![]() |
|
206 BENZİNDE ÇALIŞMIYOR |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
GÖKSAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2016 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2016 Saat 12:26 |
arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar hayırlı ramazanlar aracım 2005 206 xt aracım sabahları benzinde 11-12 kontakta zor çalışıyor ama gazda tek seferde çalışıyor benzinde sabah zorlayıp çalıştırdıktan sonra bidaha 3-4 saat bekleyince yine zor çalışıyor anlayacağınız basınç kaçırma yada ateşleme yapmama gibi bir sorun var benzin pompasını değiştirdim benzin filitresini değiştirdim ısı sensörü dediler onuda değiştirdim lpg servisine bıraktım lpg ile ilgilide bir sıkıntı yok karıştırma gibi ama yine aynı çözüm ve önerisi olan arkadaslar varsa yardımlarınız bekliyorum yenide bebeğim var arabayı devamlı sanayiye götüremiyorum malum araç hanımda kalıyor işe git bebeğe gel durumundan dolayı acil yardım
Düzenleyen GÖKSAN - 08 Haziran 2016 Saat 12:30 |
|
GXSN
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle hoşgeldin göksan benzin pompası değişti peki basınç kontrolü yapıldımı dediğin gibi benzin geri kaçıyor olabilir. ama bana göre bobinleri ve bujileri kontrol ettir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
GÖKSAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2016 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
pompa çalışıyor ama basınç kontrolü falan yapılmadı onu nasıl ve nerde yaptıra biliriz bide basınç yetersiz olsa giderken falan sıkıntı çıkartır diye düşünüyorum
Düzenleyen GÖKSAN - 08 Haziran 2016 Saat 15:40 |
|
GXSN
|
|
![]() |
|
palet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2014 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 292 |
Araç LPG ile çalışırken Benzine geçtiğinizde, benzin de çalışma da bir sıkıntı varmı?
Düzenleyen palet - 08 Haziran 2016 Saat 15:43 |
|
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ
|
|
![]() |
|
Cyrus35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Temmuz 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 532 |
Araç kontağı açıldıgı andan itibaren pompa çalışmaya başlar basınç kontrolüde yapılabilir soner ustanın dediği gibi birde dönüş kontrolündende yapılabilir koltugu kaldırdıgınızda 2 hortum görüceksinizz biri çıkış yeşil olan biride dönüş hortumu elinize bir pet şişe alarak dönüş hortumunu söküp gelen benzin miktarını 5 saniye içinde 15 lt lik bi pete tutmanızı istiycem sizden 300 ml ve üzeri ise sıkıntı yok demektir hatta 1.4 motor lar içinn 200 ml bile yeterli diyebilirimmm. buraya kadar sorun yok ise sıkıntınız büyük bir ihtimalle enjektörlerinizden kaynaklanıyor. Gerekli püskürtme olmuyor yada tıkanıklık söz konusu olabilir. Eliniz yatkın ise aracı benzine alıp çalıştırıp enjektör soketlerini sırası ile tek tek söküp takarak deneyebilirsiniz. Sökülen sokette tepki vermez ise o enjektörünüzde arıza var yada tıkanık diyebilirim. Çogu arızalanabilicek parçaların değişimini yapmışsınız geriye bir tek enjektörler kalmış artık.
|
|
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design 206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof 206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel 307 Technoplus 1.6 110bg 307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel) |
|
![]() |
|
basınç kontrolü buysa onun kontrolü yapıldı gayet güzel dediler hatta pompadan kaynaklanan bi sıkıntı olmadığı kesin olarak görüşüldü ama enjektörler olsa devamlı sıkıntı olur dediler bu ilk çalışmada ve 3-4 saat bekledikten sonra yapıyor lpg ye aldığımdada herhangi bir sıkıntı yok giderkende sadece araça 3-4 saat bekledğinde ya soğuyor geç alıyor yada bi yerden basıncı kaçırıyor bekledikçe geç alıyor ama nerden
|
|
GXSN
|
|
![]() |
|
BİR DİĞER KORKUM İSE BEYİN DEDİKLERİ ECU ONLA İLGİLİ BİR SIKINTI OLABİLİRMİ KUTUP BAŞLARINI SÖKÜP GERİ TAKMAYI İÇİNDEKİ BENZİNİ BİTİRİP YENİSİNİ ALMAYIDA DENEDİM BENZİNE ALIP 100-150 KM YOL YAPTM BENZİNDE GİDERKENDE BANAMISIN DEMİYO ARABA GAYET İYİ
|
|
GXSN
|
|
![]() |
|
Cyrus35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Temmuz 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 532 |
Siz yinede bi benzin enjektör katkılarındann deneyin. Enjektorleriniz temizlensin birde sadece beklediginde oluyorısındıgında problem ortadan kalkıyor demişsiniz.
Rolantide dalgalanma varmı motor sıcak yada sogukken fark etmez rolenti sabitmi yoksa sürekli hareketlimi ? Hareketli ise rolanti motoru kafasına göre devirler ayarlıyor kontak kapandıktan sonra ecu rolantiyi kapatıp 0 konumuna geliyor kontak açıldıgında eski konum yani 900 yada 1000dd ye gelmesi zaman ve ısınmayla ilgili olabiliyor şuan başımda var rolanti motorumu arızalı yoksa adaptasyonumu bozuk çözemiyorum sanayiye de gidemiyorum ne zamandır |
|
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design 206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof 206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel 307 Technoplus 1.6 110bg 307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel) |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |