![]() |
|
Orjinal Helezon Yay |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
castaway ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2017 Konum: Karabük Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2017 Saat 13:25 |
arkadaşlar merhaba. Aşağıda arabanın eski ve yeni halini paylaştım. Aracı aldığımda önden pısıktı belki arkadanda çok iyi bilmiyorum. Önde ne olduğunu tam olarak bilmediğim spor yay vardı. Bu spor yaydan, direksiyonu çevirişimde özellikle park ederken ve geri geri giderken küt küt vurma sesi geliyordu ve beni çok rahatsız ediyordu, önünü sürttüğüm zamanlarda oluyordu. Haz etmedim ve günsan marka ön helezon yay aldım. Sonuç resimlerdeki gibi. Usta 15 güne biraz iner dedi ama 30 gün oldu en ufak bir inme yok.Açıklamak gerekirse araç bu şekildeyken aşağıdaki problemleri yaşıyorum.;
1- frene bastığım zaman fren pedalı vuruyor. ( Masaj etkisinde) 2- Seri kalkışlarda araç kütür kütür titriyor. ( İlginç bir tabir oldu ama af ola) 3.-Tümseklerden gecerken gacır gucur ses geliyor. 4- Tekerlek bilyesinden ses geliyor. Bugün ustama tekrar gittim. Yaylardan bir bakla keseceğiz sorun kalmayacak. Şu anda akslar yan duruyor. Bilya hariç tüm sıkıntılar biter dedi. Size sorum yayı kesmek doğru bir uygulama mı? Ne yapmamız gerekir? |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1-fren pedalı vuruyorsa ön diskler eğri torna diyecem 50-60 tl istiyecek en güzel 30-40 tl daha verip sıfır almak tabi balatalarda değiştirmen gerekiyor.
2-aks kafaları bitik gibi aksları tamir ediyorlar. sakın ola yan sanayi aks alma 3-4 ay sonra tekrar yapacak. tamiri 200-250 tl çifti için 3-tümseklerden geçerken gelen ses ön takımdan kaynaklı z rotlar - rot mili - rot başı - tabla kontrolü set olarak değiştirmen daha iyi olacaktır. 4-teker rulmanı bozuk ise skf marka dışında alma derim 5-yay konusuna gelince kesilmesini tavsiye etmem yine sorun yaşabilirsin. yayları takan usta yayı tam ayarında sıkıştırmamış gibi bence.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |