![]() |
|
Direksiyon sertleşmesi-Acil |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
niklaus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2016 Saat 15:07 |
Arkadaşlar cümleten merhabalar , şuan arabanın içinde şehir içinde kaldım acil yardımlarınızı bekliyorum.Sabah arabayı çalıştırdıgımda herhangi bir sorun yoktu, arabayı çalışır halde bırakıp 5 dklıgına markete gittim , geldiğimde ise direksiyon kamyon direksiyonu gibi sertleşti, çok zorlanarak 2 elle biraz döndürülebiliyor fakat hepsi bu.Aynı sorun 2 hafta önce yine gerçekleşmişti ama 1-2 dk sonra tekrar düzelmişti , V kayışına baktım kopma yok , dinamoya elektrik gidiyor , direksiyon hidroligi full ama hidrolik koydugumuz kapak hidrolik sıvısıyla kaplanmış sanki taşmış gibi, acaba sorun hidrolik pompasındamı sorun? eğer pompasındaysa 2 hafta önce sertleşip tekrar yumusama olayı gerçekleşirmi? Herhangi bir oksitlenme bu sorunu yaparmı, ona göre çekici cagırcam yada zorlaya zorlaya sanayiye gitcem cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Araç 307 1.4 dizel 2004 model
Düzenleyen niklaus - 26 Aralık 2016 Saat 15:09 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle hoşgeldiniz. malesef direksiyon pompanız arızalanmış bu problemide daha öncede başınıza geldiği için kesin diyebilirim. siğortanızın ücretsiz çekici servis olabilir siğorta poliçenize bakın boşa para vermeyin. son olarakta tamirini yapılıyor. tamiri 400-500 tl civarlarında. yan sanayi pompalar 700 tl civarlarında daha uyguna bulabilirsiniz. orjinal 1500 tl çıkma 500-700 tl civarlarında geçmiş olsun.aklınıza takılan soru olursa yazabilirsiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
niklaus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Aralık 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Hoşbuldum soner bey , öncelikle görüşleriniz için teşekkür ederim dikkate alacağım hepsini.Sormak istediğim bir kaç bişey daha var kafama takılıyor, arabaya yaklasık 6 ay önce alpetin hidrolik yagını ilave etmiştim ve hidrolik yag kapaga kadar dolu suan.Hidrolik yagın farklı marka kalitesiz olması veya agzına kadar dolu olması böyle bişey yaparmı, veyahut boruda tıkanma varmı yokmu onu nasıl anlayabilirim?Belirttigim gibi 2 hafta önce sertleşip tekrar yumusaması kafamı cok karıştırıyor , acaba boruda tıkanıklık vardı sarsarken arabayı acıldı ondanmı düzeldi?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
koydugunuz hidrolik yağı uygun deilse sıkıntı olabilir. kapığına kadar doldurmanızda sıkıntı yapmış olabilir içinde şırınga ile çekmeniz tavsiye ederim. hatta mümkün ise komple boşaltıp yeniden uygun seviyesine koymanız daha iyi olacaktır. sertleşip yumaşama olayıda direksiyon pompasındaki elektronik devrelerin oksitlenmesinden kaynaklı oluyor. boruda tıkanma olsa direksiyon pompası ses yapmaya başlardı zorlandığı için.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Anladım soney bey sagolun ,hidrolik yagı düzeltsemde azaltsamda iş işten geçti sanırım,pompada arıza oldugu kesinleşti böylece sanayi yoluda gözüktü bana, sanayideki işlemlerden sonra fiyatını ,hangi parçaların değiştigini burda belirteceğim.
|
|
![]() |
|
rica ederim umarım fazla masraf açmadan problemini çözüme kavuşturursun.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşım tamir ettireceksen bende de aynı sorun var dı arada bir devreden çıkıyordu. pompa tamiri 250 300 liraya malolur toplam. Pompanın elektronik kartı değişti 6 ay oldu sıkıntısız çalışıyor. İstersen yeri tarif edebilirim.
Çekiciye gerek yok öyle sür biraz kol kası yap ![]() |
|
![]() |
|
AllyDrago ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2016 Konum: kıbrıs Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AllyDrago
kardeşim sorunun aynısını bende yaşadım. benim aracım 307 hdi 2006 model
durduk yere bi anda direksyion zorlanmaya başladı kamyon direksiyonu ne kelime kitlenmiş kırılacak gibi oldu sanki :D sonra geldi tekrar yumusadı biraz sonrada vurmaya başladı yani bir sertleşiyor bir yumuşuyor arıza göstergesinde yanıp sönen ışıkların haddi hesabı yok. lan dedim hidroliği patladı herhalde. o gün park ettim bıraktım aracı. ertesi gün çalıştırdım bindim gittim sanayiye yolda 1-2 kere yaptı bunu ama o gün çok yapmadı. şarj dinamosunu ölçtürdüm 8 volt üretiyomuş ayrıca direksiyon hidrolik değil elektronikmiş onuda öğrendim şarj dinomosunu değiştirdim düzeldi tecrübemi paylaşayım dedim belki faydası olur. direksiyon vurur gibi bi sertleşip bir yumuşadığında bir elektirik problemin var demek kardeş. |
|
Obsession Lament To Freedom...
|
|
![]() |
|
AllyDrago kardeşim zaten ne zamanki hidroligin elektro oldugunu ögrendim dedim kendime tamam bozulma sebebini anladım.Bu arabanın heryeri elektronik oldugu için özellikle kış aylarında hastalıkları birer birer çıkıyor.Ama sizin durumunuz gibi bende arıza göstergesinde hiç uyarı çıkmıyor bide 1.cisi 2 dk içinde düzelmesine ragmen 2'ci sertleşmesi halen düzelmedi kullanmaya kalksam kamyon gibi kullanıyom aracı burdaki mesajlar ne yapmam konusunda fikir sahibi olmamı sagladı şimdi işyerinden izin alıp ilk vakitte götürcem sanayiye bakalım nolcak umarım fiyat fazla çok çıkmaz yordu beni bu peugeout yordu :))
|
|
![]() |
|
AllyDrago ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2016 Konum: kıbrıs Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AllyDrago
inşallah çok masraf çıkmaz kardeşim ben 180 lira verdim yanlış hatırlamıyorsam şarj dinamosuna 2. el temiz ve orjinaldi. bide onu taktırması felan o ara çok para harcadığım için işçilikleri hiç hatırlamıyorum. :)
|
|
Obsession Lament To Freedom...
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Aynı şekilde bana da oldu direksiyon çok hızlı devreye girip girip çıktı ama arıza direksiyon pompasından çıktı. Şarj dinamosu olasa arıza ışığı yakar zaten. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |