![]() |
|
206'ım sos veriyor yardımm |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
guanoapes ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı guanoapes
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2008 Saat 15:39 |
|
herkese mrb ben engin g.doğuda çalışıyorum ve burda pejodan anlayan yok buyüzden bana yardımcı olursanız sevinirim..2002 model 1.4 206 aldım ve sorunlarım
1)lpg taktırdım benzin göstergesi iptal oldu benzin bir var bir yok gösteriyor
2)hararet göstergesi bazen 90-100 arasında dakikalar içinde değişiyor
3)motor suyu eksilme yapıyor bu normalmi?
şimdiden teşekkürler...
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Değerli arkadaşım benim dilim varmıyor söylemeye..
|
||
![]() |
||
|
Arkadaşım marşa bas su sesi duyuyormusun?
|
||
![]() |
||
sinan-s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: Bostancı/S VRJ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2643 |
|
Lpg nin benzin göstergesiyle bir ilgisi olamamsı lazım..
Büyük ihtimal radyatöründe su kaçağı fln var..Yada termostattda arıza olabilir..Harareti ondan da yapıyo olabilir..
|
||
![]() |
||
|
walla benimde korktuğum olabilir inşallah conta falan yakmamıştır
su kaçagı rakorladan da olabilir redyatörde delik te olabilir |
||
![]() |
||
|
Marşa bastığında anlaşılır abi.Su hazne kapağı açık olacak gaz kelebeğini çektikçe(avans verdikçe)azalıyorsa.Su sesi(gurultu gibi) alıyorsa tamamdır zaten.Bizim korktuğumuz arkadaşın gerçeği olacak.Umarım böyle olmaz. |
||
![]() |
||
önderoto ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2008 Konum: YEDEK PARÇA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 67 |
|
1) BENZİN DEPOSUNUN ÜSTÜNDEKİ BENZİN POMPASINDAN VEYA GÖSTERGE SAATİ İLE OYNANDIYSA, GÖSTERGE AMORTİSÖRÜNDEN YAPAR.
2) a) TERMOSTAT IN BOZUK
b) LPG DE İKEN İSE GAZ AYARI YAPTIRMAM GEREKİYOR ARABA YÜKSEK ÇALIŞIYOR.
C) SİL.KAPAK CONTASINI YAKTIN.
3) MOTOR SUYU 2 HAFTADA BİR SÜREKLİ ÇALIŞAN BİR ARAÇTA OLMASI GEREKLİ OLAN ÇİZGİNİN BİR ALTINA DÜŞÜYOR İSE NORMAL, EGER BUNU GEÇİYOR VE FAZLA SU EKSİTİYOR İSE CONTA YANIK BAŞKA Bİ SEBEP OLAMAZ.
|
||
![]() |
||
|
Bence silindir contası.Umarım daha büyük contalar değildir.Eğer araba suyla çalışıyorsa iş sakat.Anlayan anlamıştır. Düzenleyen 205 GTI - 25 Aralık 2008 Saat 16:01 |
||
![]() |
||
|
Aşşağıdaki parçaları kontrol etmeni tavsiye ederim
![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen DERAN_TUYNER - 25 Aralık 2008 Saat 16:29 |
||
![]() |
||
guanoapes ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı guanoapes
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
mersinde özel ejo servisine götürdüm tatile gittiğimde.. herhangi bir su kaçağı bulamadılar..araba lpgdeyken hiç bir sorun yok gidişatında...hararet göstergeside ara sıra yapıyor son iki haftadır yapmadı oynama faln vallahi beni korkuttunuz conta yandıysa bana kaça patlar malum öğretmen maaşı:)
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı guanoapes
|
herhangi bir su sesi duymadım şimdiye kadar.. bu arada resimler açılmıyor....
|
||
![]() |
||
|
Korkunun ecele faydası sıfır.Anlattıklarından bu sonuçlar çıkıyor.Hiç bir parça değiştirmediler mi?Fiyat söylemesek :) |
||
![]() |
||
|
Ama şöyle kabataslak fiyat dersek eğer silindir kapak contasıysa maximum 300-400 ytl.Taşlama falanda bu fiyata dahil.Eğer motor blok contasıysa;yatak sarmışsa minimum 2,000 ytl.Şayet sarmamışsa 1,000 ytl ile paçayı kurtarabilirsin.
|
||
![]() |
||
|
Düzelttim şimdi açılıyormu ? |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı guanoapes
|
herhgi bir parça takmadılar yalnız suyu tamamladılar antifirizde koydular kaçak varsa çözsün diye sonra nevşehire gittim geldim aşşağı yukarı 700 km yaptım ve tekrar servise geldim suyun ekslmediğini ve bir sorun olmadığını söylediler.. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı guanoapes
|
eğer dedikleriniz olmuşsa arabanın gidişatında sorun olurmu bu arada resimler açıldı saolasın... |
||
![]() |
||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
LPG sistemi takıldıktan sonra Fransız araçlarının hepsinde olan birşeydir benzin ibresinin düşmesi bildiğim kadarıyla, yani araç LPG ile yol alırken beyin benzin harcadığını sandığından gösterge düşüyor aynı şey bende de var bunu düzelmek beyine elektronik bir parça takılıyormuş ama ben müdaale ettirmek istemedim. Bu arada eğer alarm kullanmıyor anahtardaki kumandadan kilitliyorsan aracı kapıları kitlemek için tuşa bastığında 30 sn kadar basılı tut ve aracının kapılarını birkaç saat açma benim ki bu şekilde düzeliyor yani sıfırlıyorsun beyni...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı guanoapes
|
ewet bende duymuştum bu pejolarda oluyormuş o yüzden ara sıra benzin alıyorum aracıma.. dediklerini uygulayacağım ama diğer sorunlar harbiden tedirgin ediyor..acaba bu contatnın yanması neyden olur titizde bir kullanıcıyım en ufak seste götürürüm arabayı servise...
|
||
![]() |
||
|
Araban sallantılı çalışır.Sürekli su eksiltir.Motordan sıkı bir su sesi ve ufak ufak ve seri halde çıtırdamalar gelir.Balata kokusundan farklı yanmış yağ kokusu gelir.Motora su koyarken biraz taşırmanı tavsiye ederim gündüz gözüyle.Taşırdığında suyun üstünde yağ tabakası var mı?bunlara dikkat et.Hortumları elinle ve gözünle kontrol et.Gerekirse aracını kuru bir yere çek.Su haznesine ağzınla hava kaçırmayacak şekilde hava üfle.Altta bir kaçak olup olmadığını anlarsın.Eğer bunlardan biri olmuşsa aracını bulunduğu yerden kımıldatma.En yakın yetkili servisi ara ve aracını çektir.Sakın yürütme.Umarım bunların hiçbiri olmamıştır.Saygılar... |
||
![]() |
||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Diğer konularda arkadaşlar yardımcı olacaktır, ama senin sorunu çok iyi gözlemleyerek burada aktarman gerekiyor. İnşallah büyük bir problem çıkmaz...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |