Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sanki araç viteste değilmiş gibi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sanki araç viteste değilmiş gibi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
harunsss Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı harunsss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sanki araç viteste değilmiş gibi
    Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2016 Saat 23:45
Arkadaşlar hepinize merhabalar.Aracımı alalı yaklaşık 1 sene kadar oluyor ve bu güne kadar bir sorun yaşamadım çok şükür.Ufak tefek masraflar açtı fakat her aracın olduğu gibi beninde ufak tefek masraflardı.Bakımları zamanında Bosch Car Service'te yaptırdım ve kesinlikle çin malı malzeme kullanılmadı.

Son zamanlarda bir şey fark ettim bunu sürekli yapmaya başladı.Her viteste oluyor bu örneğin 2. veya 3. viteste gazı köklüyorum sanki araç boştaymış gibi birden devir 3000'e yükseliyor fakat araç hızlanmıyor yani sanki debriyaja basıp gaz veriyorum gibi oluyor.

Bir diğer sorunum ise çok az miktarda olsa bile hava filtresi borusundan yağ geldiğini farkettim.Öyle şelale gibi akmıyor ama çok az miktarda ara sıra açık hava filterisini temizlemek için çıkarttığımda fark ediyorum yağ geldiğini.Son zamanlarda da filtre patlama yapmaya başladı.Öyle sık sık olmuyor fakat ara sıra gelen o yüksek sesli PAAAT sesi olur olmaz korkutuyor insanı.

Sizce aracımın ne sıkıntısı olabilir ve ne kadar maal olur ? Öğrenci olduğum için bulunduğum şehirde aracı sanayiye götürme şansım pek yok o yüzden sizlerden fikir almak istiyorum.

Aracım : 206 1.4 benzinli/lpg 2005
Aşk nedir bilir misiniz ? Her sabah kalktığında 206'nın gözlerine bakmaktır.
Yukarı Dön
BG307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı BG307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2016 Saat 00:14
Baskı balatanız bitmiş. Devir yükselip araç hızlanmaması ondan.
Filtrede çok az yağ normal çünkü yağ buharı doğaya bırakılmaması için hortum ile tekrar filtre borusuna veriliyor.
Pat sesi de egzos kaynaklıdır.
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2016 Saat 00:24
Baskı balatanız kaçırıyor olabilir kontrol ettirmenizde yarar var.
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
harunsss Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı harunsss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2016 Saat 12:20
Orjinalini yazan: BG307 BG307 Yazdı:

Baskı balatanız bitmiş. Devir yükselip araç hızlanmaması ondan.
Filtrede çok az yağ normal çünkü yağ buharı doğaya bırakılmaması için hortum ile tekrar filtre borusuna veriliyor.
Pat sesi de egzos kaynaklıdır.

Öncelikle cevabınız için herkese teşekkürler.Baskı balatamı kontrol ettireceğim mutlaka peki baskı balata ne kadara maal olur bilginiz var mı ?

Bir de bu pat sesi motor tarafından geliyor egzozdan kaynaklı olduğunu sanmıyorum.Orjinal filtresini takınca pat sesi çok nadir geliyor fakat açık hava filtresinde bu pat sesini hem daha şiddettli duyuyorum hemde daha sık yapıyor.Motor tarafından geliyor gibi filtrenin patlama yapma olasılığı yok mu peki yani kesin olarak egzoz kaynaklı mıdır ?
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2016 Saat 12:36
harun devir yükselip alçalmaması arkadaşların dediği gibi baskı balata kaynaklı sanırım araçta lpg var bu patlama muhabbeti lpg map sörürü ve ısı müşürü problemleri ile kaynaklı oluyor. lpg map sensörü ortalama 100-150 tl arası baskı balata markaya göre 200-300 tl arası baskı balata değişimi işçinde 200-300 tl arası işçilik tutar.
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
harunsss Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı harunsss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2016 Saat 13:46
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

harun devir yükselip alçalmaması arkadaşların dediği gibi baskı balata kaynaklı sanırım araçta lpg var bu patlama muhabbeti lpg map sörürü ve ısı müşürü problemleri ile kaynaklı oluyor. lpg map sensörü ortalama 100-150 tl arası baskı balata markaya göre 200-300 tl arası baskı balata değişimi işçinde 200-300 tl arası işçilik tutar.

Anladım.Peki önerebileceğiniz bir yer var mı Ankara'da ? Peugeot yetkili servislerinde baskı/balata değişim ve bakımları yapılsa fiyat ne kadar oynar normal götürdüğümüz bir ustaya göre ?

Bir de benim LPG sistemim Lovato.Lovato'ya mı götürüp baktırmam gerekir yoksa ustaya gösterebilirmiyim ya da bu şekilde kullansam bir zararı olur mu ?
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2016 Saat 15:13
yetkli serviste %50 daha fazla ücret çıkar cebinde iyi bir baskı değişimi yapar lpg ile ilgili olarak merkezi şaşmazda baskı balata değişimi sonra oraya götürüp kontrol ettirebilirsiniz hemde lpg ile ilgili değişim yaptıkları parçalar garantili olur. DAMLA LPG isimleri
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
harunsss Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı harunsss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2016 Saat 23:27
Arkadaşlar bu gün aracım olduğu yerde yığıldı kaldı.Aracımı vitese takıyorum debriyajdan ayağımı çeksem bile bir şey anlam ifade etmiyor öyle olduğu yerde kalıyor.Bunun kesin sebebi baskı balatamıdır ? Çün ki baskı balata ise parçaları sipariş edip burada direkt ustaya taktırıcam dediğim gibi arıza tespiti yaptırmam şu an mümkün değil.
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2016 Saat 23:36
Hocam parça almadan önce arıza tespitini yaptır. Sorun Büyük ihtimal baskı balata gibi ama burdan ne desek boş. Önce arıza belli olsun öyle alırsın parçaları
Yukarı Dön
keratasama Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı keratasama Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2016 Saat 01:44
tüh yazmakta gecikmişim. Tam mesajlari okuyup biran önce baskı balatayı yenile yoksa birkaç güne kalmaz kavrama yapışır diye ama maalesef iş işten geçmiş. Araç viteste oluğu halde gaza basınca devir saati yükseliyorsa ama buna rağmen araç hızlanmıyorsa bu baskı balata bittiği içindir. Önce yüksek viteslerde yapar sonra kısa sürede alt viteslerde yapmaya başlar sonunda da araba dediğiniz gibi yığılır kalır.
Yukarı Dön
mbsb44 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mbsb44 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2016 Saat 08:31
baskı balatanın yanında şanzımana yağ sızdırmasıda yapıyor olabilir kardeşim. aynını benim arabada yapıyordu 
MBSB44
Yukarı Dön
harunsss Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı harunsss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2016 Saat 10:31
Artık yapacak bir şey yok araç hareket etmiyor evin önünden sanayiye çekerek götürmek gerekiyor.Baskı balata mecbur değişecek zaten ama diğer sorunlarada ustaya baktırıcam bu gün şanzımanın yağ sızdırması ne gibi sorunlara yol açar arkadaşlar yani en azından beni memlekete kadar götürür mü baskı balata değişse tam bakıma orada girecek çün ki araç ?
Yukarı Dön
mbsb44 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı mbsb44 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2016 Saat 13:53
keçeler eskidiği için şanzımana yağ sızıp kavramasına mani oluyor vites geçişlerinde yada aniden gaza yüklenmelerde kavrama yapmayarak devri yükseltiyor ama araç gitmiyor. baskı balatanı yaptırdıktan sonra bu problem devam ederse bilgin olsun bu konuyuda ustana söyle. baskı balatanı yaptır istediğin yere git bahsettiğim sorun seni yolda bırakmaz. sadece vites geçişlerinde vites değiştirdikten sonra gaz verme araca bi müddet bekle araban yürüsün sonra hafif hafif gaz ver.
MBSB44
Yukarı Dön
mbsb44 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı mbsb44 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2016 Saat 13:54
geçmiş olsun kardeşim sıkma canını olucak elbette bunlar. 
MBSB44
Yukarı Dön
harunsss Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı harunsss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2016 Saat 14:53
Orjinalini yazan: mbsb44 mbsb44 Yazdı:

geçmiş olsun kardeşim sıkma canını olucak elbette bunlar. 

Çok teşekkür ederim öncelikle konuyla ilgilendiğiniz için açıkcası mesajınız beni ferahlattı çün ki Şanzıman en korktuğum şeydir.Elbette olucaktır bunlar sonuçta araba bu durduğu yerde bile para yer :)

Tekrar teşekkürler.
Yukarı Dön
mbsb44 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı mbsb44 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2016 Saat 15:05
rica ederim dilerim en az masrafla atlatırsınız.
MBSB44
Yukarı Dön
harunsss Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı harunsss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2016 Saat 20:27
Arkadaşlar aracı yaptırdım bu sorunu yaşayan varsa %99 Baskı Balatadır dedi usta.Bu arada bir kaç ustadan fiyat aldım bazıları çok uçuk söyledi bazıları uygun.Fiyat araştırmadan yaptırmayın derim.

Baskı Balata LUK marka : 230 TL

İşçilik : 150 TL

Toplam 380 TL'ye maal oldu yaptıracak arkadaşların bilgisine.

Düzenleyen harunsss - 08 Nisan 2016 Saat 20:28
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6835 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 435 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 569 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 328 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5112 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 593 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 387 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 652 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 241 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 552 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 756 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2262 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1018 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5589 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4823 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2043 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 510 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2196 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37323 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English