![]() |
|
Baskı Balata Değiştikten Sonra Oluşan Olaylar Sils |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
conywolker ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2016 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı conywolker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2016 Saat 09:09 |
Herkese merhabalar,
Yazacaklarım bire bir yaşanmış belki sizlere faydalı olabilecek bir yazıdır. Uzun olacak ama okumanızı tavsiye ederim... 307 benzinli aracımda 15 gün önce falan baskı balata fren balatalarını falan değiştirmek için ustaya gittim. Herşey orjinal olacak şekilde değiştik. Usta bindi test etti çok iyi olmuş dedi. Neyse bindim işe gittim. Akşam işten çıkarken aracı çalıştırdım garip bir ses camlar kapalıyken geliyor diğer türlü duyulmuyor. Gaz verince artan bırakınca azalan bir ses geliyordu. Hemen ustaya gittim abi bu prizdirek bilyası dedi benlik bi sıkıntı yok dedi. Ya iyi güzel de önceden olmayan ses baskı değişince gelir mi eee gelmez niye geldi bilmiyorum. Bi güzel küfür ettim başka ustaya gittim evet bu prizdirek dedi yapalım dedim ertesi sabah verdim aracı. 3 saat sonra falan ustam aradı bunun baskı sorunlu dedi daha 2 gün oldu dedim değişeli yapma ne diyon dedim:) yok dedi yaylar gitmiş. Değiş dedim napalım(3 günde 2 baskı balata değişen tek kişiyim) prizdirek bilyasını halletti. O ses kalmamıştı ama halen bi ses duyuyordum. Ustaya diyorum şanzımanda ses yok sen gez dedi. Neyse akşam çektim benzinliğe baktım biraz ne göreyim adamlar hava filtresinin kutusunun borusunun ne kadar tırnağı varsa kırmışlar gaza basınca bütün borular oynuyor:D Onu da sabitledik bi şekilde şimdi sizlere soracağım bir soru var araçta sadece sağa direksiyon çevirince giderken yada dururken fark etmiyor bi ses var sürtme sesi gibi bir ses ne olabilir acaba? Ayrıca sabah ilk çalıştırmada kamyon gibi çalışıyor debriyaja bir kere basıp çekince araba düzeliyor. Herkese selamlar saygılar...
Düzenleyen conywolker - 14 Kasım 2016 Saat 09:10 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla hocam iyi usta bulmak zor gerçekten Allah sabır versin sinir küpü yapıyorlar böyle ustalar. çıkan parçaya aldığınız yere götürseydiniz keşke valla ben fişlerini bile saklarım aldığım parçaların. hayırlısı peki sanki bırakmıyor gibi debriyaj üst ve alt merkezleri kontrol edildimi onlarla ilgili bir sıkıntı olabilir. direksiyonda ses ya pompa sesi yada diskler yamulduğu için balataya sürtüyor olabilir. bakmak lazım
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
conywolker ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2016 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı conywolker
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynen dediğin gibi usta sıkıntı herkes para derdinde ustalık değil,Parçayı götürdüm garantiye gönderdiler onaylanırsa parayı alacaz onaylanmazsa....:D Debriyaj merkezlerini kontrol ettirmedim olabilir ordan evet, direksiyondan gelen ses de şanzıman tarafından geliyor ya diskler yada pompa değil ona eminim, sıkıldım valla satacam en son kurtulacam bu dertlerdenn
|
|
![]() |
|
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
Bende de sürtme var direksiyon da ama benim çamurluk davlumbazına sürtüyor
|
|
![]() |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Geçmiş olsun benimde başıma geldi bu tarz bir şey iki günde olmadı ama yakın zamanda iki baskı balata feda etmiştim.Aracı kapı kapı gezdirmek yerine güvenli hoşunuza giden işin ehli bir servisle yakın olmanızı tavsiye ederim.Başka yolu bu şekilde çok başınız ağırır onun yaptığını o anlamaz diğeri onun işine laf eder kendi yapamaz uzar gider.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı conywolker
Şu an gelinen son nokta işi son yapan usta bunda sıkıntı yok bu sesi ancak şanzıman değişerek keseriz diyererk açıkçası işine bak kardeşim hadi diyerek başından attı başka birine gittim oda prizdirek bilyasının tam takamamış ordan ses yapıyor dedi
![]() |
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Birader sana tavsiyem boş bi zamanında Kariyer Peugeot'a (özel servis) git. Ercan usta ile tanış bi çay iç. Küçük bir zımbırtı değiştirmeye bile 100 lira isteyebilir. Ama ben işçiliğini sevdim adam pejodan anlıyo. Düzenleyen ggitaristt - 01 Aralık 2016 Saat 02:46 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
hayırlısı kardeşim Allah kimseyi böyle ustalara bulaştırmasın.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |