Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Fren Bastıgım Zaman Fren pedalı titriyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=42457
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 08:28
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Fren Bastıgım Zaman Fren pedalı titriyor
Mesajı Yazan: ırfan
Konu: Fren Bastıgım Zaman Fren pedalı titriyor
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2016 Saat 23:52
Merhaba arkadaşlar Lastiklerim Eskiydi 4 ünü birden degiştirdim komple lakin şimdi Fren Düşük hızda gittigimde bile bastıgımda Tittireme oluyor sorun nedir acaba.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dlkrn_48
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2016 Saat 00:09
Dostum bende de aynı problem vardı. Ustam fren disklerinin çok sıcak iken su ile teması son8ucunda zaman içerisinde deforme olduğunu söyledi. 20 TL tornacıya verdik 40 TL de işçilik aldılar sorundan kurtuldum. Kısacası fren disklerini tornaya sokman lazım ama sorun şu kibu işlemi yaptıktan sonra balatalarını da kalın zımpara yaptırman lazımmış. Ben o yüzden bir süre o şekilde idare ettim ve balataları değiştirirken diskleri de tornaya sokmuştum

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2016 Saat 00:41
Arkadaşın dediği gibi diskler bu sorunu yaratabilir bunun dışında balansta önemli kontrol etmekte fayda var sonuçta değişim yaptıktan sonra farketmişsiniz durumu.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: Dlkrn_48
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2016 Saat 01:10
Arkadaşım rot- balans ayarı yüzünden olsa frene basmasan da araç titreme yapmaz mı? Onu anlamanın en güzel yolu boş ve temiz bir yolda 130 - 140 basacaksın ki titreme varsa araçta rot-balans ayarı yapılması gerekir diye biliyorum ben. eğer yanlışım var ise af ola

Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2016 Saat 03:07
fren disklerini temizleyici sprey ile temizlemişti ardından direk arabayı yıkamaya gectim lakin rot -balans yapılmadı normel kaldırdı direk lastikleri taktı cıktım gittim. ROT-Balans icin tekrar götürsemmi acaba ?

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2016 Saat 03:55
sorununuz Rot balansdan ziyade disklere ilgili bence de. balata ve Disk sıcak olduğu zaman suya girmek veya aracı yıkatmak bu tarz problemlere neden olabiliyor. disklerin tornaya girmesi gerekiyor.

Mesajı Yazan: Fthz
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2016 Saat 08:54
C4 nasıl araçtır diye Citroen forumlarını kurcalarken pedal titreme olayına denk geldim, o arkadaşın sorunu rot-balans ile çözülmüş.

-------------
Lada 1994>Ford 1996>Tofaş 1999>Mercedes 2002>Renault 2009>Fiat 2011>Ford 2011>Peugeot 307 2016>Fiat 500L Living

Mesajı Yazan: xeelbug
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2016 Saat 13:34
Sadece frende oluyorsa balans değildir diye düşünüyorum. Ya diskler eskimiş, deforme olmuştur. Nerde oturuyosunuz bilmiyorum ama İstanbulda tornacılar 20 tl ye sadece bir diş açıyolar, eğer durum tornalıksa yeni disk fiyatlarını da öğrenin derim.

Diğer bir seçenek ise Fren merkezi kaçırıyor olabilir, üst merkez özellikle de. Motorun orda arabanın direksiyonunun önüne denk gelen yerde yuvarlak bi tepsi gibi bir şey var; servofren. Oranın yüzeyinde paslanma, boya atma vs var mı bir bakın derim.

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2016 Saat 03:12
Klasikleşmiş olan şeyler bir yana aracını tanıyan birisi 70 km hızla bile anlar zaten rot balans ayarının bozulduğunu.Dediğiniz gibi balansı bozuk jant lastik yüksek hızlarda direksiyon dahil titremeye neden olur.Bunun dışında frenleme sırasında balans bozuksa araç yalpalar buda titreme yaratır.Sorun bunlarla alakalı değil diyorsanız ozaman disklere baktırmanızı öneririm.Ben genel olarak titremeye sebep olan bildiğim şeyleri söyledim tabiki sizin sorununuzu kesin olarak burdan anlayamayız.Servise gitmenizde yarar var.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2016 Saat 05:55
Direksiyonda veya arabada herhangi bi titreme yok sadece Fren pedalında t itreme geri tepme gibi olayı var acaba diorum lastikcinin fren disklerine sıktıgı temizleyici spreydenmi oldu die düşünmüyor deilim.

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2016 Saat 10:30
Orjinalini yazan: ırfan ırfan Yazdı:

Direksiyonda veya arabada herhangi bi titreme yok sadece Fren pedalında t itreme geri tepme gibi olayı var acaba diorum lastikcinin fren disklerine sıktıgı temizleyici spreydenmi oldu die düşünmüyor deilim.

yok hocam spreyle alakalı deildir. sorun büyük ihtimal disklerde. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2016 Saat 11:05
Araç üstünde ön diskler torna yapılacak yada diskleri değiştireceksin başka çaren yok... 90 km üstü fren yapınca sadece titreme oluyor direksiyona kadar vuruntu hissediyorsan...

Mesajı Yazan: MadTurk_
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2016 Saat 12:30
sadece frende titreme olduğu için sorun disklerde.
ayrıca lastik aldığın yer senin rot balansı yapmadan mı yolladı? ilginç..

-------------
307 XT 1.6 110hp LPG

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net