![]() |
|
308 2. Vites geçmiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kmk.co ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2016 Saat 15:07 |
Arkadaşlar merhaba aracımı alalı yaklaşık 1 ay oluyor 1.6 hdi 90hp başlıkta belirttiğim gibi araç havalar soğuk malum yola çıktığımda 1 den 2. Vitese takıyorum ama almıyor vitesi kavramıyor tekrardan geçiriyorum yavaşça debriyajı bırakıyorum alıyor motor ısındıkça bu sorun olmuyor şanzıman yağı ile alakalı olabilirmi ama sadece 2. Vitesde var bu sorun yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
|
|
![]() |
|
dejawu1978 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 437 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dejawu1978
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun peki motor ısınınca durum düzeliyormu..
|
|
peugeot 207 1.4 trendy 2007
|
|
![]() |
|
Kmk.co ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sağolun evet motor ısındıkça sorunla karşılaşmıyorum. Soğukken ilk çalıştırma aralığında oluyor.
|
|
![]() |
|
dejawu1978 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 437 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dejawu1978
pek sıkıntı bi durum degil aslında havaların soguk olmasından dolayı şanzıman yagları daha da koyu oluyor ve içindeki parçaların çalışmasınıda etkiliyor o yuzden suan için yapılacak bişey yok BENCE...
|
|
|
|
![]() |
|
Evet bende böyle düşünüyorum ama genede rahatsız ediyor ne zaman 2 vites atsam veya düşsem tereddüt ediyorum bide vites geçmeyince vites kolu titriyip cırlama yapıyor ya o çok geriyor insanı :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dejawu1978
2 ci viteste gecerken dişli sıyırma sesi geliyorsa ..2 ci vites dişlisi gitmiş sanırım ...emin olmak için yinede bi ustaya baktır derim
|
|
|
|
![]() |
|
Tamamdır teşekkür ederim kısa zamanda gostermeyi düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
hocam şazuman yağınıda kontrol ettir. ya dişli gidik yada sekromenç gidik. yazın aynı problem oluyormuydu.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Hocam ben yeni aldim araci motor sogukken yapiyor ısınınca olmuyor sorun sadece 2. Vitesde oluyor vites tam gecmiyo cirtliyo
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
o zaman sekromenç diyebilirim hocam peki şöyle birşey deneyin ikiye direk geçirmeyinde boşa alıp bir sallayın sonra ikiye geçirin. birde vites halatlarını virde vites körüğünü kaldırım oradaki parçalarda kırık çatlak varmı bakmanızı tavsiye ederin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Valla usta bu dediğini nasıl yapacagimi tam bilmiyorumda şöyle soyleyim araci kullanıyorum 1 den 2. Vitese geçerken vites yerine oturuyor debriyaji birakinca vitesi kabul etmiyor cirtliyo vites kolunu titretiyo gecmedigi icin sonra debriyaji basip tekrar deniyorum yavasca birakiyorum aliyo vitesi ama bu en fazla 2 defa falan oluyo sonra bi daha denk gelmiyorum
|
|
![]() |
|
anladım sizden önceki sahibi yarım debriyaj kullanmış sanırım sürekli yada hor sert vites geçişleri yapmış. bence şanzumanı açtırmadan vites halatlarını kontrol ettir. birde vites alt kolu vites körüğünü sökünce karşına gelir onları kontrol ettir. ama aklıma gelen dediğim gibi sekromenç veya dişli inşallah değildir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
Çok büyük bi sorun gibi hissetirmiyor hocam insallah büyük sorun degildir tabi uygun bi zamanda baktiricam bakalım kontrol için sizce ne kadar ucret alırlar cok sökülüp takılacak bi durum oluyormu kontrol etmek icin
|
|
![]() |
|
vites halatları ve vites alt kolu kontrolü kolay ancak şazuman için sökülmesi gerekir en kötü şanzuman sök tak parası 250-350 tl arası isterler.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
Sağol usta inşallah birşey yoktur. İyi günler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |