![]() |
|
206 Otomatik.2004Model Şanzuman Sorunu Acil yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
enes_468 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2017 Saat 16:49 |
206 Otomatik.2004Model Şanzuman Sorunu Arkadaşlar geçen 30-40 cm selin içinde araba ile kaldım aşağıya bile inemedim selden.araç stop etti sonra 15 dk bekledim araç çalıştı hava filtreleri su almıştı değiştirdim. 2 gün sonra aracım 1nci vitesten 2 ye geçerken araç yerinden emekleyerek kalkıyor 4500 devri görünce küüüt diye vuruntu yapıp 2 ye geçiyor araç öyle hareket ediyor sonra bir proplem yok normal gidiyor. araç yokuşlarda geri kaçırmazdı şuan geri kaçırıyor hiç tutmuyor. bende triptonikle araç durur iken 2 ye alıyorum öyle kalkabiliyorum. pc ye bağlatıyorum arıza göstermiyor.5 yıldır şanzuman yağınıda değiştirmedim. bu aracın sorunu ne olur. ortalama masrafım ne kadar çıkar.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun ben iki ihtimali sıralayım.
1. şanzıman içine su girmiştir ve yağın özelliği kaybolmuştur. Bu iyi ihtimal. Aracı askıya alıp yagin renginden anlaşılabilir. 2. Sanzuman beyni su aldığı için sıkıntı yapiyordur. Şansınız varsa temizleme ile düzelir. Yoksa beyin değişmesi gerekebilir. Her ihtimalle karşı yag değişimi yaptırın. Ama altan boşaltıp ekleme şeklinde değil. Bazı yerler makine ile tork konvertörü dahil yağı komple boşaltıp yag ekliyor. (7 L litre civarı) Bu şekilde kesinlikle aracı kullanmayın yoksa komple revizyona kadar gider. |
|
![]() |
|
enes_468 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 52 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tşk ederim arkadaşım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |