|
Hoparlör Kablo Hakkında Yardım |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2016 Saat 00:43 |
Arkadaşlar merhaba oto elektrik tesisatından oldum olası korkmuşumdur,arka hoparlör tesisatım belli noktalarda dıştandı bunu yeniledim.Eski kablolarım 1.5 luk ses kablosuydu bunları soket içinden kalınlıktan dolayı geçiremedim,sağ tarafı yaptım sol kısımda 0.75 kullanmak zorunda kaldım bu kablo inceliğinden dolayı 13 cm hoparlör için yeterlimidir verim mutlaka düşer ama demek istediğim elektrik tesisatı adına bir sıkıntı yaşarmıyım.Birde kablonun bir kısmını arka koltuk altından aldım bu konuda bir sıkıntı olurmu orjinal tesisatta o bölgeden hiç bir kablo geçmemiş ben kendi imkanlarımca buna mecbur kaldım.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
OguzhanKucuk61
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Hoparlör konusunu bilmiyorum da. Ben arka ayak aydınlatması için koltuk altından çektim kabloları. Bir sorun olacağını düşünmüyorum
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
30w rms e kadar 0.75 ideal bence
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Teşekkürler cevaplar için,hoparlörler 30 w rms tam olarak.Şuan tesisatımda herhangibir sorun yok.Bozmaya gerek yok ozaman artık.Orjinallik adına soket içi kablo geçircek arkadaşların zorlanmaması ve pratik olması adına 0.75 yada daha ince izalasyonlu kablolar kullanmalarını tavsiye ederim.Kalin kablo daha güven versede sokketten tadilat yapmadan geçmeye müsait değil.Bu arada koltuk altından çıkarttım kabloları çevresinden dolandım o kısmın sacının diğer yerlere göre daha çok ısındığını farkettim.Çevreden dolanınca zaten orjinal kablo tesisatının kanalları mevcut.
|
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sokette bos pinler var oraya yeni terminal ile yapilabilir.
|
|
samet206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Haklısınız bu tarz uygulama işin kolayı daha amatör tabikide pin yapılabilir oldukça boş yer var.Daha hoş olur hatta uğraşmayı seven ve eksiksiz malzeme temin edebilenler pinli yaparsa daha iyi olur.
|
|
|
cottons1903
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2015 Konum: DENİZLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı cottons1903
|
benim araç 2005 model x-line arka hoparlörlerim yok taktırmak istesem kaplo çekilmesi gerekir mi? birde sadece hoparlör takmak için kapı döşemeleri sökülecek mi?
|
|
samet206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Araçta arka hoparlör kablo tesisatı varsa,teybe uygun bağlantı yapılıp,hoparlörler bağlandıktan sonra başka bir şey yapmaya gerek yok.Orjinal teyp bu işlemler için herhangibir aktivasyon istermi orasını bilmiyorum.Özet olarak kablo tesisatı varsa 15 dakikayı geçmez bu işlemler.Tabikide kapı döşemelerinin sökülmesi gerekiyor.Ama kablo tesisatı yoksa kablo çekmek lazım,bunun içinde uygun malzeme kullanımı ve aracı tanımak şart.Kablo çekmek içinde kapı döşemesiyle birlikte baya bir parça sökülmesi gerekiyor.
|
|
|
Karacocuk24
2. Vites Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
|
Arkadaslar bende yeni konu acmamak icin buraya yazayim dedim 2001 model 206 xr var arka kapilarinda hoparlor yok ama tesisatin olup olmadigini doseme sokmeden kapi arasindaki soketin hortumunu siyirarak hangi renk kablolar hoparlor olur yada tesisati olan araclarda kac tane kablo gecer o soketten
|
|
samet206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Kapı soketinden önce teybe gelen hoparlör soketine bakın,teybe gelen
hoparlör soketinde 4 tane kablo varsa sadece ön kapılar için tesisat
çekilidir.Bazı arkadaşlar yarıya kada çekili olduğunu vs söylemekte ama
benim baktığım sokette kablosu olmayan araçlarda arka kapıya çekili
tesisatta yok.Yinede konuyu gören fabrikasyon hoparlör tesisatı çekili
olan araç sahipleri daha ayrıntılı yardımcı olabilir.
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |