|
407 2.0 hdi çalışmıyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
turku455
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2017 Saat 22:00 |
Merhaba arkadaşlar.Geçen yıl birkaç defa yaşadığım ve son günlerde sürekli karşılaştığım bir problem var.Ankarada yaşamaktayım ve son günlerde olan soğuklar yüzünden arabam ilk çalıştırma da zorlanıyor veya hiç çalışmıyor.İki gün çalışmasa hatta son günlerde bir gün çalışmasa takviye yapmadan çalıştıramıyorum.İlk aklınıza gelen akü olacaktır fakat aküm yeni sayılır hatta garantisi bir kaç ay önce doldu.Ve garantisi dolmadan önce servisine götürdüm o yeterli gelmedi şaşmazda elektrikçiye gittim.Aküde bir sorun olmadığını söylediler. Çalıştırmak istediğimde bütün göstergeler normal fakat motorda hiçbir hareket olmuyor.Sadece bir tık sesi oluyor.Takviye yaptığımda tek basışta çalışıyor.İki gün sonra servise veya tamirciye gitmeyi düşünüyorum.Durup dururken boşuna akü almayalım.Marş motoru veya dinamosundan olabilirmi?Konuyla ilgili tecrübesi olan veya düşünceleri olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam öncelikle akünün marş basma amperi kaç akü üzerinde cca 540 gibi örnek bir yazı olması lazım birde kaç amper akünüz ve akü araç çalışırken şarj voltajına baktırın öncelikle. akü yeni olabilir ama üretim hatasından kaynaklı sorunda olabilir. sonra dediğiniz gibi ikinci olarak marş dinamosunun kömürünü ve konjektörünü kontrol ettirin. birde hocam krank konum sensörüne baktırın.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
turku455
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhaba hocam.Tam olarak hatırlamıyorum fakat 540 veya 650 olması gerekiyor.Mutlunun 72A aküsü.Marşa bastığımda hiçbir hareket olmuyor.Voltajına akü servisinde ve oto elektrikçisinde bakıldı.Sorun olmadığı söylendi.Bir arkadaş marş motorundan olabilir dedi.Olay o tarafa doğru kayıyor.Umarım çok masraf çıkarmaz.Malum memur maaşı :)
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |