![]() |
|
Kış Geldi Sorunlar Başladı-Yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2016 Saat 10:30 |
Arkadaşlar 4 gün önce havalar baya soğuktu el frenini çekmişim sol arka teker kilitlendi hızlanınca dönüyor ama sürekli bi fren yapıyor araba dün de tekrar unutup el frenini çekmişim ve bu sabah arka tekerlerin 2 side iptal hızlanınca dönüyor fakat yavaşlayınca e bide yerler kar olunca kilitleniyor el freni çekili halde 6 km yol geldim sabah şahinci gibi yanlayarak :) Buna nasıl bir çözüm bulabiliriz.
2. olarak ise bu da yeni olmaya başladı araç rolantide veya düşük hızlarda iken gayet güzel ısınıyor fakat biraz hızlanınca 50 km üzeri sıcaklığı düşüyor kalorifer açık olmasa bile sıfıra kadar ilerliyor hararet araba ilk çalıştığı hale dönüyor hatta bazen soğuduğu için lpg den çıkıp benzine geri dönüyor. Şu peugeotlara kışı bi sevdiremedik valla :)
|
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam o el freni donması sorunu bir çok araçta kaşılaşılabiliyor. arka tekerlerin altına eğilip el freni telini göreceksin hocam orası takılı kalıyor genelde eliniz yada pense gibi birşeyle oynatın kendini salması lazım sebebi ise fren telinin geçtiği borunun içine su doluyor oda donunca teli bırakmıyor hocam :)
2.senin sanırım termostat kapatmıyor kendini bozulmuş olabilir. bende 70 altına düşmüyor hızlanınca. birde antirizi ölçtür derim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
1. El frenini cekmeyeceksiniz başka çaresi yok. Bu havalarda markası ne olursa olsun donar.
2. Muhtemelen termistat arizali veya aracınızda termostat yok. O şekilde devam ederseniz motor çok yıpranır. |
|
![]() |
|
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benimde aklıma termostat geliyor ama düşük hızda ve rolantide beklerken 90 a kadar bile çıkabiliyor termostat kapatmasa araba hiç ısınmaz diye düşünüyorum ama antifirizi de 2 hafta önce doldurmuştum gerçi ama su eksiltmesi de var araçta üzerine tekrar ilave yaptım 2 3 kere.. Şey diyecektim bide antifirizi doldururken içindeki suyu komple boşalttık ama alttaki hortumdan değil su deposundan radyatöre radyatörün üstündeki ince hortumdan boşaltmıştık ve sonra o hortum tam yerine oturmadı sanırım mandalı kırılmış oradan biraz su kaçırıyor ısınmama ondan olabilir mi yeterince basınç uygulayamıyordur falan belkide
|
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
yol tolga onla alakası yok durunca ısınması doğal çünkü motora soğuk hava çarpmıyor. hareket edincede radyayördek su buz gibi oluyor oda ısıyı hızla düşürüyor. parça bumu acaba
http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-307-16-BENZINLI-EK-DEPO-HORTUMU,PR-2461.html
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynen abi parça buna benziyor su koyduğum yerden radyatörün üst kenarına giden boru böyle ince bişeydi. dediğini de anladım abi o zaman şimdilik radyatörün önünü kartonla kapatsam şu soğuklar geçene kar ortadan kalkana kadar o şekilde idare eder beni herhalde
|
|
|
|
![]() |
|
senin problem termostat tolga arkaşımzında dediği gibi çok pahalı bir parça deil maddi durmun müsait ise değiştir. 45-50 tl termostan işçilik 1-2 litre antifriz gider. 100 tl felan çıkarsın. kelepçede usta birşeyler ayarlar.
http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-307-16-BENZINLI-TERMOSTAT-ORJINAL,PR-5928.html
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |