![]() |
|
Ortaya karışık arızalar :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mstfkys ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2014 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 141 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2016 Saat 11:36 |
öncelikle merhaba arkadaşlar arac 98 model xs 1.6 8v olup bi kaç arızaları var cözümünü aradıgım
1. titreme daha öncelerindende motor kulagı kırık oldugu için titreme sorunu vardı fakat motor kulagı değiştik yine aynı şekilde titreme yapıyor usta vidaları gevşek oldugunu sıktıgını fazla bi sorun kalmadıgını söyledi titremenin çok azda olsa azalması görülüyor fakat hala titriyor koltuğun üstüne bi anahtar koyunca dans ediyor dizel araçtan kötü bi çalışma şekli var 2. vites geçme sorunu bazenleri vitesin kaç oldugu hiç önemli değil farketmiyor debriyaja basıp vites atacağım zaman vitese geçmiyor sanki debriyaja basmamışım gibi bi tavır alıyor bunun arızasınıda ayağımı debriyajın altına alıp havaya kaldırıp tekrardan basınca gideriyorum 3. hararet yükselmesi aracın harareti çok hızlı bi şekilde yükseliyor geçenlerde araç hararet yaptı radyatorü ve yanındaki plastik su ekleme bölümünü değiştik fan ve fan müşürü değiştik değişmeden önce bu kadar hararet almıyordu belki hararet müşürümde bozuk olabilir normali bu olabilir bilemiyorum ama bugün denedim aracı cevre yolunda giderken 2. viteste 3. viteste devir 4k 5k vurunca hararet hemen yükselmeye başladı 4. düşük devirlerde tekleme aracın kalkışında gazı normal bi şekilde verip kaldırıldıgında önce bi gazı yememe gibi titretiyor hafiften sallıyor aracı gazı kökleyip devir 3000e geldigi zaman arac açılıyor birden arkaya atıyor sorunsuz bi şekilde hızı yükseliyor. benzinde tırrrtt diye ![]() ![]() ![]() sorunlar bunlar arkadaşlar arac daha dün bakımdan cıktı biraz test edeyim eksiği gediği varmı bakayım dedim ustayla tekrar görüşeceğim fakat önce bi sizlere danışayım istedim bunların sebebi ne olabilir teşekkürler şimdiden arkadaşlar değişen parcaları baskı balata buji radyator fan fan müşürü yağ ve su bakımları
|
|
![]() |
|
Mrttt53 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardeşim 2. Mezeye şöyle bir çözümüm olabilir benim 206da özellikle r ve 1 e geçerken vites elimde kalacak gibi oluyordu.Gittim usta şanzıman yağını değiştirelim bir de şanzıman katkısı koyalım rahatlar dedi.Rahatladı da 4 5 aydır sıkıntı yaşamıyorum.
Titreme sorunun lpg uyumsuzluğu olabilir daha bilgili arkadaşlar daha iyi yorum yapar ama benim 106xsim otomatikti lpg takılmaz diyolardı aracı alıp atiker taktırmıştım:D En son ışıkta falan durmaya utanıyordum çünkü arabadakilerle birlikte ışıkta tüm araba titriyordu ne yaptımsa olmadı defalarca sanayiye gittim lpg bakımı ayarı her seyi denedim sonra çok şükür sattım:D Düzenleyen Mrttt53 - 08 Haziran 2016 Saat 12:40 |
|
![]() |
|
mstfkys ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2014 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 141 |
Oncelikle konuyla ilgilendigin icin tesekkur ederim valla tuptede benzindede yapiyor bunu fakat araca ilk tupu baglattigimda boyle bisey yokdu ilk kulak kirdik degistikten sonra eski tadi kalmadi hep bi titremeleri vardi sanzuman icin muhtemelen yag degisimi olmustur cunku baski balata degisti sanzuman sokuldu muhtemelen degismistir ama yinede bi goz onunde bulundurayim
|
|
![]() |
|
Mrttt53 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Rica ederim:) Yalnız sadece şanzıman yağı değişimi demedim ayrıca şanzıman katkısı da eklenince yağı inceltip rahatlatr demişti usta katkı da eklendi benimkine.Bazı arkadaşlar bu dediğimden rahatsz olabilir ama :) bence imkanın varsa dizel 2. El bişeyler bak ben 1.4hdi 2004 206yı 19.500e almıştm 134binde aldım ve gerçekten dizel en iyisi.106dan da çok daha az yakıyorum. |
|
![]() |
|
Valla 106 ile genc yasta seviştik birakamiyoruz :))
|
|
![]() |
|
Ahahah ben sorunları okumuştum seninkinin de 98 106xs oldugunu görmemişim.😄 Benimki de 98 di ama tam otomatikti mecburiyetten almıştım yoksa o yaşta otomatik hayatta almam bi daha.206yı aldm onunda bir sürü sorunu var 2. El yaşlı olunca hepsi böyle.
Kolay gelsin hepimize😄 |
|
![]() |
|
Amin Allah kolaylik versin hepimize ama bidaha pejomu zorrr :) araclar guzelde sanki turkiyeye uygun degil yollara şartlara falan uyumlu degil bide ikinci el aliyoruz eski aliyoruz herkesin bi seruveni var yipraniyor ister istemez seninde dedigin gibi hepimize kolay gelsin :)))
|
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
1. titreme daha öncelerindende motor kulagı kırık oldugu için titreme sorunu vardı fakat motor kulagı değiştik yine aynı şekilde titreme yapıyor usta vidaları gevşek oldugunu sıktıgını fazla bi sorun kalmadıgını söyledi titremenin çok azda olsa azalması görülüyor fakat hala titriyor koltuğun üstüne bi anahtar koyunca dans ediyor dizel araçtan kötü bi çalışma şekli var KOLTUĞUN ÜZERİNDE ANAHTARIN TİTREMESİ NORMAL DEĞİL MOTOR KULAĞINI TEKRARDAN KONTROL EDİN BUJİLER DEĞİŞTİ DEMİŞSİN ONLARA VE BUJİ KABLOLARINA BAKIN ... 2. vites geçme sorunu bazenleri vitesin kaç oldugu hiç önemli değil farketmiyor debriyaja basıp vites atacağım zaman vitese geçmiyor sanki debriyaja basmamışım gibi bi tavır alıyor bunun arızasınıda ayağımı debriyajın altına alıp havaya kaldırıp tekrardan basınca gideriyorum ŞANZUMAN DİŞLİLERİNDE SIKINTI VAR BÜYÜK İHTİMAL İNCEDEN AŞINMALAR VAR ARADA BİR VİTES ATARKEN CIRTLAMALAR YAPAR . ARKADAŞIN DEDİĞİ KISMEN DOĞRU ŞANZUMAN YAĞI DEĞİŞİMİ SIKINTIYI AZALTIR AMA GEÇİRMEZ BENCE İYİ BİR USTAYA ŞANZUMANI İNDİRTİP BAKTIR İÇ DİŞLİLERDEN DEĞİŞMESİ GEREKENİ DEĞİŞTİR SIKINTI GEÇER... 3. hararet yükselmesi aracın harareti çok hızlı bi şekilde yükseliyor geçenlerde araç hararet yaptı radyatorü ve yanındaki plastik su ekleme bölümünü değiştik fan ve fan müşürü değiştik değişmeden önce bu kadar hararet almıyordu belki hararet müşürümde bozuk olabilir normali bu olabilir bilemiyorum ama bugün denedim aracı cevre yolunda giderken 2. viteste 3. viteste devir 4k 5k vurunca hararet hemen yükselmeye başladı PEJOLAR VE 106 LAR YÜKSEK ISIDA ÇALIŞAN MOTORLARA SAHİPLER KIRMIZI ÇİZGİYE GELMEDİĞİ SÜRECE SIKINTI YOK AMA DEDİĞİN GİBİ MÜŞÜRDE ARIZALI OLABİLİR .. ARABANDA KLİMA VARMI BİLMİYORUM BENDE 2 FAN VAR BİR TANESİNİ İÇERİDEN DÜĞMELİ YAPTIM YOLDA GİDERKEN HARARET YÜKSELİNCE ZATEN KENDİ AÇIYOR AMA ÇOK SICAKLARDA ÖTEKİ FANI BEN MANUEL AÇIYORUM SENDE BÖYLE YAPTIR SIKINTIN GEÇER... RADYATÖRÜN HAVASINI TAM ALINDIĞINI KONTROL ETTİR BU ARADA ... 4. düşük devirlerde tekleme aracın kalkışında gazı normal bi şekilde verip kaldırıldıgında önce bi gazı yememe gibi titretiyor hafiften sallıyor aracı gazı kökleyip devir 3000e geldigi zaman arac açılıyor birden arkaya atıyor sorunsuz bi şekilde hızı yükseliyor. benzinde tırrrtt diye ![]() ![]() ![]() BOĞAZ KELEBEĞİNİ TEMİZLETTİR PEJOLAR VE 106 LPG UYMLU ARAÇLAR DEĞİLLER HAA SORUNSUZ KULLANANLAR MUTLAKA VAR AMA O 1000/1 ŞANS İŞİ DENK GELMESİ LAZIM BİZİM ARABALAR OTOMATİK JİKLE ROLANTİYİ KENDİ AYARLIYOR HEM BENZİN HEM LPG AYAR BOZUKLUĞU VAR BENİM SANA TAVSİYEM LPG SÖK KULLANMA HEM MOTORUN SAĞLIKLI OLUR HEM SIKINTIN GEÇER .. UNUTMA ASLAN BESLEYEN YEMİNİ DÜŞÜNMEZ... Düzenleyen outlaw - 09 Haziran 2016 Saat 10:09 |
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
Geri donusun icin tesekkur ederim outlaw
Titreme icin bi ara kulaklar degismisti belki yan sanayi takmis olabilirler tekrardan sag sol hepsini orjinaliyle degistirecegim bujiler degisti buji kablolarida olcumu yapildi bi sorun yok dedi usta Hararet sorunu olarak kafama takilan bisey var araci calistiriyorum hararet 1 dk sonra normali 90 ise 50 lere geliyor sonra az bisey yuruyorum 90 oluyor tam ortada yani 1-2 km sonra hararet ısıgı yanmaya yaklasiyor fakat yanmiyor bide şunu fark ettim normalde araba calistikdan 1-2 dk sonra tupe gecerdi simdi hararet isigi yanacak nerdeyse hala tupe gecmiyor Sanki yeni takilan hararet musurunde bi sorun var gibi Tekleme konusuna gelince şunlari farkettim arac sogukken tekleme yapmiyor fakat sicak soguk hic farketmiyor yuksek devirlerde 4k 5k arasi sanki araci biri geri cekiyor hafiften hız dususu oluyor viraja girerken pusup stop etme derecesine geliyor sanki benzin yokmus gibi bi izlenim var. Ayri yeten sicakken sanki karting arabasi gibi bi ses veriyor dusuk devirlerde kesik kesik ama hizli hizli bi yukselme sesi var 4000 devirden sonra sanki vtec aciyor ses ve hizlanma duzeliyor. Zatep tupu hic soylemiyorum o patlata patlata gidiyor kendiliginden stop ediyor. Dedigin gibi en iyisi tupsuz binmek. Kafamda degistirilmesini dusundugum parcalar sunlar. Bobin Benzin pompasi ( hortum kontrolleri ) Motor kulaklari Oksijen sensörü Bu üstteki parçalarin degisiminden sonra bi sorun kalmayacak diye dusunuyorum sizce ? |
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
Değişmesi gereken parçalar dediğin biraz tuzlu tutar haberin olsun motor kulakları hariç sadece oksijen sensörü 200 tl inşallah en kısa zamanda aslan düzelirde sende doyasıya keyfini sürersin...
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Baskı Balatayı kaça değiştirdiniz hocam ?
|
|
![]() |
|
Outlaw insallah duzelir yoksa kafayi yemek uzereyim
Oguzhankucuk61 valla 250 tl dedi baski balatayada yan sanayi olma ihtimali var sormadim |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |