![]() |
|
Ultragrip 9 Yarılması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Sercan Mungan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 503 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sercan Mungan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2016 Saat 01:09 |
Merhabalar değerli forum üyeleri,dün akşam okulun garajından çıkmaya çalışırken çok hafif kayıp kaldırıma dokundum.Sonuç sağ ön lastik yanaktan yarılmış.İdareten 10 yıllık Sıfır michelin stepnesini taktım arkadaki Lastiği öne alıp stepneyi arkaya aldım.Lastikler Good Year Ultragrip 9 175 65 14 82 t modeli internette ve bayilerde çok az sayıda bulunuyor dolayısıyla fiyatları 180 lira civarında bana çok yüksek geldi.Acaba Ug8 alsam onun yerine arkaya taktırsam 3 Ug9 bir Ug8 olmasının bir sakıncası olur mu?ya da olmazsa olmaz ug9 mu almak lazım?
|
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 lastiğin de aynı marka ve aynı desen olması öneriliyor. Bence de mantıklı olan bu. Farklı olan lastiğin, yol şartlarına göre diğer 3 lastikten değişik tepkiler vereceği ve stabiliteyi bozacağı aşikar. Hatta şunu da söyleyeyim, güveli sürüş uzmanları tarafından verilen bir tavsiyedir. Çekişin olduğu tarafa(ön-arka) 2 kış lastiği takıp diğer tarafı yaz lastiği ile bırakmaktansa, komple yaz lastiği ile daha stabil sonuçlar alındığı söyleniyor. İşin özeti, farklı lastik seçip de Edeceğiniz 30-40 lira kar kötü sonuçlara yol açabilir Allah korusun.
|
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benimde sol ön lastik yarıldı refüje çıkmamdan dolayı lastikler Goodyear efficientti goodyear bayiye gittim lastik fiyatı çok pahalı geldi öncekini internette kampanyadan almıstım. Yerine 2 tane Petlas aldım önlere gerçi pişman oldum berbat lastik petlas. Eğer senin diğer ug9 çok eski değilse yanına bir ug9 al ama diğeride dişler aşınmış ise 2 tane alman gerekir.
|
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
fkundak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Aynı lastikten alsanız iyi olur bence de. Ek not olarak GoodYear iyidir, Petlas kötüdür yada Continental iyidir Falcen kötüdür diye bir marka genellemesi lastik sektöründe pek isabetli olmayabilir. Bir markanın çok kaliteli bir lastiği ve piyasada daha çok satmak için kaliteden taviz verip daha uygun fiyatlı lastikleri olabilir. Ayrıca lastiğin hangi sürüş koşulları için üretilip üretilmediği de önemli bir parametre. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sercan başka marka bakma aracın yol tutuşunu vs. etkiler. adam söylersin get açar taksitle alabilirsin. yada ankara geldiğin zaman ivedikte lastikçiler sitesinde çıkma bakacaksın.
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-175-65-14-goodyear-ug9-kis-lastigi-oto-lastik-dunyasi-nda-355433452/detay
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |