![]() |
|
Peugeot 206 marş/akü sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Muratdm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2016 Saat 11:52 |
Arkadaşlar merhaba, forumu uzunca bir süredir takip ediyorum ilk defa net cevabını bulamadığım bir sorunum oldu ben yazıyorum.
Kontak çevirdiğimde araçtan elektronik bir ikaz sesi geliyor, bütün göstergeler ve gösterge ışıkları sönüyor sonra geri geliyor ve bu arada marş basmamış oluyor. umarım açıklayabilmişimdir, mekanik -tık sesi değil elektronik bir uyarı sesi geliyor -dın diye. Bu arada denedim, farlar silecek vs çalışıyor. Sorun nedir, istanbulda nereye götüreyim ve yakın zamanda yaşayan varsa aşağı yukarı masraf ne olur yazarsa sevinirim. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle hoşgeldiniz. peki hocam radyo bilgi ekranında hata mesajı veriyormu?
Düzenleyen sonerkyl - 27 Aralık 2016 Saat 12:08 |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Muratdm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
saat tarih sıfırlanıyor her deneyişimde ama hata mesajı gördüğümü hatırlamıyorum. Gün içinde tekrar denerim.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
bilgisayara bağlayıp hata kodu varmı diye bakmak lazım eğer hata kodu vermezse akü ve sigortaları kontrol etmek lazım.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
Dın veya benzer ses genelde akü uyari sesi oluyor. Akü ömrünüz ya bitmiş yada bitti bitecek
|
|
![]() |
|
Beckh ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
Her deneyişimde saat tarih sıfırlanıyor demissiniz benzer bir sorun yaşamıştım akü değiştirdim sorun çözüldü
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Mesajlar: 11676 |
eğer anahtarı cevirince ışıklar yanıp sönerse zaten araba çalışmak istiyor ama yeterli elektrik gelmemiş oluyor sorun net akü idi halletmişiniz zaten.
Her konuya neredeyse aynı şeyi söylüyorum kışın araba çalışmaması sorununun % 80 akü |
|
![]() |
|
aslanaft ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
Mrb arkadaşlar mesajı yeni gördüm bu konu hakkında bir hikayem var sizlerle paylaşmak istedim belki faydası olur bigün:)
Arabadan gelen ses Donk diye bir ses değilmi aynısını iki ay önce yaşadım geçen senede yaşamıştım geçen sene ki sorun akü bittiği için bu sesi duyuyormuşum akuyu değiştirdim sorun geçti iki ay önce tekrar bu sesi duydum akım daha bir yıllık bile değildi üstelik 72 amper mutlu bir senede bitmesi imkansızdı aküyü servisine götürdüm gerekli ölçümleri yaptılar akünun sağlam olduğunu söylediler arabayı elektrikçiye götürdüm "donk sesi" bazen geliyordu bazen gelmiyordu gösterge ibreleri aşağı yukarı inip kalkıyordu silecek haraket ediyordu far Flash gibi yanıp sönüyor du kendi elektrik ustam şehir dışında olduğu için başka ustalara götürdüm sorunun anahtar dan veya kontaktan olduğunu soyleyener oldu beyinden olduğunu söyleyen oldu Konya gibi biryerde yapacak birşey yok diyen usta bile oldu ben hicbirisine güvenmedim elektrikcimi bekledim üç gün sonra geldi tam iki saat uğraştı arizayi sonunda buldu akü arabadan şase almıyormuş akuden gelen siyah şase kablosu uc kısmı küflenmiş şase gecirmiyormus yeni kablo çekti sorun çözüldü yani 50 lira nere Digital ci beyin kontak anahtar Vs uğraşsam en az ikibin lira giderdi Yakup ustadan Allah razı olsun Konya eski sanayi Turan elektrik Yakup usta adam pejo Vs Citroen de bir numara |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |