![]() |
|
206 Ön takım ile ilgili |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
castaway ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2017 Konum: Karabük Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2017 Saat 12:29 |
Merhaba arkadaşlar. 5 ay önce bir 206 alarak aranıza katılmıştım. Kalorifer peteği,conta değişimi falan derken bu sefer de ön takımda oluşan balans ile karşı karşıyayım.206 alma sanayiden çıkamazsın demişlerdi de inanmamıştım:) Bu problemi de aştığım zaman zaten araç sıfır gibi olacak. Allah nasip ederse uzun yıllar binerim.
Arabayı ilk aldığım zaman önde spor yay vardı basıktı araba. 2 ay bu şekilde bindikten sonra gelen seslerden rahatsız olup orijinal yay alıp arabaya taktım ve uğultu oluşumundan dolayı sağ teker bilyasını değiştirdim. Olması gerekenden çok yüksek durdu ve sağ ön tekerden ci kcik ses gelmeye başladı. Ustaya sordum ön takımdan değişik sesler geliyor diye. Ustada yaylar biraz oturacak şu an araç yüksek olduğu için her türlü ses gelir dedi. 2 ay da öyle bindim arabaya yaylar 1 mm bile inmedi. Sonra geçen ay 1 baklasını kesip orjinal yerine getirttim arabayı.Ön tekerden cik cik sesi hala geliyordu. Yeri geliyor bu ses tak tak vuran bir sese dönüşüyordu. Balatalar falan yeni değişmişti. Yayları takan ustaya gittiğimde ses balatalardan geliyor dedi.Bende inanmadım gittim bir rot balans ustasına dedim usta hangi parçalarda hata varsa bana bir liste yap. Ustada ön takım iyi ama disklerde balans var çarpılmış dedi.Hemen orjinal disk alıp değiştirmesi için kendine verdim. Diskleri değiştirirken tekrar bi baktık balans hala devam ediyor. Porya,rulman ve akslar değişecek dedi bu seferde. Akslar zorlandı mı diye sordu yukarıdakileri aynen ona da anlattım.Yapacak bişey yok akslar değişecek dedi.Bende o zaman bana boşa disk aldırttın deyip eski diskleri taktırıp çıktım dükkanından.Yani yağmurdan kaçarken doluya tutuldum. Size sorularım şunlar arkadaşlar; 1.Arabanın basık olması ve olması gerekenden yüksek olması akslara zarar verir mi? 2.Arabanın 3 defa amortisörleri sökülüp takıldı bu işlem sırasında aks başlarına zarar verilmiş olabilir mi? 3.eker bilyası değiştikten sonra bu sesler başladı. Bilyayı takarken porya ve aks başlarına zarar verilmiş olabilir mi ? 4.Bu problemler için sizin düşünceleriniz nedir? 5.Aks için hangi markaları önerirsiniz? Orjinalleri çok pahalı. 6.Sizce aks başlarının değişimi ile bu sorundan kurtulur muyum? Poryayı hallettim sayıyorum. |
|
![]() |
|
TugyyStyle ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2015 Konum: Giresun/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 258 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TugyyStyle
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Mekanik kısmından pek anlamıyorum ama amartisör komple değişse daha ucuza gelirdi hocam başaran amartisör yükseklik ayarlı 600 lira yay amartisör falan daha iyi olurduu
|
|
![]() ![]() < |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1-basık olması zarar veriyor aks kafalarını bozuyor.
2-söküp takmayla zarar gelemez sert bir darbe veya parçanın ömrünün dolması dışında 3-rulmanı takerken aksa zarar gelmesi zor ancak porya zarar görmüş olabilir yada takılan rulman bozuk yada kalitesiz yan sanayi olabilir. 4-bence aksta problem varsa ilk kakışlarda titreşim ve hızlandıkçata bir sallama oluyormu aracında. 5-yan sanayi alma yine 6 ay sonra bozuluyor. (orjinalleri tamir ediyorlar) 200-250 tl civarı ikisi için 6-belkide aks başlarında değiştirincede düzelebilir. En güzeli iyi bir aks tamircisi (tornacılar) bulmak lazım.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |