![]() |
|
İnceden sürekli gelen cık cık sesi [ÇÖZÜLDÜ!] |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Haku ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2016 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 Saat 01:01 |
|
Arkadaşlar Merhaba 206 1.4 model aracım bulunmakta ve aracımın bir sorununu çözemiyorum. Araç hareket halindeyken cık cık cık diye sürekli bir ses var. Frene çok hafif dokunduğumda biraz ses artıyor, basmaya devam edince kesiyor. Sakın diskin eğridir balatan eskidir gibi cevaplar yazmayın çünkü diskleri ve baltaları serviste orjinal değiştirdirm. Arka kampanalar milden sabitlenip tornalandı. Önceden fren vurması vardı z rotları değiştirerek onu düzelttim fakat bu ses inanılmaz sinir bozucu benim için. Araçla sol şeritte kaldırıma yanaşınca net duyuluyor, eğer sağ şerittede bir kaldırım varsa ona da yaklaşınca duyuluyor. 2 yıldır araç bende ve kimse henüz çözemedi. Önüne gelen usta disk değişip tornalattı. Resmen 3 kere disk değiştik. Disk balata diyenin artık ağzına vurasım geliyor. Ön tekerin rulmanları da geçen yıl değişmiştim ve kaliperden geliyor diye sol kaliperimi ayrıca değiştirdim. En son serviste bir usta kaliper tamir takımını değiştir dedi fakat bunu da bulamıyorum. Bu soruna rastlayan oldu mu? Aracın rot balansında bir sıkıntı mevcut değil. Ayrıca not olarak aracın jantlar aşağıda resimde olanın aynısı. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
![]() Düzenleyen Haku - 19 Temmuz 2016 Saat 11:10 |
||
![]() |
||
Bha41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Jant gobekleri sabit mi? Ordan geliyor olabilir
|
||
![]() |
||
Haku ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2016 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
|
Hocam jant göbeği sabit mi derken? Göbeklerin kapakları var onlar takılı. Yalnız frene ufak dokununca göbek neden ses yapsın ki? Fotodaki araç benim araç hocam nereyi tarif ettiğinizi tam açıklarsanız inan ki tam anlamadım.
![]() |
||
![]() |
||
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
|
Merhaba,geçen aracın muayenesini yaptırmak için gittim.Arka fren sapma yüzdesi 30'u aştığı için kaldım.Sonrasında arka fren balatalarını ve silindirleri değiştirdim.Aynı ses bende de başladı.Giderken cık cık cık ötüyor frene basınca kesiliyor.Artık bende kaldırıma yaklaşıp kontrol ediyorum bazen ses hala geliyor mu kesilmiş mi diye.Neyse ustaya sordum aynı terane hep yeni olduğu için yapar dedi zamanla kesilir dedi.Biraz kullanayım kesilmezse tekrar götüreceğim.Konu ile ilgili de biraz forumlara bakmıştım.Genelde kalitesiz balata kullanıldğı için yaptığını söylüyorlar.Yakında bi söktürüp baktırırım değişiklik olursa belirtirim iyi günler.
|
||
![]() |
||
|
Yok hocam geçsinler onu birşey bulamayınca hep aynı bahane. Frene basmışsındır suya girmişsindir. Bunun olması için metali 500 dereceye ısıtıp suya girmen gerekiyor. 1 kişide rastlamışlar herkese ya kalitesiz ya balatada eskiden aspest kullanıolarmış yada içindeki metaller sürtüodur diye cevap veriolar. 2 yıldır mı aşınmadı bu metaller? Hocam sizin arkada değiştiğiniz parçalar kampananın parçaları mı disk mi? |
||
![]() |
||
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
|
Kampananın parçaları değişti sadece.Ama dediğim gibi değişimden önce normaldi değişimden sonra ses başladı.
|
||
![]() |
||
Bha41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Nisan 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 80 |
|
Evet hocam gobekte takili olan kapaklar. Kesin ordandir demiyorum fikir sadece |
||
![]() |
||
|
O iş kolay hocam hepsini sökerim denerim 😉 |
||
![]() |
||
Vefa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2016 Konum: Kahramanmaras Durum: Aktif Değil Mesajlar: 120 |
|
Merhaba arkadaşım o sesin bi benzeri bendede var sag tekerden şüpheleniyorum meğer amantisor sesismis patlak değil ama içinde yağ kalmayınca bu sesi yapıyormuş bide ona baktir istersen sesi bulursan haber et takipyeyim.
|
||
![]() |
||
Eyüp B. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
|
Valla benimde giderken bi pir pir ses oluyor ama tekere tas sıkışınca olduğunu fark ettim. Bide jant kapagi var bende ondsn ruzgar alıyor da olabilir
|
||
![]() |
||
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ses konusu açılmışken, konu kalabalığı yapmadan bir soru sorayım. Yüksek hızda giderken 90-110 o civarlarda ince bir ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Sanırım düz giderken değil hafif sağ yaptığımda geliyor Bu ses. Başta rüzgar arabanın herhangi bir yerini sıyırıyor da yapıyor diye düşünüyordum. Fakat düz veya sola doğru giderken ses gelmiyor , hafif sağ yaptığımda geliyor. Neden olabilir acaba ??
|
||
![]() |
||
|
Hocam şuan pek vaktim yok ama olunca ilk işim bir sürü kişiyi araca oturtup sesin nerden tam geldiğini tespit ettirmek. Hatta bi ara go pro koymayı bile düşündüm ama deneyeceğim. Bi emin olsam tam geldiği yeri ona göre işlem yaptıracağım. |
||
![]() |
||
|
Yok hocam aracı 2 yıl önce aldığımda amörtisörleri patlaktı ve değiştirdim. 2 yıldır aynı ses devam. Bu yüzden amörtisör olmadığını biliyorum. Ayrıca amörtisör problemlerini anlamak kolay araç park halinde sallanarak tespit edilebilir |
||
![]() |
||
|
Hocam aklıma gelen şey acaba disklerin hava soğutmalı mı? Hava soğutmalılarda ses yaptığını duymuştum. Islık diyorsunuz, ıslık hava ile alakalı bir sestir. Havanın biryerlere çarpması ile çıkar. Metal metal sesi daha farklıdır. Öncelikle sesin türünü belirleyip öyle kafa yormak lazım diye düşünüyorum |
||
![]() |
||
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
|
Teşekkürler bakmak lazım :)
|
||
![]() |
||
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
|
Orkestra gibi 206'ımın sol ön lastiğinde ben de duyuyorum benzer bir ses. Yalnız bendeki sürekli olmuyor. Direksiyonu belirli bir açıya getirince başlıyor, frene ufak dokununca gidiyor.
|
||
![]() |
||
|
Benimki de belirli bir açıda kesiliyor. virajlarda duymuyorum. |
||
![]() |
||
Fırtına61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına61
|
Söylediğin ses bendede var Disk balata deyiştık ten sonra oldu usta frenle alakali bişey dedi bi parça onu takmamislar dedi yaptırmandım yaptırınca yazarim
|
||
![]() |
||
|
Servisteki usta kaliper tamir takımının değişmesi lazım demişti hani balatalaro lastikleri tutan pimler plastik aksam var ya onlar. Onlarda ucuz ama hiçbiryerde yok. Servistede tuzlu olacak sanırım. Aslında bunu bulacak arkadaşlar varsa bir denemeye değer diye düşünüyorum. Samsundan baktıracağım haftaya bilmiyorum bulabilirmiyim ama |
||
![]() |
||
Fırtına61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 127 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına61
|
Evet dediğin parça olabilir |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |