![]() |
|
lütfen yardım edin....!!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
metuna84 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2015 Konum: YALOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2016 Saat 05:01 |
:-[ arkadaşlar merhaba bugün başıma çok garip bir olay geldi bende 207 hdi var ve cuma günü aracla baya bir gezdim tozdum tık demedi cumartesi günü ise evin onunden çalıştırmayı denedigimde çalısmadı sonra belki anahtar yere düştü de immobilizerden dir diye diger anahtarı aldım onunla denedim bu sefer de calısmadı sadece marş bastı sonrada birkac denemede akü bitti,arkadasla takviye ettik ve tekrar denedim arac calıstı yolumuza koyulduk gidecegimiz yere gittik bir saat sonra kalkıp tekrar denedigimde garip bir tık tık ses gelmeye basladı sigorta kutusu tarafından ve kapıların kilitleri acılıp kapanıyor silecekler calısıyor bütün arıza lambaları yanıp sönüyor ama marj basmıyor defalarca denedim ama marş hiç basmadıtakviye kabloyu takınca arac kendine gelir gibi oluyor ama tam anlamıyla degil sadece ufak seyleri yapıyor pc deki güvenli mod gibi birsey kapıları kitliyor ısıklar yanıyor vs. ve cok garip ki arac normal dururken sadece sol arka kapısını acınca o tık tık ses yine sigorta tarafından gelmeye baslıyor ve denediğim marş hicbir sekilde basmıyor göstergeler yanıp sonuyor boyle birsey yasayan var mı aramızda yada sorun benim düşündüğüm en basitinden baslayarak akü bitmiş olabilir,marş dinamosu arızalanmıs olabilir,tamamiyle immobilizer arızası olabilir merkezi kilit arızası olabilir yada bu saydıklarımdan kaynaklı bir kısa devre söz konusu olabilir diye düşünüyorum tabi bir ustaya sorsak direk beyin arızalanmıs ta diyebilir sizlerden yardım bekliyorum eger benim yapabilecegim birsey varsa tecrübelerinizden faydalanıp yaparım,arac kendi aküsüyle kitlenmiyor takviye cekip bütün kapılarını kitledim de bıraktım,simdiden tesekürler arkadaslar.
|
|
![]() |
|
baybaba ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2013 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 221 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Takviye kablosu ile çalıştığını siz söylüyorsunuz , yani akü bitmiş, garip bir olay değil,
her arabanın başına gelebilecek bir şey ,daha neyi araştırıyorsunuz ki , yeni akü alırsanız sorununuz biter, |
|
![]() |
|
vpro ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
Usta sen naptın akün bitmiş sakin ol yeni akü al geçer
|
|
Ele-Elo
|
|
![]() |
|
seiko35 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2016 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Aku almadan once sarj ediliyormu diye olctur derim kardesim bosa aku alma sarj dinamosundanda yapabilir sarjda sikinti varsa akudendir zaten sarda problem yoksa dinamo
|
|
![]() |
|
metuna84 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2015 Konum: YALOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
baybaba ; usta sen çok şekilde boyle seylerle karsılasmıs olabilirsin ama ben daha önce akü bitmesinde bu gibi kapıların surekli tıkır tıkır elektrik aksamlarının oynadıgını sileceklerin sacma sekilde kendiliginden calıstıgını göstergelerin birsürü ses cıkararak sürekli yanıp söndüğünü ışıklarında aynı sekilde yanıp sondugü durumlarla karsılasmadım sonucta bu aracın bir beyni var eger bunda ise sorun en az 1200tl masrafı var buyuzden bilmeyen biriyim ve ögrenmeye çalısıyorum.
Düzenleyen metuna84 - 04 Nisan 2016 Saat 00:42 |
|
![]() |
|
seiko35 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2016 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Akude sikinti varsa kontaga bastiginda zaten gosterge panelinden tiiirt diye ses yapmasi normal sileceklerin calismasina birsey diyemem diyelimku beyinde agriza var sanayilerde saglam bi elektoronikci bul tamir ettirmeye calis cok para kacmasin
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |