![]() |
|
206 - Torsiyon mu ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2017 Saat 14:27 |
|
Arkadaşlar merhabalar,
Aracımın sağ arka tekerleğinde kasislerde ve çukurlarda şaseye vurmasına benzer takırtılar duymaya başladım yaklaşık iki haftadır. Aracı ilk aldığımda ağır bakıma bırakmıştım ve o dönemde de benzer bir ses sol arka lastikten geliyordu. Usta ağır bakımla birlikte hiç torsiyon muhabbetine girmeden başka bir parçayı değiştirerek çözmüştü ama hatırlayamadım ne olduğunu. Geçenlerde sanayide ustaya gösterdim, arka tekeri kendine çekerek birkaç defa yüklendi. Dükkanda iki farklı usta var, ayrı zamanlarda baktılar. Biri torsiyonda henüz birşey yok dedi, diğeri torsiyon yeni başlamış 1000 TL maliyeti var dedi. Şimdi hangisine inanmak lazım ? Her ses torsiyondur demek doğru mu ? Amortisörün patlak olma ihtimali değerlendirilemez mi ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirlerse sevinirim, tekrar gittiğimde bilinçli şekilde hareket edebilmek açısından faydası olacak.
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
torsiyon olma ihtimali var tabi de 1000 tl uçmuş arkadaş max 600-700 tl civarlarında ersin arka amortisor takozları eskidiği içinde yapar tosiyonda boşluk oluşmaya başladıysa yaptırmaktan başka çare yok tabi ama iyi bir usta bulmak lazım kontrol ettirmek lazım aracı sallayıncada ses geliyormu peki?
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Teşekkürler Soner, aracı sallayınca herhangi bir ses veya boşluk yok. Henüz gösteremedim gösterince detayları paylaşırım.
|
||
![]() |
||
yıldırım26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2017 Konum: Kırklareli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yıldırım26
|
Kardeşim aman ustanı düzgün bul. Benimde lıngırtı ile başladı torsiyon maceram, kötü usta sonucu şimdi yine gıcırtı var maceraya devam |
||
![]() |
||
aykutbayram1996 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2017 Konum: izmir karabagla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aykutbayram1996
|
Ses nasil ustam singirti seklindeyse torsyondandir.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
|
Selamlar arkadaşlar tekrar,
Geçen haftasonu baktık ustayla, torsiyon takozlarında çok az bir boşluk vardı oraya pul ekledik ses kesildi. Şimdilik torsiyon sağlam çıktı.
|
||
![]() |
||
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
|
.
Düzenleyen onlycihan - 06 Haziran 2017 Saat 23:24 |
||
![]() |
||
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
|
Benim aracımda da arada bir cik diye bir ses gelmeye başladı arka taraftan ama öyle lakırtı lokurtu yok değişik bir sesler vardı cumartesi sanayiye gittim korkarak torsiyon sanmıştım meğer ön z rotlardanmış ikisi De değişince ses kalmadı fakat o cik sesi arkadan geliyor bazen çukura tümseğe gelince değil düz yolda bile yapıyor . El freni inik şekilde aracı olduğu yerde sallayınca da duyar gibiyim bu sesi. Fakat sanayide 2 Pejo ustasıyla teste çıktık ikisi De torsiyon sağlam dedi. Aracı yikayinca veya ıslak yollarda bu ses gelmiyor. Ustaya yağlanacak bir yer varmı diye sorunca hayır yok dedi fakat bir yerlerden bu ses yapan yere su girip ses kesildiğinde göre sprey yağ ile De bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Torsiyon ve ya arka tarafta bu sesi yapabilecek yerler nerelerde acaba bilenlerden fikir istiyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın 😀
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
|
Cihan aynısı bende vardı bir dönem, jant kapağı kullanıyorsan sesin geldiği taraftaki kapağı kontrol et. Bendeki problem kapağın telinin paslanması ve yerinin gevşemesiymiş. Kasislerde falan kapak oynadıkça janta sürtüp ses yapıyormuş. :) İnşallah öyle basit bişeydir
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
|
Ne yazık ki çelik jant var araçta ufak bir bakıma daha soktum aracı bakalım çıksında altına gireceğim artık
|
||
![]() |
||
ricgss ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2016 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
|
torsiyonda rulmanlar ve kapakların olduğu set halinde tamir takımları var 80 tl gibi tek taraf için. Onların değişimi yeterli olacaktır.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
|
zaten parçalar o kadar pahalı değil ustalar kazıkçı. bu setle bile kurtarılabilcek torsiyonları illa tornaya sokup 800 tl yolacaklar. Allah korkusu nerede ? Herkes kendi işinde usta ama birinin 1 haftada kazandığını diğeri yarım saatte elinden alıyorsa bu vicdana da insanlığa da sığmaz
|
||
![]() |
||
Poyraz61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
|
S.a
Aslında bu konuyu tam ben açacaktım baktım aynı konu var. Benim sorum ise şu olacak. Benim araçta kasislerden geçince arkalar tak tak diye vuruyordu. Ustaya götürdüm torsiyondan geldiğini söyledi. Ayrıyeten fren bilyalarını (el freni çekince araba çok kötü vuruyordu kendini), arka takozları, torsiyonu hepsini yaptı 1250 tl bir fiyat çıkardı. Ben şahsen çok buldum ama sizede sormak istedim. Birde bu el freni yokuşlarda tam çekmezsem kayıyor araba. Yaptırmadan önce böyle bir sorun yoktu. 1-2 haftaya düzelir mi yoksa ustaya bir daha göstermek gerekir mi ? Teşekkürler
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
|
Alışacak bir durum yok ayarını iyi yapamamış mutlaka viteste bırakın aracınızı benim De aynı sayılır el frenine pek güvenemiyorum.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |