![]() |
|
radyatör suyu sorunu 307 |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
AllyDrago ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2016 Konum: kıbrıs Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AllyDrago
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2016 Saat 10:32 |
merhaba arkadaşlar. aracımda yine ilginç bir problemle karşınızdayım...
benim araç su akıtıyo bayadır. Allahı var bikerede kanala çekip altına bakmış değilim peder bikaç kere kaza yaptı benim araçla. parça parça 10 bin lira para gömdüm araca ve muhteşem sıkılmış durumdayım yinede kendim uğraşıp birşeylerini düzeltmeye çalışıyorum.. bugün hararet 70den 90sa bi anda löp diye attı. aracı parkettim su kapağını açtım yavaş yavaş biraz su fışkırdı. sonra baktım içinde maxın biraz altına kadar su var (antifirizimin hepsi akmıştır bu arada ben sadece su ekliyorum eksildikce) sonra radyatöre giren su borusunu biraz mıncıkladım mıncıklamaya başladıktan 5-6 saniye sonra suyu kolası bitmiş buzlu bardaktan pipetle çekmeye devam eder gibi hüp diye içti. görebileceğim seviyede su kalmadı yani... ne yapmamı önerirsiniz. mantıklı mantıksız tüm tekliflere açığım deyinki gardaş eline al balyozu arabayı param parça et uygundur yani.. geçenlerde yine arabanın bişiyine sinirlendim çıkartım beylik tabancamı kaputa dayadım ateş ettim edecem o kıvama getirdi beni :D |
|
Obsession Lament To Freedom...
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah sabır versin kardeş :) aman öyle bir şey yapma birde onla uğraşırsın. termostat arızalanmış büyük ihitmal hocam değişimi ile düzelecektir.birde yedek su deposu kapağını değiştirin. kaza herkesin başına gelir önemli olan cana gelmesin araç bir şekilde yaptırılıyor en kötü hurdaya satırsın.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
AllyDrago ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2016 Konum: kıbrıs Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AllyDrago
![]() ![]() ![]() ![]() |
benim su deposunun kapağı bir acayip zaten bazen açarken contalı kısmı üzerinde kalıyor kapagın dıs kısmı elime geliyor.. bide termostat tam olarak ne işe yarar ve nerededir 307 1.6 hdı larda
|
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
hocam kapak bozuk o kesinlikle değişecek. termostat motora baktığınız zaman sağ tarafta kalıyor. linkteki parça aynısı termostat kütüğü bunun içine takılyor.
http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-307-16-HDI-TERMOSTAT-ORJINAL,PR-552.html tabi öncelikle kapağı değiştirin olmazsa termostatı değiştirmeniz gerekecek. |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
hzr206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
Hocam aynı kapak sorunu 3 gün önceye kadar bende de var kapağı değiştirdikten sonra biraz hafifledi.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AllyDrago
çok teşekkür ediyorum sürekli başlık açıp kuru kalabalık yapmamak için diğer sorunumuda buraya yazayım bugün sipariş verdiğim turbo borum geldi 1.6 hdi larda olan ve genelde patlayan sert plastik borudan bahsediyorum bu borunun dibinde 1 tane civata yeri var takma mantığı nedir bahsedebilirmisiniz internette biraz araştırdım sağlıklı bir cevap bulamadım. bi tarafına kelepçe ile şişen hortum bağlanıyor orayı hallederim sıkıntı yok :D ama diğer tarafı bana biraz ilginç geldi tek civata tutacakmı? birde mantıken diğer civatanın takılması gereken yerde hilal bir çıkıntı var ne işe yarıyor?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AllyDrago
şimdi sen niye kendi başına halletmeye çalışıyorsun kardeşim diye kızanlar olabilir aranızda onlar içinde şöyle bir açıklama yapayım kuzey kıbrıs Türk cumhuriyetindeyim ve burada usta yok. samimi söylüyorum buranın ustaları bana göre aracı ben nekadar biliyosam okadar biliyorlar. sadece ses yapıyo laçkalaşmış diye V kayışını değiştirecekleri arabanın sekmanlarına kadar inen ustalar var burda :D 100 lira değil 4.000 lira alan ustalar. istisnasız önüne gelen herkesin cebindeki parayı son kuruşuna kadar alan ve alternatifimiz yok başka biryere kaçamazsın diyen ustalar :D
|
|
|
|
![]() |
|
rice ederi hocam kıbrıs malesef öyle bir kaç tane üyemiz usta konsunda çok şikayet ediyorlar. turbo için bir video var izlerseniz probleminizi kendiniz halledersiniz. Sizi elinizden geliyorsa böyle işler neden yapmayacaksınız zaten formumuzun amaçlarından biride budur kendi arabanın kendi ustası olmak.
https://www.youtube.com/watch?v=rLz5Mgfw2qo
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AllyDrago
tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum sonerkyl. işyerinde kullandığım internet kısıtlı youtube a giremiyorum eve vardığımda izleyip uygulayıp inşallah başarılı sonuçlarımı sunacağım :)
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |