![]() |
|
LPG HAKKINDA YARDIM.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2017 Saat 22:11 |
Aracımı satılığa çıkarmıştım. 3-4 gün içinde 2-3 arkadaşla görüştüm. Bir tanesi görmeye geldi ve beğendi ustasına gösterdi. Almaya niyet etti. Düşündüm taşındım, satmaya kıyamadım. Dizel düşünüyordum. Üzerine biraz koymak gerekiyordu. Hem o sebeple hem de aracımı sevdiğimden vazgeçtim satmaktan.
Şimdi ise lpg düşünüyorum. Fakat lpg nin alım maliyeti yüksek litre olarak. Buna istinaden şuan şu fiyatlarla lpg dönüşümü yapılırsa aracıma % kaç tasarruf ederim? %40 civarı olduğunu sanıyorum, fiyatlar bu durumdayken bu oran ne olur ? Ya da mesela şehir içi 7.5-8 litre yakan aracım kaç litre lpg yakar diye sorayım :)) ?? |
|
![]() |
|
Sercan Mungan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 503 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sercan Mungan
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle bütçe varsa dizel bir araca geçmek hem Lpg taktırma prosedürlerinden(muayene işletme ruhsat değişimi gibi)hem de tork keyfinden kaynaklı tavsiye ederim.Lpg ye gelir isek,32 litre tank 25 litre Lpg alır ortalama 60 liraya doluyor dersek uzun yolda çok rahat 320 350 km arası yol yapılır.Şehiriçi 250 civarı diyebilirim.Tabi kullanılan yere ve sürüş tarzına göre değişiklik gösterecektir.
|
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Aracım 1.4 benzinli 75 hp.
Uzun yolda 50 liralık benzinle 120-130 km yapıyorum. Belki çok çok dikkatle 150 km giderim. Şehir içi 100-110 km yi pek geçmiyor 50 lira ile. Eğer dediğiniz gibi ise neredeyse iki kat fark olacak. Ve bu benim için çok ciddi bir fark. Tabi amorti etme süresi falan da işin içine girecek ama lpg taktırırsam zaten binmeye devam edeceğim uzunca bir zaman. Dizel mevzusu şöyle, en başından beri dizel düşünüyordum ama aracımın temizliği ve km'sinin çok az olması cezbetti benzinli olmasına rağmen. Bu zamana kadar sorun da yaşatmadı. Sanırım lpg taktıracağım. Hangi marka önerirsiniz? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Aracım 1.4 benzinli 75 hp.
Uzun yol- şehir içi karışık 50 liralık benzinle 120-130 km yapıyorum. Belki çok çok dikkatle 150 km giderim. Şehir içi 100-110 km yi pek geçmiyor 50 lira ile. Eğer dediğiniz gibi ise neredeyse iki kat fark olacak. Ve bu benim için çok ciddi bir fark. Tabi amorti etme süresi falan da işin içine girecek ama lpg taktırırsam zaten binmeye devam edeceğim uzunca bir zaman. Dizel mevzusu şöyle, en başından beri dizel düşünüyordum ama aracımın temizliği ve km'sinin çok az olması cezbetti benzinli olmasına rağmen. Bu zamana kadar sorun da yaşatmadı. Sanırım lpg taktıracağım. Hangi marka önerirsiniz? Düzenleyen OguzhanKucuk61 - 04 Nisan 2017 Saat 23:54 |
|
![]() |
|
Peugeot35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 484 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
atiker grand şuan ön sefada ve enjektörleri benzin hızında yani benzinde nasılsa gazda da o performansta devam edersin.
fiyatı 1650 tl nakit alırsan 1550 yazarlar. sen kullandım mı desen hayır çünkü bende taktırmak üzereyim ama durumlar kısıtlı olduğundan taktıramıyorum durum olsa hemen taktıracam niyetim ve tercihim atiker grand hem bütçe hem performans açısından çok uygun ve iyi araştırmama rağmen atiker grand gerçekten çok süper özelliklere sahip ben yakın çevredeki bayiden fiyat aldım 1450 ye yazdı bana hatta taksit yaparım dedi çok kolaylık yaptı bakalım artık. hayırlısı. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Teşekkürler ben bi kaç kişiye daha sordum f/p olarak atiker diyorlar. Bi bakmak lazım Düzenleyen OguzhanKucuk61 - 05 Nisan 2017 Saat 01:56 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla oğuzhan benimde araç benzinli idi baktım olmuyor atiker obd2 sistem taktırdım 1150 tl nakit. ful depo lpg şehir içi kışın 200-250 km arası yazın 250-300 km arası götürüyor trafik durumuna göre depo hatta dün hatta dün depoyu fulledim 58.89 tl dolu litre fiyatı mogaz 2,49 tl , benzindeki değerler senle aynıydı aşağı yukarı
Düzenleyen sonerkyl - 05 Nisan 2017 Saat 09:34 |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu zamana kadar hep uzak durdum Soner abi. Bugün yarın dedim. Uğraşmayayım dedim. Ama olmuyor yani. Valla verilen benzin paralarına acıyorum. Obd2 sistemin artıları neler abi ?
|
|
![]() |
|
maximusti ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
bende %90ı kısa mesafe olarak 50 tl lik benzinle yaklaşık 100 km götürdü.
ve sakin kullanımda. adam gibi bir usta buluğ lpg ye geçicez artık. da ondada kapalı otopark sorunu da olacak. o benim için büyük bir dezavantaj.
|
|
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Kapalı otopark bir sorun evet. Ama bu yakıta katlanmaktansa, açıkta yer aramak daha iyi. 50 kuruşa gezmek ne demek ya:) |
|
![]() |
|
Peugeot35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 484 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
benim km de 50 krş yakıyor yazın pek deneme şansım olmadı ilk yazım olacak bu aslanımla son baharda almıştım.
ama ben taktırdım mı atiker grand olan kitini taktıracam çünkü dediğim gibi enjektörleri benzin hızındaymış en ufak bi çekiş sorunu yaşamayacaksın dedi. Benzin 5,16 Lpg 2.45 yarı yarıya fark var 50 tl ye benzinde 120 km yapsan lpg de 240 km kesin kullanışın düzgünse 290 km falan yaparsın bu demektir ki 2 senede lpg tesisatına verdiğin para çıkıyor. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
benzin de 8 litre yakan araç lpg de de 8 litre yakmayacak ama. En az 10 litre civarı yakar. Buna göre hesaplayın. Bende atiker düşünüyorum. Grand da dediğinize göre güzel bir sistem. Bakalım hayırlısı.
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Aynı şekilde kullanırsan cok fark etmiyor oguzhan. Benim corsa şehir içinde 7 lt yakıyordu benzinde. lpg ile de 7,5-8 lt yakıyor. ben atiker gold obdII taktırdım cokda memnunum. Sanada tavsiye ederim. Enjektörleri gercekden atikere göre cok kaliteli br görüntüsü var. Performans olarak ise sana şu kadarını sölüyeyeyim. Benzinli kullanırken arabayı sıkıştıramıyordum. Rampalarda cok düşüyordu. Ancak lpg taktırdıkdan sonra az yakaıyor diye sıkıştırmaya başladım. Şuanda 28 lt ile dolan depom ile şehirler arası 485 km yol yapıyorum. Şehir içindede 320 km yapıyorum. TAbi benimki 1,2 corsa ama seninde yakıtın en az %40 düşecek tabi bu oran %60 kadar cıkıyor. ARacından memnunsan hiç durma taktır. Ruhsat falan hikaye onlar sadece fazladan 120 tl veriyorsun ruhsat değişimine 40 tlde sızdırmazlık alıyorsun.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
CemDemiral ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CemDemiral
Usta benim tavsiyem şudur bu tavsiyeyi çoğu ustalarda yapmaktadır tanıdığım;
Eğer aylık yaptığın KM 650-700 KM arası ve daha düşük ise aracın benzinde kalması en iyisi olacaktır. Eğer ki bu KM'lerden yüksek yapıyorsan o zaman gaz senin için daha ekonomik olacaktır. Nedene gelince Aylık 650 KM den az yapıyorsan eğer 2 Depo senin işini görür buda şimdiki benzinle düşünürsek 477 TL gibi bir rakama denk gelir(45LT 'lik depo baz alındığında) gaz kullanırsan bu süreçte her bakımda 2 arabaya bakım oluyormuş gibi para çıkıyor çift yakıt çift besleme sonuçta hem arabana zarar hem bütçene, fazla yapıyorsan yine 45LT'lik bir depo düşünürsen aynı fiyata gelir ayda 4 depo düşün 700 km den oda sana 445 TL ye patlar umarım anlatabilmişimdir. Saygılar.
|
|
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
semute ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2017 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
Arkadaşlar bende tüp taktırmayı düşünüyordum araştırdım sordum soruşturdum genelde atiker'i öneriyorlar uyum meselesinden dolayı hatta fiyat aralığı aldığım teklifte 1.000-1.200 TL arası. makul görünüyor K.kartına da taksit imkanı var, sonra araçla fazala km yapmadığım için ikilem arasında kaldım araç 50 TL ile 100-110 km arası bişey yapıyor şehir içi ee buda yetiyor bi yerde ne bilim taksiye ona buna vereceğin paraya iyi gibi, sonra araç ı yormaya gerek yok orjinalini bozmaya gerek yok diye düşünüyorum bilemedim öyle duruyor valla.. yorumlara göre belki hareket ederim ben de.
![]() |
|
![]() |
|
CemDemiral ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CemDemiral
Kardeşim üstteki yazımı okursan cevabını net yazdım
![]() |
|
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
50 liraya 110 km size uygun geliyorsa, ya o 110 km yi bi haftada yapıyorsunuz. Ya da maddi yönden bir derdiniz Yok
![]() Rahatsız olmuyorsanız hiç taktırmayın bence. Ben ayda 1000 km ve üzeri yapıyorum. Hele bir de rize-Trabzon yaptım mı kafadan 1500. Bu dediğim zaruri olanlar. Ekstra gezdiğim an 2000 üzerine çıkıyor. Uzun vadede hesap yapınca belki lpg çok bir anlam ifade etmez ama arabanın anlık yakıtının düşük oluşu insana mutluluk verir. %40 gibi oranlardan bahsediliyor. Şehir içinde 40-45 kuruş yakan arabamın 20-25 kuruşa düşmesi şahane bir durum benim için. Arabamla aramdan su sızmaz. Kendisini çok severim, her gün yıkar okşar severim. Satmayı da düşünmüyorum bir süre. Memnunum kısacası. Sanırım bi atiker çakacağım gibi görünüyor. Düzenleyen OguzhanKucuk61 - 06 Nisan 2017 Saat 22:58 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
benzinde 8 litre yakıyorsa lpg de 4 litre yakar bundan emin olun. tabiki aracınızda sorun yoksa. zaten kaba hesap yaparsanız sonuç ortaya çıkıyor.
Düzenleyen Peugeot35 - 06 Nisan 2017 Saat 23:57 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
hocam bahsettiğiniz atiker gold serisinin yerini grand aldı yanlış değilsem goldun enjektörleri sıkıntılıymış o yüzden atiker piyasaya grandı sundu bende gold taktırmak için araştırdım gold lar toplandı dedi bana bunu sadece biri değil 3 lpg ci söyledi zaten aralarında fazla bi fiyat farkı yok. ruhsata işletme 80 tl dediğiniz gibi 40 tl sızdırmazlık + sızdırmazlık belgeside 7 tl falan
Düzenleyen Peugeot35 - 06 Nisan 2017 Saat 23:46 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Peugeot35
yakıt olduktan sonra arabaya binmek kim istemez ![]() size tavsiyem 1000-1200 tl lik kitten taktırmayın performans sorunu yaşarsınız şahin-doğan makas atar vallahi demedi deme
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |