![]() |
|
Benzin(Lpg) mi Dizel mi ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
sfttr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2016 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2016 Saat 22:33 |
|
Merhaba arkadaşlar Peugeot 206 1.6 Benzin/Lpg(2001model) aracım var 3 ay oluyor ortalama devralalı..
3 ayda 14.000 km yol yapmışım. Yakıtından gayette memnunum çok şükür. Fakat beklediğim ödemelerim var ve arabanın yaşı yükseltmeyi düşünüyorum bir kaç sitede şöyle bir kalıp duydum yılda 15.000 km yapmıyorsan dizel alma uğraşma diye. ben 3 ayda yapıyorum nerdeyse bu km yi neredeyse.. Tavsiyelerinize ihtiyacım var benzin/lpg mi daha mantıklı yoksa dizel mi.. yani yılda neredeyse 60.000+ km yapıyorum. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için, iyi forumlar..
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hocam o bahsettiginiz yılda 15 bin km olayı sıfır araç için söylenen bir olay. Çünkü dizel araç ile benzinli arasında bayağı fiyat farkı oluyor. dizel daha pahalı. o yüzden yılda 15 20 bin km den daha az yol yapıyorsan dizel araca o kadar para vermenize gerek yok diyorlar ki mantıklı da.
Ama ikinci el araçta o kadar bariz fiyat farkı olmuyor. Eğer lpg ile kullanırsanız aşağı yukarı dizel ile aynı tüketimi yakalarsiniz. burda sizin tercihiniz devreye girer. lpg de bagaj küçülüyor mesela, bazı alışveriş merkezlerinde kapalı otoparka almıyorlar Bu sizin için ne kadar önemli siz karar vermelisiniz. yada dizel de bakım maliyeti biraz daha masraflı olabilir. Eğer lpg taktirmazsaniz benzin ile kullanırsanız yaptığınız km göre kesinlikle dizel almanız gerekiyor onu tartışmaya bile gerek yok zaten :) |
||
![]() |
||
sfttr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2016 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
|
Abi öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim.
Hiç dizel araç kullanmadım bir kere kiralamıştım İzmir de performansı yakıtı vs. çok güzeldi. Fakat alıştık lpg li araca bir kere.. Bugün fark ettim baya yol yapmışım Sakarya da oturuyorum İzmitte okuyorum vizeler finaller vs. her gün git gel.. Yakıt ve yol tutuş benim için çok çok önemli yani. Bakalım ne yapacağız dizel için söylenenler göz korkutuyor tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olur da inşAllah bir fikir edinirim. :)
|
||
![]() |
||
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
|
Şimdiye kadar 3 aracim oldu 3 ude dizel. Bir turlu sevemedim tüplü aracı. Öyle yılda 50-60 bin km yapan biri de değilim. 3 aracımdan da yakıt konusunda memnunum ama şimdiki aracim reno clio dahada memnunum. Rutin bakım olarak benzinli dizel arasında çok bir fark yok. Allah korusun arıza çıkması ozellikle motor için diyorum tamiri benzinli motora göre tabiki daha pahalı. Şimdi bu aracimi satsam yine dizel araç alırım..
|
||
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
||
![]() |
||
dogan106 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
|
arkadaşların dediklerine katılıyorum, lpg li araca saygım sonsuz, dizelin bir avantajı arıza anında sorunun lpgdenmı acaba gibi bir sıkıntısı olmaması
|
||
![]() |
||
hasayduman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2016 Konum: istanbul kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasayduman
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bende arkadaşa katılıyorum, ben 206 aldım 1.4 benzinli fakat alırken herkez dedi ki imkanın varsa dizel al !! diye, imkan olmadığı için benzinli aldım, 1 yıl aracımı tanıyıp yapılacak ufak tefek masraflarını yaptım ( triger, baskı balata, debriyaj, firen balata ), sonunda lpg taktım, şuan yakıt tüketimim yarıya indi ve memnunum..
|
||
Ne yaşarsan yaşa, Birgün hesabını vereceksin..
|
||
![]() |
||
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
50 lira benzin ile şehir içi 150-160 km gidiyorum. 32-33 kuruş yakıyor km de. Biraz devirli kullanıyorum fakat yakıt yoruyor beni. Lpg düşünüyorum bende. Ne marka taktırdınız? Bir de km de kaç kuruş yakıyorsunuz lpg de ? |
||
![]() |
||
dejawu1978 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 437 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dejawu1978
|
dizel araclar pahalı oldugu ve aksi bir motor tamirinde pahalı oldugu için biraz lükse giriyor lpg /benzinli araç gariban işi olarak görülür bende yıllardır araç alıp sattım hepside benzinli idi zaten birde sıralı taktırdıgınız zaman mis gibi oluyor 30 tl lik Lpg ile 170 yaptım ilk aldıgımda denemiştim tabi ilk çalışma benzin ile onuda belirteyim
birde ben sevmedim bir türlü dizel araçların çalışma sesini tabiri caiz ise kamyon gibi :)
Düzenleyen dejawu1978 - 07 Ekim 2016 Saat 12:53 |
||
peugeot 207 1.4 trendy 2007
|
||
![]() |
||
maximusti ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|
1.4 benzinli kullanıyorum, tam depoya şehir için 550-600 km civarı gidiyor.
7 ayda toplamda 10000 km yol yapmışım. şehir içi benide yoruyor. tasarrruf için lpg takdırmayı düşünüyorum ama, bu seferde araba çekişten düşecek, motoruna iillaki zarar gelecek diye vazgeçiyorum mecbur.
|
||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
||
![]() |
||
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
Bende aynı kafadayım ama arabaya zarar gelmeyecek diye bütçeye zarar geliyor olmuyor. Dizel almak en iyisi
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
malesef günümüz yakıt fiyatları malum benzin bütçeyi sıkıyor biraz bende benzinli almıştım km çok yapıyorum ben 2015 nisanda 75 km almıştım şimdi 123000 de 95 binde lpg taktırdım mecburen boş depo şuan 53 tl doluyor şehir için 250-300 km yapıyorum trafik durumuna göre
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
Resmen 2 kat farkediyor. Şuan ki durumla 16-17 kuruşa denk gelir ki bu çok güzel bir değer. Taktırmak Lazım aslında. Ne marka kullanıyorsunuz ? Şimdiye kadar herhangi bir sorun veya masrafı oldu mu ? Handikapları nelerdir ?
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
valla oğuzhan atiker obd 2 taktırdım 1150 tl ye şimdiye kadar filtre değişimi dışında sadece gaz kesici arızalandı oda garantiden değişti başka bir problemle karşılaşmadım açıkcası Allaha şükür motaj iyi olunca herhangi bir sıkıntı çıkarmıyor zaten. ayda birde 100-150 km benzinde de kullanırım ben.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
Cok güzel cok. Değerler çok güzel abi. 1.150 lira da 6 ayda amorti eder kendini. Allah başka sıkıntı sorun vermesin. Hayırlısı olsun bende taktıracağım sanırım.
|
||
![]() |
||
maximusti ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
|
birde önemli olan montaj. istanbulda adam akıllı takacak birisini bulmak meselesi de var. |
||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
||
![]() |
||
lazianke ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2016 Konum: RİZE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
|
2.elde düşük km.de dizeli tercih ederim, aracın büyükse lpg yi.
|
||
![]() |
||
|
hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
lpg cidden çok fark ediyor. bakım masrafı yakıt vs. lpg daha cazip. bugün sanayiye gittim ustam ile görüştüm aynı şekilde sordum dizel araçlar "kız gibidir" dedi yasi çalıştırırken turbosuna dikkat edeceksin kullanırken ısınana kadar düşük devirde kullanacaksın stop edecekken 1 dk bekleyeceksin rölantide bunlara uyarsan dizel üzmez gerisi sadece periyodik bakımlar dedi. bakalım nasıl olacak bende yaşıtlarıma göre hep dikkatli bir şoför olduğumu düşünüyorum düşük devir az sürat vs. kurallara uyarak hareket ederim yani. aklımda iki araç var ya i20 1.2 benzin/lpg yada citroen c ellyse yada peugeot 301 dizel hayırlısı olsun bakalım yeni cevaplarda neler gelecek.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
1.2 benzin hele tüpte çok yorar gibi geliyor hocam. 1.6 hdi 92 lik 301 cok yerinde olur bence
|
||
![]() |
||
Eyüp B. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
|
1.4 206+ var 50 liraya şehir içi rahat 260 km görüyorum. hiç şaşmaz. 90 liraya ist - tokat arası gitmişliği var aracın. mah. arkadaşımdan almıştım o gitmişti. Dizel candır.
Düzenleyen Eyüp B. - 09 Ekim 2016 Saat 03:14 |
||
![]() |
||
|
istanbul tokat arası 800 km var 90 lira çok çok çok iyi
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |