![]() |
|
Hız sabitleyici / GAZ PEDALI arızası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2016 Saat 19:37 |
120 km. ye sabitlediğim hız da yaklaşık 10 dakika süredir yol alırken , arabamın hız sabitleyici den çıkması için fren pedalına dokunduğumda aracı hızında bir azalma olmadı. Hız sabitleyiciden çıkmadığını düşündüm.
Sabitleyici kol üzerinden 3 kez OFF-ON deneme'me rağmen araç hızında yine bir azalma olmadı. 120 ile gideken, ben bir taraftan yarım pedal frene basarken araç ta gaz vermeye devam ediyordu. balataları yakmamak ve aracı durdurabilmek için debriyaja basarak bir an kontağı kapattım ve o anda frenler sertleşti derhal kontak açtım ve araba tekrar çalıştığında hem hızım bir miktar azalmış hemde tekrar yumuşak frenlere kavuşmuştum. Fakat bu anda hala gaz pedalı tabana yapışık duruyordu. ve araç gaz vermeye devam ediyordu. debriyaja bastığımda motor yükten kurtulduğu için devir 7.000 e yükseldi. Arabamı yolun sağındaki emniyet şeridine çekerek kontağı kapattığımda, gaz pedalı tabana hala yapışık'tı. Elim le yukarı çektim pedal bırakmadı. Ancak kontak kapattıktan 1 dakika sonra gaz pedalı önce yarım 5-10 sn. sonra da tamamen bıraktı. (muhtemel araç uyku modu'na geçtiği için). bu aşamadan sonra hız sabitleyici'yi devreye almadan 50 km. yol gitttim. Gaz pedalı ile ilgili hiçbir sıkıntı olmadı.
Arabayı beyin okumaya bağladığımızda ekran da ki arıza ; 1-Aralıklı arıza. Araç hız sabitlemesi (RVV) uygunluk, 2- P0462 Satış sonrasında referanslanmamış arıza. Hata larını verdi. Tamir'cim; hız sabitleyici kol değişecek diyor. Yine de sorun devam ederse gaz pedalı değişecek diyor. Konu hakkında fikirlerinizi almak isterim. NOT: Aracım 2005 premium 307 SW. Hız sabitleyici kolu kendim sonradan taktım. stop sw. cinde 2 kablo vardı , Alicilik arkadaşımızın yardımıyla elektronik devre şemasını temin ederek 1 yıl önce izmir'de fren stop sw.inden beyine 2 adet kablo çektirmiştim. ve bu şekilde çok sık olarak yaklaşık 1 yıldır hız sabitleyici yi sorunsuz kullanıyordum) Düzenleyen palet - 20 Kasım 2016 Saat 21:22 |
|
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
|
|
![]() |
|
baybaba ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2013 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 221 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun , bir kaza da yapabilirdiniz, bende arabama sonradan hız sabitleyici
taktırdım, yaklaşık bir yıldır kullanıyorum, fakat benim partner 4 telli idi, sadece kolu taktırarak kullanmaya başlamıştım, |
|
![]() |
|
berkant03 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2016 Konum: Afyon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkant03
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun kardes
Sana cevabim olamayacak ama seneden yardim istiyorum bende aracima takicagim hiz sabitleme 307 1.4 dizel frende iki kablo benimde nasil yapacagim bunu kablo yu nasil cekicez |
|
![]() |
|
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
Bu kablo yu çekebilmek için aracınızıN elektrik devre şemasına ihtiyacınız var. benim aracın şeması size uymayacaktır. Forumda Alicilik nickli arkadaşa ulaşabilirseniz yardımcı olabilir, hız sabitleyici konusunda uzman diyebilirim. aşağıdaki linki izleyin,,, http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7478&KW=h%FDz&PID=517355&title=307-cruise-control#517355 Düzenleyen palet - 20 Kasım 2016 Saat 21:06 |
|
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Gecmis olsun
hiz sabitlemden ziyade sizin gaz pedalinde bir sorun var. Boyle bir durumla karsilastiginizda fren veya debriyaj musurunden soketi cikardiginizda sabitleme direk devreden cikar. Siz de pedal son dayanmis. |
|
![]() |
|
Çok Teşekkür ederim. Hız sabitleyici kol üzerinden OFF yapmama rağmen aracın hızında bir değişiklik olmayınca ben hız sabitlemeden çıkmadığını ve dolayısıyla " sabitleyici kol " da arıza olduğu şeklinde düşünmeye sevketmişti. Şimdi daha net. Gaz pedalını değiştirmek ile işe başlayalım.
Düzenleyen palet - 20 Kasım 2016 Saat 21:24 |
|
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Kolda bozukluk olsa hiç devreye girmez
|
|
![]() |
|
Bu olay başıma geldikten sonra bir daha "hız sabitleyici" devreye almadım. Bugün tekrar deneyeceğim. devre ye girerse; arızalı parçanın gaz pedalı olduğu kesinleşecek. ( Tamircim de önce , araç hız sabitleyicide iken gaz pedalın da fiziki hareket olmaz , enjektör beyinden gaz verir, dolayısıyla pedalın dip te olmasının hız sabitleyici ile bir ilgisi yoktur demişti. ancak PP2000 e bağladıktan sonra "gaz pedalı" arızası vermemesi sebebiyle önce hız sabitleyici kolu değiştirelim demişti.
Düzenleyen palet - 22 Kasım 2016 Saat 23:02 |
|
|
|
![]() |
|
baybaba ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2013 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 221 |
Denemenizi boş bir yolda yapmaya özen gösteriniz, aman,
kalabalık bir otobanda böyle bir durum başımıza gelse, insan ne yapacağını şaşırır, |
|
![]() |
|
Zaten o yüzden hafta sonuna bıraktım deneme işlemini.
Bugün tekrarlayarak 4-5 kez hız sabitleyicide kullandım. Hiç bir sorun çıkmadı . Alicilik arkadaşımızın teşhisi doğru. demek ki sorun gaz pedalında. Fren pedalına basmaksızın ,sadece debriyaja basma ile de hız sabitleyici devreden çıkıyor. En kısa zamanda Gaz pedalını sökerek dışarıda kontrolünü yapacağım. Zamanım olursa; pedal söküm ve bakım işleminin videosunu çekip youtube yüklemeyi düşünüyorum. Başka araçlar için video var ancak pejo için yapılmamış.
|
|
|
|
![]() |
|
Utkukaraca67 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2016 Konum: Sirnak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Utkukaraca67
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benimde fren pedalında 2 kablo var ve hız sabitleyici için 4 olması gerekmiş nasıl diğer 2 kabloyu cektire bilirim. Araç 2005 xt 307
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |