|
motor sallanması ve soğukken fan çalışması sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ercanayman
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2015 Konum: BEYLİKDÜZÜ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2017 Saat 21:59 |
Merhaba,
Bugün Aracın çalışması sırasında motor aşırı sallanma yapıyor. Ayrıca motor soğukken kontağı çalıştırınca hemen fan çalışmaya başlıyor. Otomatik aracın motor ışığı yanıp sönüyor. Acaba benzer sorun yaşayan var mıdır? Motor rolantide çalışırken aşırı bir şekilde aracı sallıyor.hissettiriyor araç içinde.Titreme yapıyor.Motor da yağ eksilmesi olmuştu. Ben tamamladım. acaba motor yağmı yakıyor.anlayamadım. |
|
PEUGEOT 308 1.6 VTİ 120 BG OTOMATİK
|
|
BLACK LION
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
Soğukken motorun titreşimi sallanması normaldir. Fakat ısınınca da aynı şiddette devam ediyorsa, kalkışlarda ve ani gazlarda da vuruntu hissediyorsanız motor kulaklarından da (takoz) yapar.
Yağ ciddi anlamda eksildiyse veya eskidiyse sesi ve titreşimi de arttırır. Radyatör suyunu da kontrol edin. Çekişte de düşüklük hissediyorsanız bujiler düzenli ateşleme yapamıyorsa bu titreşim de yapabilir. |
|
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
|
ercanayman
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2015 Konum: BEYLİKDÜZÜ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
|
Normal bir titreşim değil. Ateşleme yada takozlardan olabilir.bide marşa basinca motor sogukken fan calisiyor.
|
|
|
|
ALLEX
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Arkadasim oncelikle gecmis olsun.
Aracinizin silindirlerinden birisi kesinlikle devre disi kaliyor. Ateslemedeki aksaklitan dolayi kompresore gecen silindire asiri yuk binmekte ve bu da vibrasyonun kaynagi. Her silindiri tek tek kontrol ederek yola cikin. Lazer ısı olcer varsa cevrenizde, her silindirin egzost manifold cikis noktasindan olcum alin. Hepsi birbirine yakin ise sorun atesleme ile ilgili degildir.lakin, üçü ayni birisi digerlerine gore cok dusuk cikarsa bu o silindirde yanma olmadigini gosterir. En ucuz ve basit tani yontemi bu sekilde olur.konuyu guncel tutmanizi ve sorun cozuldugu takdirde kaynagini paylasmanizi rica ederim. Bu ve benzeri sorunlarda uyelerimizin izleyecegi yol acisindan bu kolaylik saglayacaktir. |
|
MORALİ AĞRIYOR....
|
|
ercanayman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
|
Bende silindirlerden birinin ateşleme yapmadığını düşünüyorum. Beylikdüzü civarında bildiğiniz iyi bir usta varmıdır? ona götüreyim aracı. Her ustaya güven olmuyor. |
|
|
|
BLACK LION
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
Bu arada sorunları en basitten zora doğru incelemek gerekir. Bu yüzden yukarıda yazdığım tavsiyelerin başında yakıttan da bu düzensizlik olma ihtimali olur. Farklı bir yerden veya farklı bir yakıt aldınız mı son zamanlarda?
|
|
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah) |
|
ercanayman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
|
Yok almadım. depoda çeyrekten biraz fazla var.Acaba alsam depoya koysam.çalıştırsam olurmu ? yada daha büyük bir sıkıntıya sebep olur muyum?
|
|
|
|
ercanayman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
|
Depoda ki yakıtı çeksem sonra yeni alıp koysam.denemek gerekir mi?
|
|
|
|
BLACK LION
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
Normal haline göre çekişte ara hızlanmalarda veya kalkışta bir düşüklük tıkanma takılma hissediyor musunuz?
|
|
BLACK LION
|
ercanayman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
|
Ben rolantide çalıştırdım. Motor çok aşırı
Sallama yapınca ben hareket ettirmedim yerinden.. durdugu yerden çok sarstı.. |
|
|
|
ercanayman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
|
pazartesi yetkili servise götüreceğim.sonuçları paylaşacağım buradan. bizim 308'in ne3 hastalıkları varmış.
|
|
|
|
ercanayman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
|
Selam arkadaşlar.. ben arabayı servisten hallettim.. 1 bobin değişti. birde oksijen dengeleyici bir alet değiştim.. akü de zayift oda değişti..
1. aracin motorun sallanması bobinden kaynaklı , sarsıntı yapmasının nedeni o. motor ışığı yanmaya devam etmiş. fiyat 103 tl+kdv 2. motor oksijen dengesini sağlayan alet (musur gibi) o da değişti. 110 tl + kdv 3. aku değişti. 255 tl+ kdv 4. işçilik 99tl +kdv toplam kdv dahil 650 tl gibi |
|
|
|
BLACK LION
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı BLACK LION
|
Bujilerin sağlıklı ateşleme yapamamasının sebeplerinden biri de bunlara bağlı olan ateşleme bobinleridir. Sarsıntıdan belliydi. Demek oraya sıkışmış 103 tl. Geçmiş olsun sorununuzun düzelmesine sevindim.
Düzenleyen BLACK LION - 20 Mart 2017 Saat 23:44 |
|
BLACK LION
|
ercanayman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
|
Eyvallah.. herkese çok teşekkürler.
|
|
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
probleminizin düzelmesine sevindim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |