![]() |
|
Fren yaptıkça ses gelmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
KidCabrio307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KidCabrio307
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2016 Saat 19:08 |
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 hafta önce benim 307'de frenlerde bir sıkıntı baş gösterdi. Fren yaptıkça ıslık sesi benzeri ince bir ses geliyor. Belliki bir sürtünme var. Ancak bu sorunun nasıl başladığını anlamadım. Ustaya götürdüm. Aracı sıcakken yani uzun bir yol yaptıktan sonra yıkattığın için fren balatalarına su geldiyse olmuştur dedi. Gerçektende problem başlamadan bir iki gün önce aracı aldım alalı 3 aydır ilk defa yıkatmaya götürmüştüm ![]() Size şunu sormak istiyorum. 1) Acaba bu ses çukura girmekten mi yoksa fren balatalarına su değmesinde mi oluşur? (ön balatalar yeni) 2) Sorun fren balatalardan başka birşeyden kaynaklanabilir mi? Usta balatadandır diyip kestirip attı. Başka yere tekrar göstereceğim ama burada sizden de fikir almak istedim.
|
|
![]() |
|
alfonsoxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2015 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alfonsoxxx
![]() ![]() ![]() ![]() |
uzun yoldan veya diskler sıcakken su ile temas halinde disk eğiliyor usta unu demiş fakat 307 de varmı bilmiyorum bazı balataların hemen kenarında bakır tel olur balata belli bir seviye altına düştükten sonra ikaz olarak bakır tel diske sürterek ses yapar bu ses bize balataların düşük seviyede olduğunu haber verir video çekebilirseniz daha net birşeyler söylenebilir diye düşünuyorum
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lastiği söküp balatalarin durumunu gözle kontrol edebilirsiniz. Bazen araya toz vs. girmesinden dolayı ses yapabilir. Balatala spreyi alıp sıkın balatalar bitmedi ise işe yarar.
Düzenleyen talip206 - 06 Nisan 2016 Saat 23:26 |
|
![]() |
|
KidCabrio307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KidCabrio307
@alfonsoxxx, @talip206 cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Bakır tel olayını mantıklı geldi. Belki bundan olabilir. Kontrol ettirince durumu yazacağım.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Genelde o ses disklerden kaynaklı gelir yani kalıcı olarak gelmeye başladıysa ilk sebeplerden biri budur bakılması gereken.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
okaNStarss ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mayıs 2014 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 638 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okaNStarss
benimde sınınca öndisklerden ses geliyor ama dediğim gibi ısınınca yapıyor onuda öğrendiğim kadarıyla disklerin sertleşmesi sebebiile oluyormuş balata değişimi gerekiyormuş.
|
|
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg
Kum Gri |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |