![]() |
|
307 lpgden biktim artik |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Mehmet92_27 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2017 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet92_27
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2017 Saat 10:45 |
|
Merhaba arkadaslar yaklasik 11 ay once 307 1.4 16v aracima Fbr lpg takildi fakat takildigi gunden beri tam durmak uzereyken stop etme rolantide sallamalar vardi ayarlaya ayarlaya %70 gitti gibi ama belli olmuyor bir sure sonra aracin benzinde de beyni bulandi bogulmalar teklemeler ilk calismada stop etmeler giderken gaz keser gibi oluyordu en son bir yerde benzin ayarlarini sifirlattim benzinde sikinti kalmadi lpg kalibrasyonunu da bastan yaptirdim fakat yine ayni artik lpg sokup arabayi satma derecesine geldim biraz uzattim kusura bakmayin ama yardimci olursaniz cok sevirim arabamdan sogumaya basladim artik
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Fbr yi hiç duymadım keşke daha bilindik bir markaya montaj yaptirsaydiniz.
Tüketici kanununa göre ürününüz iki yıl garantili. Muhtemelen montaj hatası var. Araci götürün ve "Ya düzeltin yada söküp paramı geri verin" deyin. Çünkü sattıkları mal ayıplı ürün katagorisine giriyor. Yasalar sizden yana yani. Bunu bilerek giderseniz ve biraz bastirirsaniz iş çözülür. Düzenleyen talip206 - 14 Mayıs 2017 Saat 11:34 |
||
![]() |
||
Mehmet92_27 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2017 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet92_27
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Tanidigimiz bildigimiz insan diye guvendik malesef zaten bir daha tanidiga bu tarz bir is yaptirmayacagim duzeltin diyorsun arabaya bahane buluyor su bozuk bu bozuk diye tovbe dedim artik lpgye sokun diyecegim resmen nefret ettim lpgden
|
||
![]() |
||
Peugeot35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 484 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
|
hocam bu zamanda adamın başına ne iş geliyorsa tanıdıktan geliyor tavsiyem uzak dur. tanıdık adamı yaş götürü kuru getirir. senin sorunun ya montaj hatası yada uyumsuzluk. kısaca yapman gereken bunu ıspatlaman yani fazla para kaçırmadan aracın rutin bakımlarını yapın bujilerde dahil + gaz kelebeğini temizletin geri gidin size bahane üretmesin diye yaptı yaptı yapmadı söktürün sistemi yoksa arabayı bu gidişler ateşe verip yakarsınız. bizim arabalar fransız arabalrıdır öyle bilinmedik edilmedik parçalar takıp ellemeler yapılınca şap diye oturup kalıyorlar. baktın çaren yok son olarak tesisatı sil baştan iyi bir lpg ci elden geçirsin elektrik bağlantıları özellikle. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet92_27
|
Cok haklisiniz bire bir tecrube etttim artik farkli fbr bayiisine de gittim o da bakti tekrar kalibrasyon yapti sikinti yok diyor sonra yine aynisi oluyor benzinle de bu fiyatlarda binilecegi yok arabami seviyorum ama bu yuzden satip dizel bir arac almayi dusunuyorum imkan olursa
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet92_27
|
Ikinci gittigim bayii bana enjektorlerin alt tarafinda lastik var o zamanla eskiyip ozelligini kaybedebiliyor diyor boyle birsey gercekten var mi
|
||
![]() |
||
Peugeot35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 484 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
|
şimdi şöyle söylüyeyim bunlar başından sallamak için bi yerlerde bişeyler üretiyor çok konuştukça kendileride inanası geliyor. sana net sonuçlar vereceğim artık sen karar ver. 1. tekleme sorunu bujilerden olur bujilerini bi kontrol ettir. hatta bobinede baktır. 2. stop etmeler rolanti dalgalanmaları MAP SENSÖRÜNDEN yapar çünkü basıncını ölçen parçadır birde bu parçayı kontrol ettir. aksi taktirde ayar tutmaz hep sorun yaşarsın. 3. boğulma, gazı geç alma, gazı kesme vb. problemler gaz kelebeğinden yapar bu parçayı söküp balata spreyi ile sende temizleyebilirsin. 4. hava filitren eskiyse mutlaka değişmeni tavsiye ederim. bunları kontrol ettir mutlaka bişeylerin iyleştiğini hissedeceksin. özellikle buji ve map sensöründe yoğunlaş.
|
||
![]() |
||
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
|
Benim ilk arabamdı 307.
LPG'li. İlk çalışmadan bir iki dakika içinde gaza geçiyordu. O gaza geçiş anında debriyaja falan denk gelirse mutlaka stop ediyordu. Sonradan sıkıntı yoktu. Bir süre sonra normal çalıştıktan sonra kendim lpg'ye atmaya başladım çünkü stop etsin istemiyordum. Bir gün balataları rot başı vs değiştirdik sonra araba daha çok stop etmeye başladı. Komple lpg olayını kapattım benzinle kullanmaya başladım yine stop. Gittim beyin sıfırlandı. Düzeldi dolaştık. Eve geldim stop etti. Yine gittik gaz ayarı yapıldı kelebek temizlendi. Düzeldi. Eve geldim stop etti. Gittim gaz kelebeği değişti düzeldi. Eve geldim stop etti. Gittim. Eve yürüyerek döndüm. :) Allah kurtarsın... |
||
![]() |
||
DOSTEFE ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
|
Sa. Kıymetli LPG li Peugeot kullanıcıları! 1.6 LPG li 307 aracımla ilgili LPG tecrübelerimi paylaşmak istiyorum belki faydalanan bir arkadaşımız olur. Aracımda Atiker marka LPG sistemi takılı.
En sevmediğim şey yanan motor arıza ışığı idi. Bosch marka LPG bujisi takınca sorun çözüldü ve artık motor ışığı yanmıyor. Bir de farkettim ki depoda LPG az olduğunda araçta stop etme meyli oluyor. Daha önce LPG doluyken de stop ediyordu özellikle henüz tam ısınma olmadığında. Bir forumda yapılan öneriyle basıncın biraz daha yükseltilmesini ustadan talep ettim bu da sorunu azalttı. Özellikle yaz aylarında kırmızı ışıktan kalkarken stop edebiliyor. Dur-kalk trafiğinde sıkıntı çıkarabiliyor. Işığın olduğu yer de yokuşsa sıkıntı daha büyük olabiliyor. Çünkü araç LPG ye hemen tepki vermediğinden geri hızlı bir şekilde kaçabiliyor. Bunu da ışıklar el freni çekip, gaza iyice yüklenip kontrollü bir şekilde kalkış yaparak çözüyorum. Daha önceden yokuşta ciddi bir çekiş düşmesiyle karşılaştım LPG de. Usta dedi ateşleme sorunu. Dedim benzinde sorun yok. O da benzinde hissedemezsin dedi. Bujileri söktü, bobin ve bujileri söküp temizleyerek taktı sorun çözüldü. LPG en ufak bir ateşleme hatasını hemen hissettiriyor. Herkese kazasız belasız yolculuklar...
|
||
![]() |
||
sdttn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2015 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
|
Eğer benzinde de sorun varsa bu durum manifolttan kaynaklanma ihtimali yüksek büyük ihtimalle bir kaçak, delik var manifoltta. LPG enjektörlerinin yerlerini delerken bir hata yapmış olabilirler, bir vakum hattını takmayı unutmuş olabilirler, aracı bilgisayara bağlayıp manifold basıncı gözlenmeli.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet92_27
|
Benzinde sikintim yok o yuzden buji oldugunu dusunmedim hic, map sensorunu de degistirdik yine ayni sorun vardi eskinin saglam oldugunu anlayip geri taktik bogaz kelebeginde yaglanma vardi sokup temizledik filtrem de temiz aracima ozen gosteririm ama lpgde sorunlar devam ediyor su an benzinde biniyorum ve asiri yakit masrafi var lpgyi sokup baska bor kit takmayi dusunuyorum ama yine aynisi olur diye korkuyorum
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet92_27
|
Ufak bir atesleme hatasi olabilir buna da bir baktiracagim ins bujilerin me durumda oldugunu bilmiyorum acikcasi ama cok can sikici bir sorun sanki araba bir yerlerden hava aliyor gibi
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet92_27
|
Bu dediginiz olabilir buna da baktiracagim ins cozulur ama bir daha kismet olursa lpg bitti benim icin |
||
![]() |
||
sdttn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2015 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
|
Sonucu buraya yazın lütfen.
|
||
![]() |
||
siyah307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2017 Konum: siirt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
|
Benzer sıkıntıyı bende yaşamıştım bujileri değiştirdi ustamız ve şu an bi sıkıntımız yok en azından bujilere bi göz atmanızı tavsiye ederim
|
||
peugeout307
|
||
![]() |
||
betaser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2015 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
|
Arkadaşlar,6 senedir Zavolli marka LPG'li sistemi kullanıyorum bu yazdığınız arızaların hiçbiri başıma gelmedi.2 senede bir gidip filtreleri değistirip ayarlarını kontrol ettiriyorum.Aracım hergün kullanılmaktadır.Tavsiye ederim.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet92_27
|
Evet arkadaslar sorun %95 cozuldu bujiler degisti eskimislerdi ve tekrar sifirdan kalibrasyon yapildi lpg programi da guncellenmis artik hic stop etmiyor fakat rolantide hafif hafif oynama oluyor ara sira o da rolanti valfindenmis biraz bin sikinti olursa onu da degistirelim dedi hepinize tesekkur ederim
|
||
![]() |
||
betaser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2015 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
|
Boğaz kelebeğini temizletip adaptasyonu yapılırsa o sıkıntı da çözülecektir.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |