Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 - Torsiyon mu ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 - Torsiyon mu ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ersinyildiz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ersinyildiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 - Torsiyon mu ?
    Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2017 Saat 14:27
Arkadaşlar merhabalar, 

Aracımın sağ arka tekerleğinde kasislerde ve çukurlarda şaseye vurmasına benzer takırtılar duymaya başladım yaklaşık iki haftadır. Aracı ilk aldığımda ağır bakıma bırakmıştım ve o dönemde de benzer bir ses sol arka lastikten geliyordu. Usta ağır bakımla birlikte hiç torsiyon muhabbetine girmeden başka bir parçayı değiştirerek çözmüştü ama hatırlayamadım ne olduğunu. 

Geçenlerde sanayide ustaya gösterdim, arka tekeri kendine çekerek birkaç defa yüklendi. Dükkanda iki farklı usta var, ayrı zamanlarda baktılar. Biri torsiyonda henüz birşey yok dedi, diğeri torsiyon yeni başlamış 1000 TL maliyeti var dedi. Şimdi hangisine inanmak lazım ? Her ses torsiyondur demek doğru mu ? 

Amortisörün patlak olma ihtimali değerlendirilemez mi ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirlerse sevinirim, tekrar gittiğimde bilinçli şekilde hareket edebilmek açısından faydası olacak. 
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2017 Saat 15:23
torsiyon olma ihtimali var tabi de 1000 tl uçmuş arkadaş max 600-700 tl civarlarında ersin arka amortisor takozları eskidiği içinde yapar tosiyonda boşluk oluşmaya başladıysa yaptırmaktan başka çare yok tabi ama iyi bir usta bulmak lazım kontrol ettirmek lazım aracı sallayıncada ses geliyormu peki?
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ersinyildiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2017 Saat 16:44
Teşekkürler Soner, aracı sallayınca herhangi bir ses veya boşluk yok. Henüz gösteremedim gösterince detayları paylaşırım.
Yukarı Dön
yıldırım26 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yıldırım26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2017 Saat 13:23
Orjinalini yazan: ersinyildiz ersinyildiz Yazdı:

Teşekkürler Soner, aracı sallayınca herhangi bir ses veya boşluk yok. Henüz gösteremedim gösterince detayları paylaşırım.<div id="gtx-anchor" style=": ; visibility: ; left: 76.6px; top: 19.8px; width: 57px; height: 16px;"><div ="jfk-bubble gtx-bubble" role="dialog" aria-describedby="bubble-3" style="visibility: ; left: 90px; top: 46px; opacity: 1;"><div ="jfk-bubble--id" id="bubble-3"><div id="gtx-host" style="min-width: 200px; max-width: 400px;"><div ="jfk-bubble-btn-id jfk-bubble-btn" aria-label="" role="" ="0"><div ="jfk-bubble-arrow-id jfk-bubble-arrow jfk-bubble-arrowup" style="left: 15.1px;"><div ="jfk-bubble-arrowimplbefore"><div ="jfk-bubble-arrowimplafter">

Kardeşim aman ustanı düzgün bul. Benimde lıngırtı ile başladı torsiyon maceram, kötü usta sonucu şimdi yine gıcırtı var maceraya devam
Yukarı Dön
aykutbayram1996 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aykutbayram1996 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2017 Saat 09:56
Ses nasil ustam singirti seklindeyse torsyondandir.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ersinyildiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 18:21
Selamlar arkadaşlar tekrar, 
Geçen haftasonu baktık ustayla, torsiyon takozlarında çok az bir boşluk vardı oraya pul ekledik ses kesildi. Şimdilik torsiyon sağlam çıktı.
Yukarı Dön
onlycihan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlycihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 23:20
.

Düzenleyen onlycihan - 06 Haziran 2017 Saat 23:24
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlycihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2017 Saat 23:22
Benim aracımda da arada bir cik diye bir ses gelmeye başladı arka taraftan ama öyle lakırtı lokurtu yok değişik bir sesler vardı cumartesi sanayiye gittim korkarak torsiyon sanmıştım meğer ön z rotlardanmış ikisi De değişince ses kalmadı fakat o cik sesi arkadan geliyor bazen çukura tümseğe gelince değil düz yolda bile yapıyor . El freni inik şekilde aracı olduğu yerde sallayınca da duyar gibiyim bu sesi. Fakat sanayide 2 Pejo ustasıyla teste çıktık ikisi De torsiyon sağlam dedi. Aracı yikayinca veya ıslak yollarda bu ses gelmiyor. Ustaya yağlanacak bir yer varmı diye sorunca hayır yok dedi fakat bir yerlerden bu ses yapan yere su girip ses kesildiğinde göre sprey yağ ile De bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Torsiyon ve ya arka tarafta bu sesi yapabilecek yerler nerelerde acaba bilenlerden fikir istiyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın 😀
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ersinyildiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 Saat 09:35
Orjinalini yazan: onlycihan onlycihan Yazdı:

Benim aracımda da arada bir cik diye bir ses gelmeye başladı arka taraftan ama öyle lakırtı lokurtu yok değişik bir sesler vardı cumartesi sanayiye gittim korkarak torsiyon sanmıştım meğer ön z rotlardanmış ikisi De değişince ses kalmadı fakat o cik sesi arkadan geliyor bazen çukura tümseğe gelince değil düz yolda bile yapıyor . El freni inik şekilde aracı olduğu yerde sallayınca da duyar gibiyim bu sesi. Fakat sanayide 2 Pejo ustasıyla teste çıktık ikisi De torsiyon sağlam dedi. Aracı yikayinca veya ıslak yollarda bu ses gelmiyor. Ustaya yağlanacak bir yer varmı diye sorunca hayır yok dedi fakat bir yerlerden bu ses yapan yere su girip ses kesildiğinde göre sprey yağ ile De bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Torsiyon ve ya arka tarafta bu sesi yapabilecek yerler nerelerde acaba bilenlerden fikir istiyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın 😀

Cihan aynısı bende vardı bir dönem, jant kapağı kullanıyorsan sesin geldiği taraftaki kapağı kontrol et. Bendeki problem kapağın telinin paslanması ve yerinin gevşemesiymiş. Kasislerde falan kapak oynadıkça janta sürtüp ses yapıyormuş. :) İnşallah öyle basit bişeydir
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlycihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 Saat 09:55
Orjinalini yazan: ersinyildiz ersinyildiz Yazdı:

Orjinalini yazan: onlycihan onlycihan Yazdı:

Cihan aynısı bende vardı bir dönem, jant kapağı kullanıyorsan sesin geldiği taraftaki kapağı kontrol et. Bendeki problem kapağın telinin paslanması ve yerinin gevşemesiymiş. Kasislerde falan kapak oynadıkça janta sürtüp ses yapıyormuş. :) İnşallah öyle basit bişeydir
Ne yazık ki çelik jant var araçta ufak bir bakıma daha soktum aracı bakalım çıksında altına gireceğim artık
Yukarı Dön
ricgss Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ricgss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 Saat 16:44
torsiyonda rulmanlar ve kapakların olduğu set halinde tamir takımları var 80 tl gibi tek taraf için. Onların değişimi yeterli olacaktır.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlycihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2017 Saat 18:12
zaten parçalar o kadar pahalı değil ustalar kazıkçı. bu setle bile kurtarılabilcek torsiyonları illa tornaya sokup 800 tl yolacaklar. Allah korkusu nerede ? Herkes kendi işinde usta ama birinin 1 haftada kazandığını diğeri yarım saatte elinden alıyorsa bu vicdana da insanlığa da sığmaz
Yukarı Dön
Poyraz61 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Poyraz61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 Saat 01:23
S.a
Aslında bu konuyu tam ben açacaktım baktım aynı konu var. Benim sorum ise şu olacak. Benim araçta kasislerden geçince arkalar tak tak diye vuruyordu. Ustaya götürdüm torsiyondan geldiğini söyledi. Ayrıyeten fren bilyalarını (el freni çekince araba çok kötü vuruyordu kendini), arka takozları, torsiyonu hepsini yaptı 1250 tl bir fiyat çıkardı. Ben şahsen çok buldum ama sizede sormak istedim. Birde bu el freni yokuşlarda tam çekmezsem kayıyor araba. Yaptırmadan önce böyle bir sorun yoktu. 1-2 haftaya düzelir mi yoksa ustaya bir daha göstermek gerekir mi ? 
Teşekkürler
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlycihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2017 Saat 03:07
Alışacak bir durum yok ayarını iyi yapamamış mutlaka viteste bırakın aracınızı benim De aynı sayılır el frenine pek güvenemiyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7497 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 496 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 627 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 384 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5190 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 614 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 403 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 702 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 273 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 569 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2314 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5678 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4915 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2094 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2238 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37455 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English