![]() |
|
Fren Bastıgım Zaman Fren pedalı titriyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ırfan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2016 Saat 23:52 |
Merhaba arkadaşlar Lastiklerim Eskiydi 4 ünü birden degiştirdim komple lakin şimdi Fren Düşük hızda gittigimde bile bastıgımda Tittireme oluyor sorun nedir acaba.
|
|
![]() |
|
Dlkrn_48 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2016 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dostum bende de aynı problem vardı. Ustam fren disklerinin çok sıcak iken su ile teması son8ucunda zaman içerisinde deforme olduğunu söyledi. 20 TL tornacıya verdik 40 TL de işçilik aldılar sorundan kurtuldum. Kısacası fren disklerini tornaya sokman lazım ama sorun şu kibu işlemi yaptıktan sonra balatalarını da kalın zımpara yaptırman lazımmış. Ben o yüzden bir süre o şekilde idare ettim ve balataları değiştirirken diskleri de tornaya sokmuştum
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Arkadaşın dediği gibi diskler bu sorunu yaratabilir bunun dışında balansta önemli kontrol etmekte fayda var sonuçta değişim yaptıktan sonra farketmişsiniz durumu.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Dlkrn_48 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2016 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 88 |
Arkadaşım rot- balans ayarı yüzünden olsa frene basmasan da araç titreme yapmaz mı? Onu anlamanın en güzel yolu boş ve temiz bir yolda 130 - 140 basacaksın ki titreme varsa araçta rot-balans ayarı yapılması gerekir diye biliyorum ben. eğer yanlışım var ise af ola
|
|
![]() |
|
ırfan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
fren disklerini temizleyici sprey ile temizlemişti ardından direk arabayı yıkamaya gectim lakin rot -balans yapılmadı normel kaldırdı direk lastikleri taktı cıktım gittim. ROT-Balans icin tekrar götürsemmi acaba ?
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
sorununuz Rot balansdan ziyade disklere ilgili bence de. balata ve Disk sıcak olduğu zaman suya girmek veya aracı yıkatmak bu tarz problemlere neden olabiliyor. disklerin tornaya girmesi gerekiyor.
|
|
![]() |
|
Fthz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
C4 nasıl araçtır diye Citroen forumlarını kurcalarken pedal titreme olayına denk geldim, o arkadaşın sorunu rot-balans ile çözülmüş.
|
|
Lada 1994>Ford 1996>Tofaş 1999>Mercedes 2002>Renault 2009>Fiat 2011>Ford 2011>Peugeot 307 2016>Fiat 500L Living
|
|
![]() |
|
xeelbug ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2016 Konum: İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Sadece frende oluyorsa balans değildir diye düşünüyorum. Ya diskler eskimiş, deforme olmuştur. Nerde oturuyosunuz bilmiyorum ama İstanbulda tornacılar 20 tl ye sadece bir diş açıyolar, eğer durum tornalıksa yeni disk fiyatlarını da öğrenin derim.
Diğer bir seçenek ise Fren merkezi kaçırıyor olabilir, üst merkez özellikle de. Motorun orda arabanın direksiyonunun önüne denk gelen yerde yuvarlak bi tepsi gibi bir şey var; servofren. Oranın yüzeyinde paslanma, boya atma vs var mı bir bakın derim. |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Klasikleşmiş olan şeyler bir yana aracını tanıyan birisi 70 km hızla bile anlar zaten rot balans ayarının bozulduğunu.Dediğiniz gibi balansı bozuk jant lastik yüksek hızlarda direksiyon dahil titremeye neden olur.Bunun dışında frenleme sırasında balans bozuksa araç yalpalar buda titreme yaratır.Sorun bunlarla alakalı değil diyorsanız ozaman disklere baktırmanızı öneririm.Ben genel olarak titremeye sebep olan bildiğim şeyleri söyledim tabiki sizin sorununuzu kesin olarak burdan anlayamayız.Servise gitmenizde yarar var.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Direksiyonda veya arabada herhangi bi titreme yok sadece Fren pedalında t itreme geri tepme gibi olayı var acaba diorum lastikcinin fren disklerine sıktıgı temizleyici spreydenmi oldu die düşünmüyor deilim.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
yok hocam spreyle alakalı deildir. sorun büyük ihtimal disklerde.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Araç üstünde ön diskler torna yapılacak yada diskleri değiştireceksin başka çaren yok... 90 km üstü fren yapınca sadece titreme oluyor direksiyona kadar vuruntu hissediyorsan...
|
|
![]() |
|
MadTurk_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2016 Konum: Bolu-Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
sadece frende titreme olduğu için sorun disklerde.
ayrıca lastik aldığın yer senin rot balansı yapmadan mı yolladı? ilginç.. Düzenleyen MadTurk_ - 27 Haziran 2016 Saat 12:31 |
|
307 XT 1.6 110hp LPG
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |