Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Modifiye ve Tuning Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 X Line Ön Sis ve Tampon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 X Line Ön Sis ve Tampon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
doganatak Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı doganatak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 X Line Ön Sis ve Tampon
    Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2017 Saat 12:45
Merhaba

206 X Line için ön sis olayına girişmeye başladım. 

* Arkadaşım kendine parça ararken bana da  ön tampon baktı çıkmacıda ama çıkmacının adı çıkmacı fiyatı hiçte çıkma değil arkadaş tamponların resmini çekip attı bana zaten hepsi üst üste atılmış duruyor. Aynı renk olsa bile boya gerekecek. 

* Bende yeni tampon almaya karar verdim peugeot markette tampon var hangisini almalıyım dolu tampon var birde boş olan boş olanı alsam. Panjuru ön lastik çıtayı felan kendim önceki tamponumdan söküp takabilirmiyim. Boş almakmı mantıklı dolu almakmı ? 

* Sizce birde tamponu boyatırken dikkat etmem gereken ne var ?  yada istanbulda avrupa tarafında sizin önerebileceğiniz hem işi bilen hem fiyatı makul bir yer varmı tavsiye olarak. Benim önceden tanıdığım bir boyacı vardı ne gerek varki böyle daha güzel niye boyatıcan gibi garip laflar etti ondan vazgeçtim. Tamponu komple boyatıcam siyah bant felan gözükmicek arka tamponuda boyatıcam. 

* Ön tamponu kendim söküp takabilirim diye düşünüyorum elim bu işlere yatkındır.

* Birşey daha danışıcam ön sisleri konsola ayrı bir butonla bağlatıcam gelecek muayenede bu sorun yapmazlar değilmi ? orjinal değil diye

* Aşağı eklediğim resmide boya kodu hangisi ?

Teşekkürler

İnstagram: dogan_atak
www.appleturk.com
www.tadidamagimdakaldi.com
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2017 Saat 13:05
1- çıkmacılar böyle malesef hocam eskisi gibi çok uygunluğu kalmadı artık. dediğiniz gibi boya gerekecek her türlü.
2-dolu fiyatı uyguna gelir neden dersen 120 tl boş sisli sis farı alacaksın hocam 50-60 tl tutacak en kötü 170 tl bence 20 tl daha verip dolu alırsanız diğer tampon yedek durur yada satabilrisiniz.
3-boya tırken dikkat etmen gereken bir durum yok iyi bir usta olduktan sonra sıkıntı çıkmaz arka tampon - ön tampon ve yan kuşaklarıda boyatırsanız daha uyguna fiyat alabilirsin. senin usta uğraşmak istememiş biraz ondan 
4-ön tamponu kendin söküp takabilirsin youtube bir çok video mevcut. sadece tampon sök taka 100 tl istiyorlar.
5-valla orjinal olarakta kullana bilirsin koldan ancak pp2000 ile bağlatılıp önce aktip edilecek sonra motor siğorta kutusunda yerine bakılacak siğortası varmı yokmu. bazı modellerde sadece siğorta yeri oluyor ancak rolesi olmuyor bazılarında siğorta hiç olmuyor. bazılarında ise role olup siğorta olmuyor ve en bazılarına ikiside olmuyor. motor sigorta kutusunu fotosunu eklersen bakalım.
6-sıkıntı olmaz muaynede çalışıp çalışmadığı önemli arka sislerede bağlaya bilirsin.
7-KMFD boya kodu kardeşim.
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2017 Saat 14:47
Araçta sis farları için gerekli alt yapı kablolama yoksa eğer ayrı kablolama,röle ve buton ile sisleri çalıştırmanızı öneririm.Başka bir donanıma yük olacak şekilde bağlamanızı tavsiye etmem.Ayrı buton muaynede sorun yaratmaz.Ön tamponu kendiniz söküp takabiliyorsanız sis farlarının yerleri içerden çizili ve ayakları hazır kesmenizi öneririm maliyeti düşürmek için.Elinizdeki tampon orjinal ve sağlamsa kesme işlemi yapılabilir.Ben ayrı tesisat çekmiştim hiç pişman değilim.Yanlız aracımda sis farına ait hiç birşey yoktu sizde modeli itibariyle kablo tesisatı bulunuyorsa değerlendirmekte yarar var.
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2017 Saat 15:15
bak onu unuttum @samet206 hatırlatma için teşekkürler. Clap
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
Gokcesel Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Gokcesel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2017 Saat 23:20
Orjinalini yazan: doganatak doganatak Yazdı:

Merhaba

206 X Line için ön sis olayına girişmeye başladım. 

* Bende yeni tampon almaya karar verdim peugeot markette tampon var hangisini almalıyım dolu tampon var birde boş olan boş olanı alsam. Panjuru ön lastik çıtayı felan kendim önceki tamponumdan söküp takabilirmiyim. Boş almakmı mantıklı dolu almakmı ? 

Peugeot marketten GTi tampon alıp takabilirsiniz. Yalnız dolusunu almayın sis farlarının kalitesi çok kötü. Tampon + ızgara + depo marka sis farı alın. Orijinale en yakın markadır. 

* Sizce birde tamponu boyatırken dikkat etmem gereken ne var ?  yada istanbulda avrupa tarafında sizin önerebileceğiniz hem işi bilen hem fiyatı makul bir yer varmı tavsiye olarak. Benim önceden tanıdığım bir boyacı vardı ne gerek varki böyle daha güzel niye boyatıcan gibi garip laflar etti ondan vazgeçtim. Tamponu komple boyatıcam siyah bant felan gözükmicek arka tamponuda boyatıcam. 

Yahu sizin zevkinize başkaları niye karışıyor da vazgeçiyorsunuz ? Baktığınız zaman arabadan keyif alacaksanız boyatın. Ben de kuşaklar dahil boyatmıştım ki boyattığıma da hiç pişman olmadım. Kapılarda ki kuşaklarda siyahtır onları da boyatın :) Güzel bir fırın boya ile sıkıntısız kullanırsınız dikkat  edilecek pek bir şey yok aslında. Sadece tazyikli suyu çok yakından tutmayın atmalar olabiliyor bazen.[/QUOTE]

* Birşey daha danışıcam ön sisleri konsola ayrı bir butonla bağlatıcam gelecek muayenede bu sorun yapmazlar değilmi ? orjinal değil diye

Soner abinin dediği gibi pp2000 programı ile ön sis özelliğini aktifleştirebilirsin. %90 sis tesisatın hazırda bulunuyordur sadece sisleri takıp aktifleştirmen gerekecektir diye düşünüyorum. Eğer ki yoksa harici bir buton ile yapabilirsiniz ama kesinlikle arka sisten çekmeyin tesisatı. O zaman arka sisleri açmadan ön sisler de açılmıyor ve arkanızdan gelen insanlar için eziyet arka sis lambasının açık olması. Her denk geldiğimde sayıp sövüp, uzunları açıp arkasına geçiyorum.

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı doganatak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2017 Saat 08:59
Teşekkürler arkadaşlar

Bu da sigorta kutusu @sonerkyl   sorduğun bumuydu ?

Düzenleyen doganatak - 15 Şubat 2017 Saat 09:00
www.appleturk.com
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2017 Saat 09:14
@doganatak hocam sağ üstte 6 numaralı olan kısım sis farı siğortasının yeri peki sis farı tesisatı varmı tampon altına bakabildiniz mi hiç 15a siğorta takıp pp2000 ile aktif ettireceksiniz direk çalışma ihtimali %50 aktif edip lambalara elektrik gelmez ise siğorta kutusuna arkasında role için yer var leyimle role montajının yapılması gerekiyor. 
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı doganatak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2017 Saat 09:17
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

@doganatak hocam sağ üstte 6 numaralı olan kısım sis farı siğortasının yeri peki sis farı tesisatı varmı tampon altına bakabildiniz mi hiç 15a siğorta takıp pp2000 ile aktif ettireceksiniz direk çalışma ihtimali %50 aktif edip lambalara elektrik gelmez ise siğorta kutusuna arkasında role için yer var leyimle role montajının yapılması gerekiyor. 

tampon altına bakmak aklıma geldi ama işyerinin orda arabayı bıraktığım yer ıslaktı bakamadım ama bakıcam Thumbs Up 
www.appleturk.com
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2017 Saat 09:30
tamamdır hocam tesisat vardır muhtemelen tek iş sisleri aktif edip siğortasını takıp kontrol etmek inşallah yanar yoksa dediğim gibi siğorta kutusuna role takılması gerekiyor onuda bu işi bilen biri yapmalı biraz riskli bir işlem bilmeyen biri için
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı doganatak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2017 Saat 09:44

tamamdır hocam tesisat vardır muhtemelen tek iş sisleri aktif edip siğortasını takıp kontrol etmek inşallah yanar yoksa dediğim gibi siğorta kutusuna role takılması gerekiyor onuda bu işi bilen biri yapmalı biraz riskli bir işlem bilmeyen biri için

Zaten benim şansıma işten anlamayan biri denk gelir. PP2000 aktif etme olayını elinde yazılım olan herkes yapar değilmi ? peki farzedelim röle felan yok ben sisleri aktif ettirdim ama sisleri hariçten kablo röle vb... çektirip bağlattım PP2000 den sislerin aktif olarak kalması bir sorun olurmu ?
www.appleturk.com
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2017 Saat 09:59
peugeot planet programı olan ustanın açması lazım tabi hepsi diyemen bir çoğu sadece arıza kodu bakmak için kullanıyor. pp2000 aktif olarak kalması hiç bir sorun teşkil etmez hocam sonuçta sislere elektriği ayrı bir hattan çektiğin için
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı doganatak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2017 Saat 10:16

peugeot planet programı olan ustanın açması lazım tabi hepsi diyemen bir çoğu sadece arıza kodu bakmak için kullanıyor. pp2000 aktif olarak kalması hiç bir sorun teşkil etmez hocam sonuçta sislere elektriği ayrı bir hattan çektiğin için

Teşekkür ederim kuru bir zemin bulunca hem kablo tesisatına ve röle varmı diye bakıcam
www.appleturk.com
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7234 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 467 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 605 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 356 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5159 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 611 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 399 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 673 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 257 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 565 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2287 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1031 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5637 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4872 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2078 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 523 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2231 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37383 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English