![]() |
|
206 Aynı tekerin üçüncü defa bilya dağıtması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2016 Saat 09:47 |
|
Merhabalar arkadaşlar,
Daha önce başka bir konuda bahsi geçmişti, aracın arkasından uğultu geldiğini farkedip sol arka porya bilyasını değiştirmiştim. Aradan 600km geçti geçmedi aynı ses daha şiddetli duyulmaya başladı. Baktık yine aynı teker. Yine bilya dağıtmış. Usta ücret talep etmeden yeni bilya taktı, nedenini sorduğumda da çok mantıksız ben de anlamadım ilk defa karşılaştım dedi. Neyse değiştirdik. Şimdi daha 2 gün olmadan yine hafiften uğultu başladı. Porya bilyasının sürekli dağılmasına sebep ne olabilir ? Jantta hafif bir balans problemi var gibiydi ama usta ondan olmaz dedi. - Düzenleme : takılan bilya SNR marka Lastik dönerken cantın bariz şekilde ayarının bozuk olduğu görülüyor. Sizin de fikrinizi almak istedim. Teşekkürler şimdiden
Düzenleyen ersinyildiz - 06 Ağustos 2016 Saat 09:48 |
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aslında çok mantıklı deil jant yamuk olsada hemen bozmaması lazım benim tavsiyem arka porya komle sıfırla sadece rulmanı deil birde jantı düzelttirirseniz tekrardan sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sıkıntı yaratan jantı balansa götürdüm, balans yapılamayacak seviyede kötü olduğunu gördük oradaki ustayla. Stepnedeki jant daha iyi durumdaydı onunla değiştirdik, ustama tekrar götüreceğim. Porya için de fiyat alıp muhtemelen poryayla değiştireceğiz başka yolu yok gibi duruyor
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
anladım hocam stepmeyle değiştirmeniz iyi olmuş. umarım porya değişiminden sonra problem çıkarmaz tekrardan inşallah.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
|
İnşallah hocam sağolun. Sesi duyduğumda inşallah diğer tekerleğin bilyasıdır diye dua ettim :) aynısı yapınca soğutuyor insanı.
|
||
![]() |
||
|
aynen hayırlısı hocam sonucu bekliyoruz.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
![]() |
||
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|
Balansı bozuk jant her tur attığında bilya nın kafasına bir çekiç indirir. Yalpalama miktarı ve lastiğin dönüş hızı bu çekicin ağırlığını belirler. Aynı durum ön takım içinde geçerli. Bizim araçların bilyaları ayarlı değil sabit tip. Usta bilyayı kampanaya çalarken bozmadıysa (umarım dış halkayı değiştirdi) porya bilyayı tek başına bozamaz bizim araçta.
|
||
206 1.4 HDI Look 2004
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
|
Bozulan tekerlekten çıkan jant hakkaten rezalet durumdaydı. Bozmaması imkansız, usta balansa ihtimal vermedi ama yüksek ihtimalle balanstan yapıyor.
Bu arada bilya değişimini tornacıda presle yapıyorlar. Presle çıkarıp yine presle takıyor.
|
||
![]() |
||
madblueblacksea ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|
Yer balansı yaptırmanı tavsiye ederim. Kampanada falan balans varsa bu şekilde anlayabilirsin. Lastikğin balansı tam ama yer balansinda bozukluk varsa kampanayı değiştirmen gerekir. Lastik havadayken boşa çevirip frene yavaştan bas sapma varmı diye kontrol edebilirsin. Sapma varsa kesik kesik sürter
|
||
206 1.4 HDI Look 2004
|
||
![]() |
||
Suleyman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2016 Konum: maltepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
|
Hocam arka torsiyonlara da baktır istersen torsiyon dagılmış oluo teker fırlıcakmıs gibi sallanıo.
|
||
Suleyman
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
|
Ustaya söyleyip bunu kesinlikle denemem gerekecek. Sağolun hocam.
Hocam inşallah torsiyon değildir :) Bıktım usandım arızasından bir de torsiyon çıkarsa yıkılırım.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |