![]() |
|
206 cc ön taraftan gelen gıcırtı sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
SelimK ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 40 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2017 Saat 01:23 |
Herkese iyi geceler, öncelikle sitenin yeni hali çok hoşuma gitti. Kimler ilgileniyor bilmiyorum ama ellerine sağlık. Çok faydalı bir forum gerçekten ilginiz için teşekkür ederim. 206 cc aracımın bugün kontrol amaçlı özel Peugeot servisine götürdüm. Filtreleri falan değişti yağları kontrol edildi. Şükür bir sıkıntı yokmuş fakat servisten çıktıktan sonra kulağıma ön taraftan gelen çok ince gıygıygıy gibi bir ses gelmeye başladı. Bazen ses geliyor bazen gelmiyor. Kasisten geçerken gelmediği oluyor fakat düz yolda bariz duyabiliyorum bazen. Viraj denge çubuğu aklıma geldi ilk olarak. Muhtemel olarak amortisörler patlak değildir diye düşündüm. Nerelerini yağlatmamı tavsiye edersiniz? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Tekrardan herkese iyi geceler :)
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sorun büyük ihtimal z rot tan kaynaklı dır hocam siz yinede alt takımı kontrol ettirin. tabla ( sallıncak ) ta olabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
SelimK ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 40 |
Teşekkür ederim Sabah baktırmaya gidicem hocam, ustama dün Boğaz kelebeğinide temizlettim çok kirli duruyordu, herhangi bir adaptasyon yapılmalı mı sonerkyl. Birçok kişi servis cihazına bağlanıp ecuya tanıtılmalı falan demiş
|
|
![]() |
|
Hocam Sabah gittim ustaya, usta bindi denedi z rot a salıncağa bak dedim baktı bişeyi Yok dedi. Motor kaputunu açtı tekrar baktı hareket halinde dinledi, beynin altına sünger koydu birdaha kontrol ettik devam etti ses. Motor kaputu ayarsız ondan ses yapıyordur dedi başından savdı gibi hissettim ama ben sesin motorun iç kısmından geldiğine eminim çok net duyuluyor. Sanki kapıların mekanizması var ya öyle bir yere hafif wd40 sıksak geçecek gibi bir ses ama bir türlü bulamadık incecik kuş sesi gibi gıygıygıy sürtme sesi geliyor...
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
garip bence birşeyler gevşek olabilir motor içinde çamuluk davlumbazını kontrol edin hocam vidaları yada klipsleri gevşemiş olabilir. akü - hava filtre kutusu vs. kontrol edin
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Ön takımdan gıcırtı tarzında sesler geliyorsa kontrol etmeden tek aklıma gelen yer salıncaklar olur.Bunun dışında bir ses varsa zaten o ön takımla ilgili bir sorun değil.Motor kaputu kapalı haldeyken üsten bastırınca esniyormu çok boşluk varmı harket etmemesi lazım kaput kapalıyken.
Düzenleyen samet206 - 01 Şubat 2017 Saat 16:44 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Hocam dediklerinizi sıktırttım. Motor kaputunun üstüne bastırınca da ses çıkıyor. Ayarsız dedi ustam. Hafta içinde kaportacıya gidip ayarlattırıcam hocam sonucu size haber veririm teşekkür ederim ilginiz için arkadaşlar
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |