![]() |
|
308 Motor Tekleme Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
yorulmazturk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yorulmazturk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2016 Saat 01:06 |
|
Arkadaşlar merhaba Aracım 2011 model 308 Hdi Otomatik Comfort Pack yaklaşık 6 aydır sahibiyim araç sabah ilk çalıştığında hırıltılı ve sarsıntılı çalışıyor dur kalklarda tekleme yapıyor yalnız hararet göstergesi normal seviyesine gelince yani motor ısınınca hırıltı ve sarsıntı kesiliyor ama dur kalklarda ve 1000-2000 devirde seviyesinde nadirende olsa tekleme devam ediyor ama bu motorun tekleme olayı bazen öyle bi şiddetleniyor ki rahatsız edecek seviyede oluyor servise götürdüğümde aracı test etti ve herzaman bu teklemeyi yapmadığı için görenmedi ve bişey diyemedi. başından böyle bir arıza sorun geçmiş olan arkadaşlarım yardımlarınızı bekliyorum
|
||
![]() |
||
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba açınız euro 5 motormu resim yada Şase paylasirsaniz daha ne yardimci olurum
|
||
![]() |
||
yorulmazturk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yorulmazturk
|
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim hayır euro 5 motor değil kaputu açtığımda görünürde herhangi bi anormallik yok sadece tek anormallik mazot filtresi yeni değişmiş olmasına rağmen bazen ekranda mazot filtresinde su var uyarısı çıkması
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hocam öncelikle yakıtı altıdıgınız istasyonu değiştirin. tekleme problemleri kötü yakıt ve enjektörlerden kaynaklı olabilir.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yorulmazturk
|
Evet bunu söyleyen çok oldu yakıta özellikle dikkat ediyorum shell den başka almıyorum hatta son 2 yakıtta katkı da eklettim ama sonuç değişmedi
|
||
![]() |
||
akk0212 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
|
acaba filtredemi sorun var?
|
||
307 1.6 hdi
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yorulmazturk
|
filtrede sorun olduğunu sanmıyorum çünkü hem mazot filtresi yeni değişti hemde bir iki defa değişmeden öncede uyarı vermişti ben bu filtrenin içinde sensör varsa onda sorun olabileceğini düşünmüştüm ama bu sensör sorunu motorun teklemesiyle ve sarsıntılı çalışmasıyla nasıl alakalı olabilir onu bilmiyorum
|
||
![]() |
||
murti71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2016 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
|
Arkadaşım merhaba 308 hdı auto 2010 model araçta bende de oldu ama bende arıza vermeye başlamıştı.Sanırım daha sende başlamamış, arıza verdiğinde bilgisayarda Turbo,Egr ve sanırsam ismini tam hatırlamıyorum ama motorun altında bir sensör var Selenoid mi onu bilemiyorum ben hepsini sırası ile yaptırdım En son bahsettiğim değişince aracım düzeldi.
Yani lafın kısası servise gidip motorun alt kısmında egzost borusunun hemen üst kısmında bulunan ufak bir parça değiştir.Benim gibi 2000tl masraf yapma.
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yorulmazturk
|
Kıymetli tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim sanırım aynı sorunları yaşıyorum. bahsettiğiniz gibi bende henüz arıza lambası yanmadı ama heran yanabilir nette araştırmalarımca bu benim motor sorununa 3 çözüm önerisi tespit ettim ama sizinkisi en yakını sanırım yarın ilk işim servise gidip o bahsettiğiniz parçayı değiştirtmek olacak, fakat sizden bir iki sorum olacak eğer zahmet olmassa bu parçanın tam olarak ismi nedir ve fiyatı ne kadardır şimdiden teşekkür ederim
|
||
![]() |
||
murti71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2016 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
|
MERHABA ARKADAŞIM BEN 8 AY OLDU SANIRSAM DEĞİŞTİRDİĞİMDE 150 ₺ PARÇA FİYATI VERDİM.İSMİ AKLIMA GELMİYOR YAPAN USTANIN CEP TELEFONU VAR İLİTİŞİM VERİRSEN ARAR VERİRİM.
|
||
![]() |
||
spycan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2017 Konum: tokat/erbaa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
|
308 1.6 vti (2012) prins marka lpgli 109.000 de aracım.
2000 devirin altında yüksek vitesle giderken gaza yüklendiğim de tekleyerek hızlanıyor. genellikle 1700 2100 arasında araç kendini toplamaya çalışırken oluyor. buji ateşlemesinde sıkıntı olabilir mi? ilk marş ve rölanti de her şey normal çalışıyor. 2000 devri geçtiğinde ise hızlanmada herhangi bir problem olmuyor.(5000 devire kadar zorladım bir sıkıntı olmadan hızını arttırdı.) |
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. sorun büyük ihtimal bobin veya bujilerden kaynaklı olabilir. tavsiyem lpg kapatıp 100-150 km benzinde kullanmanız. eğer benzinde sorun olmuyorsa lpg sisteminde sıkıntı vardır.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
spycan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2017 Konum: tokat/erbaa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
|
sonerkyl benzinde hiç problem yaşamadım. lpg ustasının yolu gözüktü artık
|
||
![]() |
||
|
benzinde sıkıntı yoksa iyi bir gaz ayarı yaptırmanız lazım hocam araçta mevcut lpg markası nedir?
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
![]() |
||
hrn 63 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2017 Konum: Şanlıurfa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
|
hocam o bahsi geçen parçanın ismini öğrendinizmi ve sorun çözüldümü bendede aynı problem varda bu aralar...
|
||
308 1.6 HDİ premium AUTO6R
|
||
![]() |
||
|
o dedikleri parça egr elektro vanası olması lazım hocam.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |