![]() |
|
206 YARDIM LÜTFEN |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
srhtccn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2016 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2016 Saat 01:16 |
Arkafaşlar merhaba. 2006 model 206 benzin lpg aracım var. Arac soğuk havalarda harereti bir türlü yükselmiyor 10 dakika kullandıktan sonra hareret zor bi tık yükseliyor. İkinci ise aracım rölantideyken egzozdan hava çıkısı düzenli değil ve aracın içinde oturdugumda beni sarsıyor bu problemler neden kaynaklı
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anlayan arkadaşlar düzeltsin beni Peugeot benzinli motorlarından anlamam ama normal benzinli bir motorda:
Hararet yükselmiyorsa muhtemelen termostat arızalı. (Ya da hararet yükseliyor ama göstermiyorsa müşir.) Diğeri içinse ilk buji, buji kablosu, bobin bunları kontrol ettin mi? Sonrası can sıkıcı yazmak istemiyorum. |
|
![]() |
|
srhtccn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2016 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Klima hararet yükselmedinden soğuk hava atıyor bazen hararet yükseldiğinde sıcak atıyor. Bujiler değişti bu arada
|
|
![]() |
|
EMRE_R19 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2016 Konum: ist. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
Termostatın açık kalmış direk termostatı değiştir
orjinal 35 lira yan sanayi 20 lira |
|
206 X-Design 2006 mod. 53.000 km
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
valla kardeşim bence sorun yok arabayla kaç km gittikten sonra sıcak gelmeye başlıyor. bu aralar havalar soğuk olduğunda dolayı geç yükseliyor bendede öyle son dönemlerde 10 km gittikten sonra 70 dereceye ancak geliyor :) sarsıntı problemi ise gaz kalebeği temizliği yaptırın. aynı sorun bendede var çünkü
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Şu an sanayideyim arabada termostat yoktu
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
bu ustaları ve insanları anlamaz zor hakkatten termostatı sök tamam araç hararet yapmaz. bi kaynağını araştır ne oluyor vs. maliyet fazla çıkınca büyük ihtimal termostatı söküp gecici çözüm üretmişler.
![]() |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Sevindim sorunun birini halletmişsin.. Arkadaş benzinli araba 1 dakika rolantide çalışsa bile içeriye ılık hava vermeye başlamaz mı?
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Termostat niye yokki araçta neden söktünüz ? Ayrıca termostat olmadığından bu şekilde olabilir.Araç benzinlide olsa içeri biranda sıcak hava vermiyor.Geçenlerde kısa bir süre su vardı radyatörde daha hızlı ısnıyordu araç.Şimdi antifiriz koydum sanki daha geç ısınıyor gibi,bu bile farketti.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
bindiğim tüm benzinli araçlar çalıştıktan 1 dakika sonra ılık üflemeye başlıyor. Benim 307 dizel 10 dakika rolantide çalışsa hala eksoza el değebiliyor.
Ama dip gaz 30 saniye hızlanınca direk 70 dereceye çıkıp sıcak üflüyor.. |
|
![]() |
|
Geçenlerde üst kapak yanmıştı. Muhtemelen arabayı toplarken takmayı unutmuslardır
|
|
![]() |
|
Ama şu egzozdan düşük volümde pat pat ses atması ve aracın içinde otururken beni sarsması hala çözülmedi. Tamirci lpgye atıyo lpgci ne alakası bar deyip yolluyor. Ve ciddi anlamda beni rahatsız eder oldu
|
|
![]() |
|
kardeş o pat pat olayı bobin - buji (değiştirmişsin zaten) - lpg map sensörü ve gaz kelebeği, bu söylediklerimden kaynaklı olur gaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yaptırmak gerekecek. benim araçtada var aynı sorun en yakın zamanda gaz kelebeği ve adaptasyon yaptıracağım.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
Gaz kelebeği temizledik adaptasyonu nasıl yağışacak
|
|
![]() |
|
adaptasyon için pp2000 ile bağlanılması gerekiyor hocam. yetkili servis elinde peugeot planet programı olan özel servislerde yaptırabilirsin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |