![]() |
|
Peugeot 206 Göstergedeki Stop+El Fren İkaz Lambası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Piyanist89 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2016 Saat 20:02 |
s.a arkadaşlar peugeot 2003 model 1.4 x line benzinli aracım var. son 1-2 haftadır aracın göstergesindeki stop lambası ile el fren ikaz lambası yanıp sönüyor. yalnız bunu sadece yokuş çıkarken yapıyor düz yolda giderken çukurlara setlere giriyorum hiçbirşey yok.internette biraz araştırdım fren hidrolik yagından yapabilir dediler. ama kontrol ettim yag full dolu kacırma yok. müşürüne baktım ondada sıkıntı yok. yagı suyu direksiyon yagı hepsi full dolu. hararet normal hiç bir sıkıntı yok. ama o 2 lamba insanın canını sıkıyor. el freni müşüründen şüphelendim aşagılarda biraz laçka gibi duruyor yokuş çıkarken lambalar yandıgında el freni ile oynadım hafif kaldırdımdım dügmesine bastım hiçbirşey degişmedi. ilkten el freni ışıgı yanıp sonra stop lambası yanıp sönüyor. dıt dıt diye sinyal veriyor.daha önceden başına gelen varmı ? videoya çektim yokuş cıkarken çektim çok net çıkmamış olabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=icT0Dcknl78
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
garip bir durum yokuş çıkarken yapması peki uyarı sesi verdiğinde radyo bilgi ekranında yazı yazıyormu. birde bilgiyara bağlayıp hata koduna bakmak lazım.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Piyanist89 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ona dikkat etmedim ama radyo ekraninda kapi acik oldugunda verir sinyali yine bir bakarm |
|
![]() |
|
Tayfur55 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşım aynı sorun benim araçta vardı aracı yeni aldım fren balataları aşındıkça hidrolikte düşme oluyor bu şu demek değil yağ azaldı ilave edelim sakın öyle birşey yapmayın balataları değiştirdiğinizde sorun ortadan kalkıyor. Peugeot öyle bir sistem yapmışki balatalar yarıya geldiğinde o uyarıyı yapmaya başlıyor aslında bana göre güzel birşey. Çoğu insan o balata demirinin disklere sürtmesini duymadan balataları değiştirmiyor.
|
|
tayfur55
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Piyanist89
![]() ![]() ![]() ![]() |
Peki arkadaslar 1 sene once benim on sag sol balatalar bitti ve disklerde bitti frene basinca metal sesi geliyordu yani metal metali tutuyormus. Kac ay oyle kullandim ama bir kez o stop lambasi yanmadi.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |