakımı İçin Görüşler.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||||
Peugeot35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 484 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2017 Saat 23:54 |
||||
Yaz geldi çatı ve hava sıcaklıkları 35 dereceye çıktı. Benim ilk klimalı aracım olduğu için pek tecrübe sahibi değilim bu yüzden böyle bi konu açarak fikir, tecrübe ve önerilerinizle yaza hazırlık yaparak ben ve tüm arkadaşlarımın bilgilenmesini sağlayalım.
Öncelikle POLEN FİLİTRESİNİ değiştirmek şart. birde bunun yanında ikitane bakım spreyi varmış birisi havalandırmalara sıkılarak dezenfekte ediyormuş. diğeri ise araç içindeki kalmış kötü kokuları gideriyormuş bu bana pek mantıklı gelmedi ama şu havalandırma kanallarına sıkılan köpük sprey aklıma yatmış durumda. malum klimayı çalıştırınca toz kokusu geliyor. birde benden öncekiler nasıl kullandı dezenfekte bakımı yaptılarmı bilmiyorum şimdi nasıl bi yol üzerinden gidebiliriz. ? ÖNERİLERİNİZ NEDİR.
|
|||||
![]() |
|||||
sdttn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2015 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Bence hiçbir temizlik yapmanıza gerek yok. Orijinal karbon filtre kullanın.
İlla temizlik bakım yapacağım derseniz kondenseri (aracın önündeki radyatöre benzeyen parça) temizleyin. Kondenser temizleme ürünleri var araştırın.
Düzenleyen sdttn - 17 Mayıs 2017 Saat 17:18 |
|||||
![]() |
|||||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
||||
Polen filtresini değiştirmeniz yeterli. zaten 1-2 calıştırmadan sonra o tozlar kalmayacaktır toz kokusu olmayacaktır. Ayrıca klimanızı seyir halinde acarken aracın yükte olmamasına özen gösterin. Mümkünse eger aracı boşa atıp klimayı calıştırın sonrasında vitese gecirin.
|
|||||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|||||
![]() |
|||||
Peugeot35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 484 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Motip marka klima temizleyici köpük vardı piyasada 24 tl ama ben bayisinden 12 tl ye aldım. bakterileri ve tozları söküp alıyormuş ayrıca güzel koku veriyormuş. klimacılar hep bunu kullanıyor dedi bende aldım gitti :)
polen filitresine gelincede orjinal pek satan yok satılanlarda kağıt gibi sallanıyor alıp kullanılacak gibi değiller karbon olanı vardı 25 tl çok kaliteli bişeye benziyor en iyisi buymuş performans istersen bunu al diyince onu aldım. müsait günümde işlemlere başlıyacam nasipse. |
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
||||
yükte olunca ne gibi bi zararı oluyor ?
|
|||||
![]() |
|||||
sdttn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2015 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
||||
Bir sorun çıkarmaz belki bir miktar daha erken klima debriyajı biter çok çok az fark eder. Klima düğmesine basar basmaz zaten kompresör devreye girmez klima modülü önce kendi sensörlerini (sıcaklık, basınç) kontrol eder sonra ECU'ya klima açılsın mı diye sorar ECU da o anki duruma göre erteler yada yol verir. Eğer zarar verecek bir durum oluşursa zaten kompresör devreye girmez.
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
||||
bunların arasındaki iletişime hastayım :) aman sorun yaratacak bişe olmasın da aralarında nasıl anlaşırlarsa anlaşsınlar.
|
|||||
![]() |
|||||
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
||||
Yaz başı Polen değişimi. Kışın zaten gerek yok. Öyle spreyle falan temizlik olmaz bence. Komple söküp çamaşır suyu deterjanla iyice temizlemek lazım :)
|
|||||
![]() |
|||||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
||||
en net şekilde acıklarsak Klima komprosörüne zarar verebilir hocam. Dijital klimalarda arkadaşın dediği gibi ecu falan haberleşir ama analoglarda malesef bu tür durum yok düğmeye bastınmı komprosor calışır.
|
|||||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
||||
benim analog olduğundan sorun yaşamam galiba ama yinede yüklenmemek gerek.
|
|||||
![]() |
|||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
||||
köpüğe 12 tl verdim eyer ki bi değişiklik bi fark görmez isem götürü atarım üstlerine o kadar anlattın ağzından salyalar aktı anlata anlata bitiremedin bunun için miydi derim :)
|
|||||
![]() |
|||||
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
||||
Hafif esans var onlarda çalışınca şöyle arabanın içi güzelce kokacak seni mestedecek. :) |
|||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |