![]() |
|
Araç su eksiltme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
alicelik20 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2016 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Mart 2017 Saat 02:28 |
Merhaba arkadaşlar. Aracıma kışa girerken antifiriz koyunca bitmek bilmeyen su sızıntısı problemlerim başladı. Önce direksiyon altından su akıttı yaptırdım. Sonra termostat yuvasından akıtmaya başladı onuda hemen orjinalini alıp yenisini taktırdım. Şimdi yine arabanın altına su damlıyor. Sızıntı çok aşırı değil yaklaşık bir ay gibi bir sürede anca boşalır tahminim. Ama bu durum çok canımı sıkıyor. Ustam silindir kapak contasından su kaçırıyor dedi onuda yaptırıcam fakat bu araç hiç hararet yapmadığı halde hiç sıkıştırılmadığı halde conta neden su kaçırır?
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
![]() |
|
alicelik20 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2016 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eklemem gereken bir durum daha var. Aracı kaldırdığımızda motordan gelen egzoz borusunda antifiriz vardı. Yani su buradan akıyor. Ama ustalar silindir kapağı contası dediler. Egzoz girişinden antifiriz kaçırabilir mi araçlar?
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
Arabamla gece yarısı 20 km yol geldim ve kuru bir yere park ettim. Şimdi sabah baktım yerde çok az bir nemlenme var. Yağını kontrol ettim hala sarı renkte ve normal. Su haznesine baktım oda gece nasıl bıraktıysam sabahta aynı.
Düzenleyen alicelik20 - 07 Mart 2017 Saat 08:19 |
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ali öncelikli uzun süreler sadece suyla kullanılan araçta conta vs. çürümeye pas tutmaya başlar. sen antifiriz koyunca bu paslar çözülecek o çürüyen contalar kaçırmaya başlayacak. yani sadece arabayı sıkıştırmakla alakalı bir durum deil. illada silindir kapak contası kaçırakcak diye bir kaide yok araçta lpg varsa öyle tahmin ediyorum lpg su giriş çıkış tesisatını kontrol et orada (T) bir parça o plastik olabiliyor. oradan kaçırma ihtimali var. radyatör delinmiş olabilir. suyla ilgili hortumlar vs. kontrol et. birde termostat kütüğünün (yuvasının) üstünde hava alma tapası var oradanda kaçırabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
Usta alttan üstten baktı motor bloğundan geliyor dediler yani bende baktım termostat yuvasından değil gibiydi. Tam bu egzozun motora girdiği bir yer var ordan egzoz üzerine geliyordu antifiriz.
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
hmm anladım hocam o zaman silindir kapak contası değişecek malesef. yapılacak işlemler belli
1-motor sökme ve takma işçiliği iyi pazarlık yapın 2-üst kapak taşlamaya gidecek 150-200 tl arası 3-silindir kapak contası 35 tl orjinal (belki bir iki conta ve keçe daha çıkabilir.) 4-motor yağı ve filtresi 80-100 tl arası 5-devirdaim pompası ben kesinlikle değiştir derim (135 tl) 6-triger seti motor açılmışken, değişmedi ise değiştirin bir daha işçilik vermemiş olursunuz (85 tl) 7-antifiriz 3 litre 35 tl 8-ekstra birkaç ufak defek birşeyler daha çıkar 100-200 tl arası diyebilirsiniz. |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
![]() |
|
aslında bana bakarsan yaptırmak gerekli neden diyeceksin o antifiriz kabloları zamanla çürütür ve o akıtma çogalacaktır. şimdi atıyorum 1000 tl gibi rakama birçok şeyi yaptıracakken maliyet sana çıkacak 1500-2000 tl belki daha fazla tabi uzun süre aracına bineceksen.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
hacı yaptıracaksan kapak conta değişimini subaplarıda yaptır 1000 tl'ye çıkarsın. en azından lpg varsa ileride subap sorunu başverebilir onuda engellersin. 600 tl civarı zaten conta değiştiriyorlar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Arabamı bu gün sattım.
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
hakkınızda hayırlısı olsun umarım bu sorunları halledip satmışsınızdır veya alan kişiye bu problemlerden bahsetmişsinizdir. BEnim aracımı bana satan insanı halen hayırla anıyorum attığı kazıklar için.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alicelik20
Hepsini anlattım kardeşim. Balatadan ses geldiğini farın birinin değişik olduğunu boyasını cartını curtunu. Arkadaş zaten kontrol dahi ettirmedi aracı. Fiyat uygun olunca.
|
|
(2005) 206 1.4 x-design
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |