Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 Aynı tekerin üçüncü defa bilya dağıtması

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=42727
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 17:52
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 Aynı tekerin üçüncü defa bilya dağıtması
Mesajı Yazan: ersinyildiz
Konu: 206 Aynı tekerin üçüncü defa bilya dağıtması
Mesaj Tarihi: 06 Ağustos 2016 Saat 09:47
Merhabalar arkadaşlar,
Daha önce başka bir konuda bahsi geçmişti, aracın arkasından uğultu geldiğini farkedip sol arka porya bilyasını değiştirmiştim.

Aradan 600km geçti geçmedi aynı ses daha şiddetli duyulmaya başladı. Baktık yine aynı teker. Yine bilya dağıtmış. Usta ücret talep etmeden yeni bilya taktı, nedenini sorduğumda da çok mantıksız ben de anlamadım ilk defa karşılaştım dedi. Neyse değiştirdik.

Şimdi daha 2 gün olmadan yine hafiften uğultu başladı. Porya bilyasının sürekli dağılmasına sebep ne olabilir ? Jantta hafif bir balans problemi var gibiydi ama usta ondan olmaz dedi. 

- Düzenleme : takılan bilya SNR marka

Lastik dönerken cantın bariz şekilde ayarının bozuk olduğu görülüyor. Sizin de fikrinizi almak istedim.

Teşekkürler şimdiden

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2016 Saat 09:11
aslında çok mantıklı deil jant yamuk olsada hemen bozmaması lazım benim tavsiyem arka porya komle sıfırla sadece rulmanı deil birde jantı düzelttirirseniz tekrardan sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2016 Saat 09:31
Sıkıntı yaratan jantı balansa götürdüm, balans yapılamayacak seviyede kötü olduğunu gördük oradaki ustayla. Stepnedeki jant daha iyi durumdaydı onunla değiştirdik, ustama tekrar götüreceğim. Porya için de fiyat alıp muhtemelen poryayla değiştireceğiz başka yolu yok gibi duruyor

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2016 Saat 09:55
anladım hocam stepmeyle değiştirmeniz iyi olmuş. umarım porya değişiminden sonra problem çıkarmaz tekrardan inşallah.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2016 Saat 11:06
İnşallah hocam sağolun. Sesi duyduğumda inşallah diğer tekerleğin bilyasıdır diye dua ettim :) aynısı yapınca soğutuyor insanı.

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2016 Saat 09:41
aynen hayırlısı hocam sonucu bekliyoruz. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesajı Yazan: madblueblacksea
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2016 Saat 10:07
Balansı bozuk jant her tur attığında bilya nın kafasına bir çekiç indirir. Yalpalama miktarı ve lastiğin dönüş hızı bu çekicin ağırlığını belirler. Aynı durum ön takım içinde geçerli. Bizim araçların bilyaları ayarlı değil sabit tip. Usta bilyayı kampanaya çalarken bozmadıysa (umarım dış halkayı değiştirdi) porya bilyayı tek başına bozamaz bizim araçta.

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2016 Saat 10:24
Bozulan tekerlekten çıkan jant hakkaten rezalet durumdaydı. Bozmaması imkansız, usta balansa ihtimal vermedi ama yüksek ihtimalle balanstan yapıyor. 

Bu arada bilya değişimini tornacıda presle yapıyorlar. Presle çıkarıp yine presle takıyor. 

Mesajı Yazan: madblueblacksea
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2016 Saat 10:55
Yer balansı yaptırmanı tavsiye ederim. Kampanada falan balans varsa bu şekilde anlayabilirsin. Lastikğin balansı tam ama yer balansinda bozukluk varsa kampanayı değiştirmen gerekir. Lastik havadayken boşa çevirip frene yavaştan bas sapma varmı diye kontrol edebilirsin. Sapma varsa kesik kesik sürter

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesajı Yazan: Suleyman
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2016 Saat 00:41
Hocam arka torsiyonlara da baktır istersen  torsiyon dagılmış oluo  teker fırlıcakmıs gibi sallanıo.

-------------
Suleyman

Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2016 Saat 16:20
Orjinalini yazan: madblueblacksea madblueblacksea Yazdı:

Yer balansı yaptırmanı tavsiye ederim. Kampanada falan balans varsa bu şekilde anlayabilirsin. Lastikğin balansı tam ama yer balansinda bozukluk varsa kampanayı değiştirmen gerekir. Lastik havadayken boşa çevirip frene yavaştan bas sapma varmı diye kontrol edebilirsin. Sapma varsa kesik kesik sürter

Ustaya söyleyip bunu kesinlikle denemem gerekecek. Sağolun hocam.

Orjinalini yazan: Suleyman Suleyman Yazdı:

Hocam arka torsiyonlara da baktır istersen  torsiyon dagılmış oluo  teker fırlıcakmıs gibi sallanıo.

Hocam inşallah torsiyon değildir :) Bıktım usandım arızasından bir de torsiyon çıkarsa yıkılırım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net