![]() |
|
Aracım benzinde calismiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bozlak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Nisan 2015 Konum: Kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2016 Saat 05:58 |
Merhaba arkadaşlar bir kaç hafta önce aracimda marşa bastım benzinde çalışmadı gaz düğmesine basılı tutarak gazda calistirdim stop ettim tekrar çalıştırmak istedim benzinde yine çalışmadı.Ustaya götürdüm benzin pompası yanmış dedi değiştirdi sonuç yine değişmedi aynı depoda pislik varmis depoyu temizledi yeni pompa taktı yine aynı araba çalışıyor bir gün iyi sonra tekliyor benzinde calismiyor.En son benzin filtresini değiştirdi iyidüzeldi dedim dün yine teklemeye başladı stop etti benzinde calistiramadim.Artık bu ustaya gitmekten bıktım usta pompayi söküp takmaya odaklandı bence pompadan değil internetten biraz araştırdım benzin oksijen sensöründen olabileceğini yazıyor sizce neden olabilir ?
|
|
Peugeot 206 1.4 X-LİNE
2004 Model |
|
![]() |
|
Tamer0671 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2015 Konum: Ankara Gölbası Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Tamer0671
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynisi benim basimada geldi kardesim benzin pompasini dinle ses gelmiyorsa once onde darbe sensoru var ona bas bir dene gine duzelmesse benzin pompasi yanmistir eger arac lpg li ise gaz tusuna basili tutup calistirin . saygilar
|
|
106 206 306 FaRkEtMeZ Bas Gaza AfFeTmEz
|
|
![]() |
|
bozlak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Nisan 2015 Konum: Kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benzin pompasindan ses geliyor pompadan olsa sürekli yapar diye düşünüyorum arada tekliyor sonra stop edince belli bir zaman calismiyor sonra tekrar düzeliyor.
|
|
Peugeot 206 1.4 X-LİNE
2004 Model |
|
![]() |
|
akundakci ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2016 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 281 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akundakci
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
şamandıradan olabilir pompa değişimindenmidir beceriksizliktenmidir pompa değişince şamadıra işlev görmeyebiliyor.
|
|
Peugeot 2000 306 1.6 xr
Ford Fiesta 2007 1.6i Comfort |
|
![]() |
|
Cyrus35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Temmuz 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 532 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benzin pompası değişimi kolay olduğu gibi ayrıntılıdırda kardeşim.
Depo kapagı contalı ve hava almaması gerekir aksi taktirde debisi yetmez pompanın ve yeterli miktarda basamaz benzini hava kaçmaması lazım almaması lazım düzgün oturtması lazım şamandraya filtren zaten değişmişş.. Deponun asla dibini kullanma.. toz ve pislikler pompanı tıkar ve bozar. herzaman en kötü ihtimal çeyrek depo bulundur yarımdan aşagı düşme zaten lpg kullanıyosun benzini araç sadece ilk ısınmada çekiyo sonra kesiyo fakat benzin sistemde dolanmaya devam eder.. fakat enjektörlere verilmez. bu şekilde hem sistemin soğumuş olur hemde benzin hortum ve boruların kurumamış olurr depoda benzin kalmaz ise pompa kuru çalışır yanar erir çok tehlikeli bi durumdur.. O pompanı değiştiren usta kapadı düzgün takamamış ise hava (oksijen) girer ve motor benzinsiz kaldıgında çabuk yanan bi parçadır Allah korusun havaya uçurur adamı.. Kendi benzin pompamı değiştirdiğimde değişim 15 dakika deponun kapagını kapatmam tam 40 dakikamı almıştı kavanoz gibi çevirerek kapanır fakat contayı oturtup sıkıştırmak zordur. Oksijen sensörün bozukda olsa çalışmamazlık yapmaz dengesizlik yaratır boşuna değiştirme o parçayı.. büyük bir ihtimal şamandra soketin (Koltugun altında deponun üzerinde bulunuyor.) oksitlenme yada çamurlanma yapmıştır bi temizleyip tekrar deneyin. Yada deponun dibindeki piss benzini çektin enjektörlerin tıkandı en kötü ihtimalde aracını pc bağlatıp bi enjektörlerin durumuna baktır gazda normal benzinde tekleme yapıyor ise ondandır. Umarım bilgiler işine yarar kardeşim Düzenleyen Cyrus35 - 10 Mayıs 2016 Saat 13:27 |
|
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design 206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof 206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel 307 Technoplus 1.6 110bg 307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel) |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |