![]() |
|
Peugeot 206 Sedan arkadaşlar yardıma ihtiyacım var |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sanal_kral ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2016 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sanal_kral
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2017 Saat 13:49 |
Merhaba arkadaşlar aracım 206 sedan 1.4 benzinli 2010 model km 115.000 ve bir takım sorularım olucak yardımcı olursanız sevinirim saygılar.
Arkadaşlar aracı alalı aşağı yukarı 9 10 ay oldu aldığımda 105.000 kmde idi ve aldığım arkadaş ile aynı yerde oturuyorduk araç ilk sahibinden ve şuan 115.000km de yağ değişimi ve filtrelerin değişmesi gerekiyor bana vermiş olduğu kitapçıkta o şekilde yazıyor ve ben aracı almadan önce 105.000 de yağ değişimi olmuş bende aracı bakıma sokacağım için sizlerden fikir almak istiyorum.. 1.Aracın trigel seti 93.000 km de değişmiş fren balata ve v kayışı 105.000 km de değiştirilmiş bunlarla ilgili olarak bir şey yapmaya gerek varmı ? 2.aracin yağı castrol 5w30 kitapçıkta öyle yazıyor internet de baktığımda 2 çeşit castrol 5w30 var hangisini almalıyım bi normal yesil var birde edge var sarı değişiminde bütün filtreleri degiştirmek istiyorum diğer 206 ile sedan 206 filtreleri aynimidir ? 3.Direksiyon hidroligi ve fren hidroligi degisecek hangi yağı almalıyım 4.Arkadaşlar çok soğuk havalarda araca 3 4 gün binmedigim zamanlar aracı ilk calistirdigimda bir süre bekledikten sonra araçla hareket edince 1.vitese geçişte 2 3 dk kadar zorlanma oluyor akabinde düzeliyor sanziman yağına baktirmam gerekiyor mu yada soğuk havalarda normalmi ? 5.Arkadaşlar sağ kısa far ampulü patladı ampulü nasıl sokebilirim kendim alıp değiştirmek istiyorum saygılar. Düzenleyen sanal_kral - 30 Ocak 2017 Saat 13:50 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1-soru için harhangi bir işlem yapmanıza gerek yok
2-yeşil olandan kullanabilirsiniz diğer 30-40 tl daha pahalı ancak daha kaliteli bir yağ maddi durum iyi ise alabilirsiniz tarcih meselesi. mobil ve castrol iki firmadan başka yağ kullanmam bende ama genelde mobil tarcih ederim fiyat biraz dah uygun oluyor. Diğer filtrelerde hava filtresi uzun tip olacak hocam , benzin ve polen filtresi aynı http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-206-14-BENZINLI-BAKIM-SETI-2004-ORJINAL,PR-413.html 3-direksiyon için atf diye geçer ama seviyesi doğruyasa değiştirmeye gerek yok, fren için dot 4 almalısınız. 4-soğuklardan kaynaklı oluyor o genede siz içiniz rahat etmesi için kontrol ettirin. 5-h7 ampul almanız gerekiyor kendiniz değiştirebilirsiniz. verdiğim linkte gereklli detaylar var. http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/ Düzenleyen sonerkyl - 30 Ocak 2017 Saat 14:47 |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
sanal_kral ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2016 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sanal_kral
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tsk ederim hocam gerekli bilgileri aldım hocam son olarak araç için filtre setini nereden temin edebilirim bütün 206 larda filtreler aynimidir
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rica ederim şimdi fark ettim düzeltim mesajımı ve linki koydum
![]() |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
![]() ![]() ![]() ![]() |
Filtreler aynı hocam. Belki polen filtresi farklı olabilir. Çerçeveli olan cinsten diye sanıyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |