![]() |
|
aracım çok yakıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
metuna84 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2015 Konum: YALOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2017 Saat 03:46 |
arkadaşlar merhaba peugeot 207 2009 1,6 hdi aracım var daha önce 1,4 vardı ve bir depo ile yaklasık 1000 km yaptıgım oldu hatta bazen geçtim, ancak bu arac ile tamam o kadar yapamam biliyorum ama bir depo ile 600 bilemedin 650 km yapıyorum bu kadar fark eder mi önce baskı balata buna sebep olur diye bitmek üzere olan baskı balatayı degiştirdim ancak suan 50tl atıyorum cok cabuk bitiyor sanki içiyor gün içinde aracı kullanırken o ibrenin hareketini resmen görüyorum asagı dogru iniyor ve şöyle birsey var baskı degişmeden once birinci viteste araca gaz veriyordum ancak devir yükselmesine ragmen arac yine atak yapmıyor atlamıyordu simdi değişimden sonra bir nebze azaldı ancak tam çözülmedi yine bir yavaslık var normalde 3bin devire gelmeden aracın atlaması lazım ama bende devir yükseliyor arac hareket ediyor ancak motor bagırıyor 1,6 olmasına ramen bir atlama yapmıyor çeşitli sebeplerden bahsediyorlar akışmetre enjektör hava filtresi mazot pompası gibi seyler ancak bir türlü bulamadım sebebini bazen de vites gecişlerinde ayagımı gazdan cekmiş olmama ragmen arac bagırmaya devam ediyor sanki gaza basılı tutuyorum oyle değişiyorum vitesi gibi bu da fazla yakıt yakmaya sebep olur gibi me geliyor, az cok bilginiz vardır arkadaslar bana yardımcı olur musunuz simdiden teşekkür ederim iyi forumlar..
|
|
![]() |
|
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Araca atlama yaptıran turbodur. Turbo güç vermiyorsa araç bağırır devir yükselir hızlanma çok yavaş olur bu da yakıt tüketimi arttırır. Turbodan ses gelmiyorsa bence en temizi bilgisayara bağlamak. Net çözümü bulursunuz.
|
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
+1 Ayrıca rutin yağ ve filtre bakımını da bir yaptırın. Yine de aynı devam ederse o zaman daha derinlere inersiniz. |
|
![]() |
|
metuna84 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2015 Konum: YALOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
dediklerinize baktırıcam mutlaka cünkü yakınd auzun yola cıkmayı düşünüyorum yakıt konusu beni düşündürüyor gercekten ve biraz da arastırma yaptım maf sensoru yada map sensoru ikisinden biri de bunun etkeni olabilir diyorlar motorda temizlemesini kendimiz de yapabiliyormuşuz 207 de yerini bilen var mı bu sensorun söküp temizligini yapsam bir denesem umarım turboda sorun yoktur.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
maf sensörü hava akışmetre (debimetre) olarak geçer. map sensörüde
EMME MANİFOLD ALGILAYICISI diye geçer hocam. verdiğim linkte yeri gösteriyor. |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
gazneli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
Bende 1.6 hdi 308 var 110 bg bende bir depo ile 700 km gidiyorum. tamamı şehir içi. bunu 1000 yapabilen varsa araci yarin götüreyim servis ismi verin bana...
Düzenleyen gazneli - 08 Mayıs 2017 Saat 12:00 |
|
![]() |
|
merhaba gazneli soyledigim km yanlız 1,4 için gecerli ve sehirler arası yapıyor cok rahat sehir içi dersen de 1,4 dizel aracla yaklasık 850-900km yaptım 1,6 bana çok yakıyor geldi muhtemelen alıstım mazotu ne zaman koydugumu unutmaya.
sonerkyl selam hocam tesekkürler bu parcayı söküp temizligi yapılınca yakıtta tasarruf yapıyormus denemek istedim turboda saglam sıkıntı yok arastırmalara devam ediyorum |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |