|
Partikül Filtresi ve Motor Arıza Işığı ??? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
blnd
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2017 Konum: mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2017 Saat 12:33 |
Öncelikler herkese merhabalar. Pazartesi
gününü Hatay’dan Peugeot 308 1.6 Hdi 92
Active 2013 model araba aldım expertizde
motor performansı %88 çıktı. Yolda gelirken partikül filtresi dolmak üzere talimatlara
uyun diye uyarı geldi fakat kitapçığa baktığımda herhangi bir talimat bulamadım
bu uyarı sonrası arabayı kullandığım zaman 3000 devire gelince motor arıza
ışığı yanıyor. Bilgisayara bağladım usta mazot filtresi tıkanmış dedi. Hafta
sonu tekrar ustaya götüreceğim. Daha önce bu problemi yaşayan arkadaşların
önerilerini bekliyorum… Edit: ilk
arabam olduğu için bu şekilde kullanmaya çekiniyorum daha fazla zarar veririm
diye LLL |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. aracınız hayırlı olsun. Rabbim kaza bela göstermesin. hocam bu genelde aracı sürekli kısa mesafede kullanımdan kaynıklı oluyor genelde araç motor ısınmadan stop ediyor. sonuçta biriken kurumlar atılamadığı için bu hatayı verir birde kötü yakıttan kaynaklanır. aracınızı biraz devirli kullanın 1-2 saatlik uzun bir yol yapın bu hatalar geçecektir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
erk4n
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Mart 2017 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Muhtemelen katalizor icerisindeki filtre kurum baglamis olabilir eger cok sorun cikarirsa katalizoru sokturup temizlete bilirsiniz ondan sonra uzun vadede sorun cikarmaz.
|
|
blnd
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2017 Konum: mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar... En kısa sürede bu sorunu çözüp peugeotun keyfini çıkarmaya bakacam ilk araba olunca ister istemez insan endişe duyuyor acaba yanlış birşey mi yaptım diye ;)
|
|
uzunca961
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Benzer sıkıntıyı bende yaşadım. Arabamı aldığım zaman partikül filtresi katkısı eksik gibi bir arıza veriyordu. Bunun mazot filtresiyle alakası yok boşuna değiştirtme. sonerkyl dediği gibi partikül filtresinde kurum birikmesi oluyor. devirli kullanırsan bir süre zaten kendiliğinden temizlenmiş olur.
|
|
blnd
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bilginiz için teşekkürler hocam. şimdilik arıza ışığı sönmüş durumda,dediğiniz gibi arada 4. viteste aracı yüksek devirde kullanacağım partikül filtresinin kendisini temizleyebilmesi için
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |