![]() |
|
307 Yakıt tüketimi ve sistem arızası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Murat3451 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Murat3451
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2016 Saat 23:45 |
Merhabalar aracım 307 1.4 comfort benzinli.Araçta lpg takılı değil.Bir kac ay önce aracı çalıştırdığımda motor arıza lambası yandı ve yol bilgisayarında system antipollu defailt yazısı çıktı telaş ettim ama aracı kullanmak zorunda kaldım aracın sesinde çekişinde herhangi bir sorun yok fakat araç çok fazla benzin yakmaya başladı öyleki 50 lira benzine 100 km yi zor görmeye başladı.Nedense özellikle şehir içinde çok fazla yakıyor.Aracı sanayiye goturdum bilgisayara baglayip bi sorun gorunmuyo beyin ariza vermis dediler ve sildiler yanan ışık söndü bi kac km sonra tekrar yandı ve başka bir yere gotürdüm ordada baya ilgilendiler sağolsunlar aracın yağ filtresini söktü ve baya yağlanmisti filtreler 4 ay önce değisti bu arada.Sonra motorda segman kırılmıştır dedi ve en az 3.500 lira masraf olacağını söyledi bu nedenle bende yaptıramadım bu şekilde arabayı 2 buçuk aydır kullanıyorum halâ ne sesinde ne de çekişinde bir sey yok yağda eksilmede yok ama çok yakıyor halâ nedir sizce sorun? Segman kırılsa araba çekişten ďüşmez mı?
|
|
![]() |
|
crazysado ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı crazysado
![]() ![]() ![]() ![]() |
oksijen sensöründen olabilir birde yakıtı nerden alıyorsunuz yakıtlada alakası olabilir
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle hoşgeldin aramıza usta iyi sallamış hemen seğman kırılmış diye o arıza sebebi kalitesiz yakıt - katalitik konvertör - oksijen sensörü ile ilgli problemlerdir. öncelikle hocam yakıt filtreni değiştir ve kat kontrolü yaptır tıkanmıştır büyük ihtimal yani kat pahalı genelde içini boşaltıyorlar uygun fiyata egzozcular.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Murat3451 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Murat3451
Teşekkür ederim yakıtı sürekli olarak sadece shell den alıyorum fakat bir defa kadoil den almak zorunda kalmıştım.Şimdi ben aracı götürsem aşağı yukarı ne kadar bir fiyat verirler ortalama? Fiyat benim için önemli öğrenciyim...
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kat iptali için çok para istemezler murat tahminimce egzozculara sorabilirsin fiyat konsunda katalizörün içini boşaltıyorlar.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Murat3451
Şuan sanayideyim bosch servise getirdim bakıyorlar yazdıklarınızıda anlatıcam çok teşekkürler :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Murat3451
Tekrar merhabalar aracı dediğim gibi bosch servise götürdüm bilgisayara bağladılar tekrar abs arızası veriyor dediler fakat abs ikaz lambası yanmadığından arızayı beynin verdiğini söylediler ki abs de bir sorun yok sildiler bilgisayardan arızayı fakat yine çıkar dediler. Aracın çok yaktığını söyledim benzinli araç 50 liraya 90 km gitmesi çok normal denildi bana.Ama kesinlikle eskiden bu kadar fazla yakmıyordu sonuçta araç 1.4 motor sizce bu kadar yakması normal mi? sadece motor ikaz ışığını sildikleri için 30 lira aldılar o da zaten 2. Kontakta tekrar yandı.5 farklı yere götürdüm hiç birinden doğru dürüst cevap alamadım ne yapacağım sizce birde egzozcuya mı götürmeliyim?
Düzenleyen Murat3451 - 15 Ekim 2016 Saat 17:08 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |