![]() |
|
Sanki araç viteste değilmiş gibi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
harunsss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Nisan 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2016 Saat 23:45 |
Arkadaşlar hepinize merhabalar.Aracımı alalı yaklaşık 1 sene kadar oluyor ve bu güne kadar bir sorun yaşamadım çok şükür.Ufak tefek masraflar açtı fakat her aracın olduğu gibi beninde ufak tefek masraflardı.Bakımları zamanında Bosch Car Service'te yaptırdım ve kesinlikle çin malı malzeme kullanılmadı.
Son zamanlarda bir şey fark ettim bunu sürekli yapmaya başladı.Her viteste oluyor bu örneğin 2. veya 3. viteste gazı köklüyorum sanki araç boştaymış gibi birden devir 3000'e yükseliyor fakat araç hızlanmıyor yani sanki debriyaja basıp gaz veriyorum gibi oluyor. Bir diğer sorunum ise çok az miktarda olsa bile hava filtresi borusundan yağ geldiğini farkettim.Öyle şelale gibi akmıyor ama çok az miktarda ara sıra açık hava filterisini temizlemek için çıkarttığımda fark ediyorum yağ geldiğini.Son zamanlarda da filtre patlama yapmaya başladı.Öyle sık sık olmuyor fakat ara sıra gelen o yüksek sesli PAAAT sesi olur olmaz korkutuyor insanı. Sizce aracımın ne sıkıntısı olabilir ve ne kadar maal olur ? Öğrenci olduğum için bulunduğum şehirde aracı sanayiye götürme şansım pek yok o yüzden sizlerden fikir almak istiyorum. Aracım : 206 1.4 benzinli/lpg 2005
|
|
Aşk nedir bilir misiniz ? Her sabah kalktığında 206'nın gözlerine bakmaktır.
|
|
![]() |
|
BG307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 294 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Baskı balatanız bitmiş. Devir yükselip araç hızlanmaması ondan.
Filtrede çok az yağ normal çünkü yağ buharı doğaya bırakılmaması için hortum ile tekrar filtre borusuna veriliyor. Pat sesi de egzos kaynaklıdır.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Baskı balatanız kaçırıyor olabilir kontrol ettirmenizde yarar var.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
harunsss ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Nisan 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Öncelikle cevabınız için herkese teşekkürler.Baskı balatamı kontrol ettireceğim mutlaka peki baskı balata ne kadara maal olur bilginiz var mı ? Bir de bu pat sesi motor tarafından geliyor egzozdan kaynaklı olduğunu sanmıyorum.Orjinal filtresini takınca pat sesi çok nadir geliyor fakat açık hava filtresinde bu pat sesini hem daha şiddettli duyuyorum hemde daha sık yapıyor.Motor tarafından geliyor gibi filtrenin patlama yapma olasılığı yok mu peki yani kesin olarak egzoz kaynaklı mıdır ?
|
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
harun devir yükselip alçalmaması arkadaşların dediği gibi baskı balata kaynaklı sanırım araçta lpg var bu patlama muhabbeti lpg map sörürü ve ısı müşürü problemleri ile kaynaklı oluyor. lpg map sensörü ortalama 100-150 tl arası baskı balata markaya göre 200-300 tl arası baskı balata değişimi işçinde 200-300 tl arası işçilik tutar.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Anladım.Peki önerebileceğiniz bir yer var mı Ankara'da ? Peugeot yetkili servislerinde baskı/balata değişim ve bakımları yapılsa fiyat ne kadar oynar normal götürdüğümüz bir ustaya göre ? Bir de benim LPG sistemim Lovato.Lovato'ya mı götürüp baktırmam gerekir yoksa ustaya gösterebilirmiyim ya da bu şekilde kullansam bir zararı olur mu ?
|
|
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
yetkli serviste %50 daha fazla ücret çıkar cebinde iyi bir baskı değişimi yapar lpg ile ilgili olarak merkezi şaşmazda baskı balata değişimi sonra oraya götürüp kontrol ettirebilirsiniz hemde lpg ile ilgili değişim yaptıkları parçalar garantili olur. DAMLA LPG isimleri
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Arkadaşlar bu gün aracım olduğu yerde yığıldı kaldı.Aracımı vitese takıyorum debriyajdan ayağımı çeksem bile bir şey anlam ifade etmiyor öyle olduğu yerde kalıyor.Bunun kesin sebebi baskı balatamıdır ? Çün ki baskı balata ise parçaları sipariş edip burada direkt ustaya taktırıcam dediğim gibi arıza tespiti yaptırmam şu an mümkün değil.
|
|
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Hocam parça almadan önce arıza tespitini yaptır. Sorun Büyük ihtimal baskı balata gibi ama burdan ne desek boş. Önce arıza belli olsun öyle alırsın parçaları
|
|
![]() |
|
keratasama ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2016 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı keratasama
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
tüh yazmakta gecikmişim. Tam mesajlari okuyup biran önce baskı balatayı yenile yoksa birkaç güne kalmaz kavrama yapışır diye ama maalesef iş işten geçmiş. Araç viteste oluğu halde gaza basınca devir saati yükseliyorsa ama buna rağmen araç hızlanmıyorsa bu baskı balata bittiği içindir. Önce yüksek viteslerde yapar sonra kısa sürede alt viteslerde yapmaya başlar sonunda da araba dediğiniz gibi yığılır kalır.
|
|
![]() |
|
mbsb44 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2014 Konum: MALATYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
baskı balatanın yanında şanzımana yağ sızdırmasıda yapıyor olabilir kardeşim. aynını benim arabada yapıyordu
|
|
MBSB44
|
|
![]() |
|
Artık yapacak bir şey yok araç hareket etmiyor evin önünden sanayiye çekerek götürmek gerekiyor.Baskı balata mecbur değişecek zaten ama diğer sorunlarada ustaya baktırıcam bu gün şanzımanın yağ sızdırması ne gibi sorunlara yol açar arkadaşlar yani en azından beni memlekete kadar götürür mü baskı balata değişse tam bakıma orada girecek çün ki araç ?
|
|
|
|
![]() |
|
mbsb44 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2014 Konum: MALATYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
keçeler eskidiği için şanzımana yağ sızıp kavramasına mani oluyor vites geçişlerinde yada aniden gaza yüklenmelerde kavrama yapmayarak devri yükseltiyor ama araç gitmiyor. baskı balatanı yaptırdıktan sonra bu problem devam ederse bilgin olsun bu konuyuda ustana söyle. baskı balatanı yaptır istediğin yere git bahsettiğim sorun seni yolda bırakmaz. sadece vites geçişlerinde vites değiştirdikten sonra gaz verme araca bi müddet bekle araban yürüsün sonra hafif hafif gaz ver.
|
|
MBSB44
|
|
![]() |
|
geçmiş olsun kardeşim sıkma canını olucak elbette bunlar.
|
|
MBSB44
|
|
![]() |
|
Çok teşekkür ederim öncelikle konuyla ilgilendiğiniz için açıkcası mesajınız beni ferahlattı çün ki Şanzıman en korktuğum şeydir.Elbette olucaktır bunlar sonuçta araba bu durduğu yerde bile para yer :) Tekrar teşekkürler.
|
|
|
|
![]() |
|
rica ederim dilerim en az masrafla atlatırsınız.
|
|
MBSB44
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar aracı yaptırdım bu sorunu yaşayan varsa %99 Baskı Balatadır dedi usta.Bu arada bir kaç ustadan fiyat aldım bazıları çok uçuk söyledi bazıları uygun.Fiyat araştırmadan yaptırmayın derim.
Baskı Balata LUK marka : 230 TL İşçilik : 150 TL Toplam 380 TL'ye maal oldu yaptıracak arkadaşların bilgisine.
Düzenleyen harunsss - 08 Nisan 2016 Saat 20:28 |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |