Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İnceden sürekli gelen cık cık sesi [ÇÖZÜLDÜ!]
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İnceden sürekli gelen cık cık sesi [ÇÖZÜLDÜ!]

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Haku Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haku Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İnceden sürekli gelen cık cık sesi [ÇÖZÜLDÜ!]
    Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 Saat 01:01
Arkadaşlar Merhaba 206 1.4 model aracım bulunmakta ve aracımın bir sorununu çözemiyorum. Araç hareket halindeyken cık cık cık diye sürekli bir ses var. Frene çok hafif dokunduğumda biraz ses artıyor, basmaya devam edince kesiyor. Sakın diskin eğridir balatan eskidir gibi cevaplar yazmayın çünkü diskleri ve baltaları serviste orjinal değiştirdirm. Arka kampanalar milden sabitlenip tornalandı. Önceden fren vurması vardı z rotları değiştirerek onu düzelttim fakat bu ses inanılmaz sinir bozucu benim için. Araçla sol şeritte kaldırıma yanaşınca net duyuluyor, eğer sağ şerittede bir kaldırım varsa ona da yaklaşınca duyuluyor. 2 yıldır araç bende ve kimse henüz çözemedi. Önüne gelen usta disk değişip tornalattı. Resmen 3 kere disk değiştik. Disk balata diyenin artık ağzına vurasım geliyor. Ön tekerin rulmanları da geçen yıl değişmiştim ve kaliperden geliyor diye sol kaliperimi ayrıca değiştirdim. En son serviste bir usta kaliper tamir takımını değiştir dedi fakat bunu da bulamıyorum. Bu soruna rastlayan oldu mu? Aracın rot balansında bir sıkıntı mevcut değil. Ayrıca not olarak aracın jantlar aşağıda resimde olanın aynısı. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Düzenleyen Haku - 19 Temmuz 2016 Saat 11:10
Yukarı Dön
Bha41 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Bha41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 Saat 01:24
Jant gobekleri sabit mi? Ordan geliyor olabilir
Yukarı Dön
Haku Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haku Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 Saat 01:40
Hocam jant göbeği sabit mi derken? Göbeklerin kapakları var onlar takılı. Yalnız frene ufak dokununca göbek neden ses yapsın ki? Fotodaki araç benim araç hocam nereyi tarif ettiğinizi tam açıklarsanız inan ki tam anlamadım.
Yukarı Dön
ssakyel Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ssakyel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 Saat 09:05
Merhaba,geçen aracın muayenesini yaptırmak için gittim.Arka fren sapma yüzdesi 30'u aştığı için kaldım.Sonrasında arka fren balatalarını ve silindirleri değiştirdim.Aynı ses bende de başladı.Giderken cık cık cık ötüyor frene basınca kesiliyor.Artık bende kaldırıma yaklaşıp kontrol ediyorum bazen ses hala geliyor mu kesilmiş mi diye.Neyse ustaya sordum aynı terane hep yeni olduğu için yapar dedi zamanla kesilir dedi.Biraz kullanayım kesilmezse tekrar götüreceğim.Konu ile ilgili de biraz forumlara bakmıştım.Genelde kalitesiz balata kullanıldğı için yaptığını söylüyorlar.Yakında bi söktürüp baktırırım değişiklik olursa belirtirim iyi günler.
Yukarı Dön
Haku Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haku Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 Saat 09:18
Orjinalini yazan: ssakyel ssakyel Yazdı:

Merhaba,geçen aracın muayenesini yaptırmak için gittim.Arka fren sapma yüzdesi 30'u aştığı için kaldım.Sonrasında arka fren balatalarını ve silindirleri değiştirdim.Aynı ses bende de başladı.Giderken cık cık cık ötüyor frene basınca kesiliyor.Artık bende kaldırıma yaklaşıp kontrol ediyorum bazen ses hala geliyor mu kesilmiş mi diye.Neyse ustaya sordum aynı terane hep yeni olduğu için yapar dedi zamanla kesilir dedi.Biraz kullanayım kesilmezse tekrar götüreceğim.Konu ile ilgili de biraz forumlara bakmıştım.Genelde kalitesiz balata kullanıldğı için yaptığını söylüyorlar.Yakında bi söktürüp baktırırım değişiklik olursa belirtirim iyi günler.

Yok hocam geçsinler onu birşey bulamayınca hep aynı bahane. Frene basmışsındır suya girmişsindir. Bunun olması için metali 500 dereceye ısıtıp suya girmen gerekiyor. 1 kişide rastlamışlar herkese ya kalitesiz ya balatada eskiden aspest kullanıolarmış yada içindeki metaller sürtüodur diye cevap veriolar. 2 yıldır mı aşınmadı bu metaller? Hocam sizin arkada değiştiğiniz parçalar kampananın parçaları mı disk mi?
Yukarı Dön
ssakyel Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ssakyel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 Saat 09:30
Kampananın parçaları değişti sadece.Ama dediğim gibi değişimden önce normaldi değişimden sonra ses başladı.
Yukarı Dön
Bha41 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Bha41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 Saat 13:07
Orjinalini yazan: Haku Haku Yazdı:

Hocam jant göbeği sabit mi derken? Göbeklerin kapakları var onlar takılı. Yalnız frene ufak dokununca göbek neden ses yapsın ki? Fotodaki araç benim araç hocam nereyi tarif ettiğinizi tam açıklarsanız inan ki tam anlamadım.

Evet hocam gobekte takili olan kapaklar. Kesin ordandir demiyorum fikir sadece
Yukarı Dön
Haku Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haku Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 Saat 13:32
Orjinalini yazan: Bha41 Bha41 Yazdı:

Evet hocam gobekte takili olan kapaklar. Kesin ordandir demiyorum fikir sadece

O iş kolay hocam hepsini sökerim denerim 😉
Yukarı Dön
Vefa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Vefa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 Saat 14:24
Merhaba arkadaşım o sesin bi benzeri bendede var sag tekerden şüpheleniyorum meğer amantisor sesismis patlak değil ama içinde yağ kalmayınca bu sesi yapıyormuş bide ona baktir istersen sesi bulursan haber et takipyeyim.
Yukarı Dön
Eyüp B. Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Eyüp B. Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2016 Saat 23:56
Valla benimde giderken bi pir pir ses oluyor ama tekere tas sıkışınca olduğunu fark ettim. Bide jant kapagi var bende ondsn ruzgar alıyor da olabilir
Yukarı Dön
OguzhanKucuk61 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı OguzhanKucuk61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 Saat 03:12
Ses konusu açılmışken, konu kalabalığı yapmadan bir soru sorayım. Yüksek hızda giderken 90-110 o civarlarda ince bir ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Sanırım düz giderken değil hafif sağ yaptığımda geliyor Bu ses. Başta rüzgar arabanın herhangi bir yerini sıyırıyor da yapıyor diye düşünüyordum. Fakat düz veya sola doğru giderken ses gelmiyor , hafif sağ yaptığımda geliyor. Neden olabilir acaba ??
Yukarı Dön
Haku Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haku Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 Saat 13:04
Orjinalini yazan: ssakyel ssakyel Yazdı:

Kampananın parçaları değişti sadece.Ama dediğim gibi değişimden önce normaldi değişimden sonra ses başladı.

Hocam şuan pek vaktim yok ama olunca ilk işim bir sürü kişiyi araca oturtup sesin nerden tam geldiğini tespit ettirmek. Hatta bi ara go pro koymayı bile düşündüm ama deneyeceğim. Bi emin olsam tam geldiği yeri ona göre işlem yaptıracağım.
Yukarı Dön
Haku Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haku Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 Saat 13:06
Orjinalini yazan: Vefa Vefa Yazdı:

Merhaba arkadaşım o sesin bi benzeri bendede var sag tekerden şüpheleniyorum meğer amantisor sesismis patlak değil ama içinde yağ kalmayınca bu sesi yapıyormuş bide ona baktir istersen sesi bulursan haber et takipyeyim.

Yok hocam aracı 2 yıl önce aldığımda amörtisörleri patlaktı ve değiştirdim. 2 yıldır aynı ses devam. Bu yüzden amörtisör olmadığını biliyorum. Ayrıca amörtisör problemlerini anlamak kolay araç park halinde sallanarak tespit edilebilir
Yukarı Dön
Haku Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haku Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 Saat 13:10
Orjinalini yazan: OguzhanKucuk61 OguzhanKucuk61 Yazdı:

Ses konusu açılmışken, konu kalabalığı yapmadan bir soru sorayım. Yüksek hızda giderken 90-110 o civarlarda ince bir ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Sanırım düz giderken değil hafif sağ yaptığımda geliyor Bu ses. Başta rüzgar arabanın herhangi bir yerini sıyırıyor da yapıyor diye düşünüyordum. Fakat düz veya sola doğru giderken ses gelmiyor , hafif sağ yaptığımda geliyor. Neden olabilir acaba ??

Hocam aklıma gelen şey acaba disklerin hava soğutmalı mı? Hava soğutmalılarda ses yaptığını duymuştum. Islık diyorsunuz, ıslık hava ile alakalı bir sestir. Havanın biryerlere çarpması ile çıkar. Metal metal sesi daha farklıdır. Öncelikle sesin türünü belirleyip öyle kafa yormak lazım diye düşünüyorum
Yukarı Dön
OguzhanKucuk61 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı OguzhanKucuk61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 Saat 17:29
Teşekkürler bakmak lazım :)
Yukarı Dön
ersinyildiz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ersinyildiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 Saat 17:45
Orkestra gibi 206'ımın sol ön lastiğinde ben de duyuyorum benzer bir ses. Yalnız bendeki sürekli olmuyor. Direksiyonu belirli bir açıya getirince başlıyor, frene ufak dokununca gidiyor. 
Yukarı Dön
Haku Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haku Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 Saat 19:56
Orjinalini yazan: ersinyildiz ersinyildiz Yazdı:

Orkestra gibi 206'ımın sol ön lastiğinde ben de duyuyorum benzer bir ses. Yalnız bendeki sürekli olmuyor. Direksiyonu belirli bir açıya getirince başlıyor, frene ufak dokununca gidiyor. 

Benimki de belirli bir açıda kesiliyor. virajlarda duymuyorum.
Yukarı Dön
Fırtına61 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Fırtına61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 Saat 20:06
Söylediğin ses bendede var Disk balata deyiştık ten sonra oldu usta frenle alakali bişey dedi bi parça onu takmamislar dedi yaptırmandım yaptırınca yazarim
Yukarı Dön
Haku Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Haku Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 Saat 20:09
Orjinalini yazan: Fırtına61 Fırtına61 Yazdı:

Söylediğin ses bendede var Disk balata deyiştık ten sonra oldu usta frenle alakali bişey dedi bi parça onu takmamislar dedi yaptırmandım yaptırınca yazarim

Servisteki usta kaliper tamir takımının değişmesi lazım demişti hani balatalaro lastikleri tutan pimler plastik aksam var ya onlar. Onlarda ucuz ama hiçbiryerde yok. Servistede tuzlu olacak sanırım. Aslında bunu bulacak arkadaşlar varsa bir denemeye değer diye düşünüyorum. Samsundan baktıracağım haftaya bilmiyorum bulabilirmiyim ama
Yukarı Dön
Fırtına61 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Fırtına61 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 Saat 20:15

Orjinalini yazan: Fırtına61 Fırtına61 Yazdı:

Servisteki usta kaliper tamir takımının değişmesi lazım demişti hani balatalaro lastikleri tutan pimler plastik aksam var ya onlar. Onlarda ucuz ama hiçbiryerde yok. Servistede tuzlu olacak sanırım. Aslında bunu bulacak arkadaşlar varsa bir denemeye değer diye düşünüyorum. Samsundan baktıracağım haftaya bilmiyorum bulabilirmiyim ama

Evet dediğin parça olabilir
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 31 0 Ozzy1903
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 705 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6514 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 214 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 483 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 381 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107662 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1621 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3293 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10248 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9043 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1089 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1295 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1714 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55673 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 329 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1452 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2973 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 293 0 İlyas41
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Pyrs 1
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
kartal5200 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English