![]() |
|
206 X Line Ön Sis ve Tampon |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
doganatak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2016 Konum: istanbul-ŞİŞLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 383 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı doganatak
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2017 Saat 12:45 |
||
Merhaba
206 X Line için ön sis olayına girişmeye başladım. * Arkadaşım kendine parça ararken bana da ön tampon baktı çıkmacıda ama çıkmacının adı çıkmacı fiyatı hiçte çıkma değil arkadaş tamponların resmini çekip attı bana zaten hepsi üst üste atılmış duruyor. Aynı renk olsa bile boya gerekecek. * Bende yeni tampon almaya karar verdim peugeot markette tampon var hangisini almalıyım dolu tampon var birde boş olan boş olanı alsam. Panjuru ön lastik çıtayı felan kendim önceki tamponumdan söküp takabilirmiyim. Boş almakmı mantıklı dolu almakmı ? * Sizce birde tamponu boyatırken dikkat etmem gereken ne var ? yada istanbulda avrupa tarafında sizin önerebileceğiniz hem işi bilen hem fiyatı makul bir yer varmı tavsiye olarak. Benim önceden tanıdığım bir boyacı vardı ne gerek varki böyle daha güzel niye boyatıcan gibi garip laflar etti ondan vazgeçtim. Tamponu komple boyatıcam siyah bant felan gözükmicek arka tamponuda boyatıcam. * Ön tamponu kendim söküp takabilirim diye düşünüyorum elim bu işlere yatkındır. * Birşey daha danışıcam ön sisleri konsola ayrı bir butonla bağlatıcam gelecek muayenede bu sorun yapmazlar değilmi ? orjinal değil diye * Aşağı eklediğim resmide boya kodu hangisi ? Teşekkürler |
|||
İnstagram: dogan_atak
www.appleturk.com www.tadidamagimdakaldi.com |
|||
![]() |
|||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
1- çıkmacılar böyle malesef hocam eskisi gibi çok uygunluğu kalmadı artık. dediğiniz gibi boya gerekecek her türlü.
2-dolu fiyatı uyguna gelir neden dersen 120 tl boş sisli sis farı alacaksın hocam 50-60 tl tutacak en kötü 170 tl bence 20 tl daha verip dolu alırsanız diğer tampon yedek durur yada satabilrisiniz. 3-boya tırken dikkat etmen gereken bir durum yok iyi bir usta olduktan sonra sıkıntı çıkmaz arka tampon - ön tampon ve yan kuşaklarıda boyatırsanız daha uyguna fiyat alabilirsin. senin usta uğraşmak istememiş biraz ondan 4-ön tamponu kendin söküp takabilirsin youtube bir çok video mevcut. sadece tampon sök taka 100 tl istiyorlar. 5-valla orjinal olarakta kullana bilirsin koldan ancak pp2000 ile bağlatılıp önce aktip edilecek sonra motor siğorta kutusunda yerine bakılacak siğortası varmı yokmu. bazı modellerde sadece siğorta yeri oluyor ancak rolesi olmuyor bazılarında siğorta hiç olmuyor. bazılarında ise role olup siğorta olmuyor ve en bazılarına ikiside olmuyor. motor sigorta kutusunu fotosunu eklersen bakalım. 6-sıkıntı olmaz muaynede çalışıp çalışmadığı önemli arka sislerede bağlaya bilirsin. 7-KMFD boya kodu kardeşim.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
![]() |
|||
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
||
Araçta sis farları için gerekli alt yapı kablolama yoksa eğer ayrı kablolama,röle ve buton ile sisleri çalıştırmanızı öneririm.Başka bir donanıma yük olacak şekilde bağlamanızı tavsiye etmem.Ayrı buton muaynede sorun yaratmaz.Ön tamponu kendiniz söküp takabiliyorsanız sis farlarının yerleri içerden çizili ve ayakları hazır kesmenizi öneririm maliyeti düşürmek için.Elinizdeki tampon orjinal ve sağlamsa kesme işlemi yapılabilir.Ben ayrı tesisat çekmiştim hiç pişman değilim.Yanlız aracımda sis farına ait hiç birşey yoktu sizde modeli itibariyle kablo tesisatı bulunuyorsa değerlendirmekte yarar var.
|
|||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|||
![]() |
|||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
||
bak onu unuttum @samet206 hatırlatma için teşekkürler.
![]() |
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
![]() |
|||
Gokcesel ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
||
Peugeot marketten GTi tampon alıp takabilirsiniz. Yalnız dolusunu almayın sis farlarının kalitesi çok kötü. Tampon + ızgara + depo marka sis farı alın. Orijinale en yakın markadır.
Yahu sizin zevkinize başkaları niye karışıyor da vazgeçiyorsunuz ? Baktığınız zaman arabadan keyif alacaksanız boyatın. Ben de kuşaklar dahil boyatmıştım ki boyattığıma da hiç pişman olmadım. Kapılarda ki kuşaklarda siyahtır onları da boyatın :) Güzel bir fırın boya ile sıkıntısız kullanırsınız dikkat edilecek pek bir şey yok aslında. Sadece tazyikli suyu çok yakından tutmayın atmalar olabiliyor bazen.[/QUOTE]
Soner abinin dediği gibi pp2000 programı ile ön sis özelliğini aktifleştirebilirsin. %90 sis tesisatın hazırda bulunuyordur sadece sisleri takıp aktifleştirmen gerekecektir diye düşünüyorum. Eğer ki yoksa harici bir buton ile yapabilirsiniz ama kesinlikle arka sisten çekmeyin tesisatı. O zaman arka sisleri açmadan ön sisler de açılmıyor ve arkanızdan gelen insanlar için eziyet arka sis lambasının açık olması. Her denk geldiğimde sayıp sövüp, uzunları açıp arkasına geçiyorum. |
|||
![]() |
|||
doganatak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2016 Konum: istanbul-ŞİŞLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 383 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı doganatak
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|||
![]() |
|||
||
@doganatak hocam sağ üstte 6 numaralı olan kısım sis farı siğortasının yeri peki sis farı tesisatı varmı tampon altına bakabildiniz mi hiç 15a siğorta takıp pp2000 ile aktif ettireceksiniz direk çalışma ihtimali %50 aktif edip lambalara elektrik gelmez ise siğorta kutusuna arkasında role için yer var leyimle role montajının yapılması gerekiyor.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı doganatak
||
tampon altına bakmak aklıma geldi ama işyerinin orda arabayı bıraktığım yer ıslaktı bakamadım ama bakıcam
![]() |
|||
|||
![]() |
|||
||
tamamdır hocam tesisat vardır muhtemelen tek iş sisleri aktif edip siğortasını takıp kontrol etmek inşallah yanar yoksa dediğim gibi siğorta kutusuna role takılması gerekiyor onuda bu işi bilen biri yapmalı biraz riskli bir işlem bilmeyen biri için
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı doganatak
||
Zaten benim şansıma işten anlamayan biri denk gelir. PP2000 aktif etme olayını elinde yazılım olan herkes yapar değilmi ? peki farzedelim röle felan yok ben sisleri aktif ettirdim ama sisleri hariçten kablo röle vb... çektirip bağlattım PP2000 den sislerin aktif olarak kalması bir sorun olurmu ?
|
|||
|||
![]() |
|||
||
peugeot planet programı olan ustanın açması lazım tabi hepsi diyemen bir çoğu sadece arıza kodu bakmak için kullanıyor. pp2000 aktif olarak kalması hiç bir sorun teşkil etmez hocam sonuçta sislere elektriği ayrı bir hattan çektiğin için
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı doganatak
||
Teşekkür ederim kuru bir zemin bulunca hem kablo tesisatına ve röle varmı diye bakıcam
|
|||
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |